reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

O kurczaki... Tyle kłopotów przez jeden dzień
Z tego wynika, że dostałam za duze wynagrodzenie za lipiec, bo dostałam całość, a powinnam tylko za okres do 26.07.
Jeszcze raz dziękuję :) jestem już spokojniejsza
Niestety ZUS nigdy w pismach nie pisze konkretnie o co chodzi i brzmi to zawsze groźnie a zazwyczaj chodzi o jakaś głupotę 😉
Spotkałam się z przypadkiem odmowy wydania zaswiadczenia o niezaleganiu w składkach ZUS - bez podania przyczyny. Po analizie okazało się, ze widniało zadłużenie na całe - 0,04 zł 😉 ale o tym w piśmie już nikt nie poinformował.
Także zdecydowanie uderzyć do pracodawcy - chociaż tutaj mysle ze szefowa dostała gotowa listę płac do wypłaty i nie wnikała w poprawność kwot. Wiec temat zdecydowanie dla księgowej/kadrowej i wszystko spokojnie do odkręcenia, ale to już z jej strony 😉
Nie ma sprawy, jak czytam i widzę ze moge w czyms pomoc to aż szkoda by było nie napisać 😉

reklama
Dziś to chyba ta pogoda do dupy nie ma czym oddychać na tym dworze,też jakąś sflaczala jestem a młody tam mi daje popalić że mi się aż twarz wygina. I też liczyłam że spakuje się w tą mniejsza walizkę ale córka bierze obie 🙈
Jak dziecko sobie da radę z dwoma walizkami na wyjeździe? Lepiej każ jej się zmieścić w jedną 😀 nie wiem gdzie jedzie dokladnie czy na obóz czy to prywatny wyjazd, ale jak obóz/ kolonia to będzie musiala sama z autobusu targać to do pokoju, a potem trzymać gdzieś dwie walizy we współdzielonym pokoju, gdzie nie ma miejsca.

Jak dziecko sobie da radę z dwoma walizkami na wyjeździe? Lepiej każ jej się zmieścić w jedną 😀 nie wiem gdzie jedzie dokladnie czy na obóz czy to prywatny wyjazd, ale jak obóz/ kolonia to będzie musiala sama z autobusu targać to do pokoju, a potem trzymać gdzieś dwie walizy we współdzielonym pokoju, gdzie nie ma miejsca.

Walizki są na kółkach potem mam nadzieję że trenerzy pomogą wnieść bo większość tak się spakowała z koleżanek.Na raty będzie latać i wnosić najwyżej , jak sobie nie dała przegadać to będzie musiała sobie radzić 🤦obóz sportowy na 10dni.

Walizki są na kółkach potem mam nadzieję że trenerzy pomogą wnieść bo większość tak się spakowała z koleżanek.Na raty będzie latać i wnosić najwyżej , jak sobie nie dała przegadać to będzie musiała sobie radzić 🤦obóz sportowy na 10dni.
Ja bym na trenerów nie liczyła🙂 Ale z drugim zdaniem się zgadzam. Raz doświadczy, to więcej nie weźmie dwóch🙂

no pewnie, zawsze trzeba było samemu wnosić walizy ;) ale może łatwiej 2 mniej wypakowane niż jedną większą 😁
To nie masz wyjścia @JM* , przez najbliższe 10 dni żadnych wizyt w szpitalu 🙂
No akurat w jej pobycie będą dwa tygodnie od ostatniego więc zobaczymy 😒
Jej jdzenie mnie martwi mam nadzieję że trochę się nauczy jeść bo nie będzie miała wyjscia 😶

A można wiedzieć ile córka ma lat? Na pewno da sobie radę, a jak będzie widziała ze koleżanki jedzą to też będzie gorzej jak koleżanki też niejadki.

Jeśli ktoś bierze zelazo to czy przed samym badaniem krwi też może wziasc czy na 2 - 3 dni przed trzeba odstawić? Bo spotkałam się z taką opinia w necie ale dziwne to mi się wydaje.

A można wiedzieć ile córka ma lat? Na pewno da sobie radę, a jak będzie widziała ze koleżanki jedzą to też będzie gorzej jak koleżanki też niejadki.

Jeśli ktoś bierze zelazo to czy przed samym badaniem krwi też może wziasc czy na 2 - 3 dni przed trzeba odstawić? Bo spotkałam się z taką opinia w necie ale dziwne to mi się wydaje.
12lat ,ale jest wybiórcza w jedzeniu niestety...za małego jadła a potem rytmicznie to nie to nie..a koleżanki też nie wszystko jedzą niestety ..
Ja brałam dzień przed a w dniu badania nie brałam żelaza.

12lat ,ale jest wybiórcza w jedzeniu niestety...za małego jadła a potem rytmicznie to nie to nie..a koleżanki też nie wszystko jedzą niestety ..
Ja brałam dzień przed a w dniu badania nie brałam żelaza.
Ja dorabiałam jako opiekunka na koloniach i obozach dla młodzieży na studiach i zawsze wszystkom mówiłam, jeśli miałam okazje wcześniej spotkać te dzieci albo rodziców, żeby każdy wziął tyle ile jest w stanie sam unieść. Ja jestem jedna a was piętnaścioro. Ale tak jak piszesz, jak sama się przekona, że połowy rzeczy nie założy to się nie nauczy. A co do jedzenia, jak to obóz sportowy i będą mieli dużo zajęć to w końcu zaczną jeść 😀

reklama

Ja brałam normalnie dzień przed badaniem.
Co do obozu to mój mąż do tej pory wspomina, że jak pojechał w czwartej klasie na obóz sportowy to nauczył się jeść warzywa, bo nie miał wyjścia, żeby głodny nie chodzić 😏 także w tym wieku to już jakieś racjonalne myślenie wchodzi, bo mój 4-latek to woli głodny chodzić niż zjeść to czego nie lubi

Do góry