reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

No to ja mam nadzieje, ze do piątku urodzę🙈😁 chciałabym, póki co mam uczucie jakby coś w dole brzucha mnie ściskało momentami, ale tak bezbolesnie, może coś się wyklaruje do tego piątku 😁
Jak to mówią nie znasz dnia i godziny 😁
I tak jest z porodem 😄

Teraz to myślał że urodzę długo długo po terminie tak mnie lekarz nastraszył na ostatniej wizycie że ooo nic nie widać szyjka 2,5 twarda i szczelna jak u pierworódki 😱😱😱 to był 39+3 tc i sama z panikowałam że coś w tym musi być bo w 2 ciąży i 3 w 37tc miała już rozwarcie na 1,5 cm i skrócona do 1cm a tu 4 ciąża skaczę na piłce nie oszczędzam się myję okna 2 razy w tygodniu wieszam firanki 🙈😆 i nic ani trochę ale byłam zawiedziona

reklama
Tak mam w planach dziś ogarnięcie domu, może ruszy szybciej 😁 się człowiek nawet nie zastanawia czy będzie bolało, bo chciałby już urodzić 😁
To ja caly czas na porodówce się cieszyłam i śmiałam chodź bolało jak sam skur...🙈😬😄 a położna do mnie oj pani Madziu chyba tak bardzo nie boli skoro pani uśmiechnięta od ucha do ucha 😄
A ja do niej jak się nie cieszyć skoro rodzę nadszedł ten mój upragniony dzień 🥰

Tak mam w planach dziś ogarnięcie domu, może ruszy szybciej 😁 się człowiek nawet nie zastanawia czy będzie bolało, bo chciałby już urodzić 😁
Oj powiem ci że nie wiadomo kiedy to nastąpi jak to mówił mój lekarz w 38tc możesz urodzić dzisiaj ale i za 3 tygodnie😒
Ale byłam rozczarowana jak to słyszałam 😪😉

Tak, wczoraj mój doktor pojechał do stanów na 2 tygodnie, wiec żegnam się, ze pewnie się już nie zobaczymy, a on do mnie, nie mów hop, 3.10 termin, ale możesz i 10 urodzić jak już będę w Polsce🤦🏽‍♀️ No nie sprawił mi tym przyjemności powiem szczerze, w dodatku wczoraj na usg z pomiarów wychodzi, ze mały ma 3600, dlatego boje się tego przeczekania, ze mały będzie jeszcze większy 🙈🙈

Tak, wczoraj mój doktor pojechał do stanów na 2 tygodnie, wiec żegnam się, ze pewnie się już nie zobaczymy, a on do mnie, nie mów hop, 3.10 termin, ale możesz i 10 urodzić jak już będę w Polsce🤦🏽‍♀️ No nie sprawił mi tym przyjemności powiem szczerze, w dodatku wczoraj na usg z pomiarów wychodzi, ze mały ma 3600, dlatego boje się tego przeczekania, ze mały będzie jeszcze większy 🙈🙈
U mojego na ostatnie wizycie na usg mała miała też 3600g +/- 540g w szpitalu już na ip miał 3300g+/-500g i aż też bałam się wielkoludki🙈😄
A wyszło że urodziła się te 500g na minusie czyli ważyła 2790g teraz ma 6 tygodni i wczoraj ważyła 4110g😊

ja urodziłam w terminie i mój gin w 35tygodniu mówił, ze jak dotrwać to 4100 i dokładnie tyle
W dzień terminu miał synek 😅🙊
Teraz Malutka, tez ponoć duża i mam się podobnie przygotować, mogłaby wyjść trochę szybciej żeby chociaż mniej niż 4kg miała .. 🙈 ale ja termin dopiero 23/27pazdziernik

reklama
moja córa też 3600 na USG, to było w poniedziałek w tamtym tygodniu. W piątek mam mieć w szpitalu kolejne, czyli prawie 2 tygodnie później, ciekawe ile teraz wyjdzie. Chociaż po brzuchu i moich odczuciach wcale mi się nie wydaje taka duża, no zobaczymy jak to wyjdzie finalnie 🙂

Do góry