reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Tak, możesz obejrzeć całe zwolnienie włącznie z tym jaki pracodawca jest tam wpisany. Ale skoro szefowa widzi, to znaczy że dobry. Może księgowa się z czymś nie wyrobiła i jest to kwestia jakiejś korekty z jej strony.
Coś nowego się nauczyłam :) weszłam na swoj profil w ZUSie, a właściwie musiałam go zalozyc i rzeczywiście wszystko ładnie widać. Lekarz zadbał o kontynuacje zwolnienia co do dnia. Chyba jedyna opcja jaka została, to że księgowa czegos niedopatrzyla. Zobaczymy co ona powie. Ale jakby nie było to i tak ja będę musiała pisać pisma i latać do ZUSu żeby to teraz odkręcić... O to właśnie chodzi w zwolnieniu w ciazy, relaks, odpoczynek i ZUS 😠

reklama
Jak jest mniej niż 20 pracowników w firmie to przelewy robi bezpośrednio zus.
A widzisz zapomniałam,pamiętam jedynie że na swojej działalności to są druki dodatkowe do wypełnienia jak chodziłam na reh to rehabilitantka mówiła w lutym że za listopad jeszcze jej nie zapłacili bo na swojej działalności jest i mają waty.

Od 1.07 i za cały lipiec szefowa normalnie wypalcila mi pensje. A co ciekawe w tym piśmie co dostałam jest napisane, że odmawiają mi zasiłku chorobowego za okres od 26.07 do 19.08. To są dokładne daty ostatniego zwolnienia lekarskiego.
Odmawiaja jak to możliwe że odmawiają 🤦czyli trafiło do nich pismo z pracy ale czemu odmawiają jak masz umowę o pracę ,dziwne rzeczy.

Od 1.07 i za cały lipiec szefowa normalnie wypalcila mi pensje. A co ciekawe w tym piśmie co dostałam jest napisane, że odmawiają mi zasiłku chorobowego za okres od 26.07 do 19.08. To są dokładne daty ostatniego zwolnienia lekarskiego.
Nie przekroczyłas więc 182dni jedyne co to księgowa spóźniła się z wysłaniem druku,przeleciałem internet szybko mają 7dni od dnia wpłynięcia zwolnienia żeby do zusu przekazać papiery .

reklama
Do góry