reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

No to ja mam nadzieje, ze do piątku urodzę🙈😁 chciałabym, póki co mam uczucie jakby coś w dole brzucha mnie ściskało momentami, ale tak bezbolesnie, może coś się wyklaruje do tego piątku 😁
Jak to mówią nie znasz dnia i godziny 😁
I tak jest z porodem 😄

Teraz to myślał że urodzę długo długo po terminie tak mnie lekarz nastraszył na ostatniej wizycie że ooo nic nie widać szyjka 2,5 twarda i szczelna jak u pierworódki 😱😱😱 to był 39+3 tc i sama z panikowałam że coś w tym musi być bo w 2 ciąży i 3 w 37tc miała już rozwarcie na 1,5 cm i skrócona do 1cm a tu 4 ciąża skaczę na piłce nie oszczędzam się myję okna 2 razy w tygodniu wieszam firanki 🙈😆 i nic ani trochę ale byłam zawiedziona

reklama
Tak mam w planach dziś ogarnięcie domu, może ruszy szybciej 😁 się człowiek nawet nie zastanawia czy będzie bolało, bo chciałby już urodzić 😁
To ja caly czas na porodówce się cieszyłam i śmiałam chodź bolało jak sam skur...🙈😬😄 a położna do mnie oj pani Madziu chyba tak bardzo nie boli skoro pani uśmiechnięta od ucha do ucha 😄
A ja do niej jak się nie cieszyć skoro rodzę nadszedł ten mój upragniony dzień 🥰

Tak mam w planach dziś ogarnięcie domu, może ruszy szybciej 😁 się człowiek nawet nie zastanawia czy będzie bolało, bo chciałby już urodzić 😁
Oj powiem ci że nie wiadomo kiedy to nastąpi jak to mówił mój lekarz w 38tc możesz urodzić dzisiaj ale i za 3 tygodnie😒
Ale byłam rozczarowana jak to słyszałam 😪😉

Tak, wczoraj mój doktor pojechał do stanów na 2 tygodnie, wiec żegnam się, ze pewnie się już nie zobaczymy, a on do mnie, nie mów hop, 3.10 termin, ale możesz i 10 urodzić jak już będę w Polsce🤦🏽‍♀️ No nie sprawił mi tym przyjemności powiem szczerze, w dodatku wczoraj na usg z pomiarów wychodzi, ze mały ma 3600, dlatego boje się tego przeczekania, ze mały będzie jeszcze większy 🙈🙈

Tak, wczoraj mój doktor pojechał do stanów na 2 tygodnie, wiec żegnam się, ze pewnie się już nie zobaczymy, a on do mnie, nie mów hop, 3.10 termin, ale możesz i 10 urodzić jak już będę w Polsce🤦🏽‍♀️ No nie sprawił mi tym przyjemności powiem szczerze, w dodatku wczoraj na usg z pomiarów wychodzi, ze mały ma 3600, dlatego boje się tego przeczekania, ze mały będzie jeszcze większy 🙈🙈
U mojego na ostatnie wizycie na usg mała miała też 3600g +/- 540g w szpitalu już na ip miał 3300g+/-500g i aż też bałam się wielkoludki🙈😄
A wyszło że urodziła się te 500g na minusie czyli ważyła 2790g teraz ma 6 tygodni i wczoraj ważyła 4110g😊

ja urodziłam w terminie i mój gin w 35tygodniu mówił, ze jak dotrwać to 4100 i dokładnie tyle
W dzień terminu miał synek 😅🙊
Teraz Malutka, tez ponoć duża i mam się podobnie przygotować, mogłaby wyjść trochę szybciej żeby chociaż mniej niż 4kg miała .. 🙈 ale ja termin dopiero 23/27pazdziernik

reklama
moja córa też 3600 na USG, to było w poniedziałek w tamtym tygodniu. W piątek mam mieć w szpitalu kolejne, czyli prawie 2 tygodnie później, ciekawe ile teraz wyjdzie. Chociaż po brzuchu i moich odczuciach wcale mi się nie wydaje taka duża, no zobaczymy jak to wyjdzie finalnie 🙂

Do góry