Miałam canpola elektryczny i się sprawdził, ręcznych nie polecam. Na początku laktator bardzo się przydaje, przy moim nawale pokarmu nie dałabym rady bez laktatora.Czy kupujecie laktator? Jeśli tak to jakie rozważacie? Chciałabym karmić piersią i położna mówiła, żeby w takim razie nie kupować na zapas, ale nie wiem, wydaję mi się, że to i tak się przyda. Myślę w takim razie o jakichś tańszych rozwiązaniach
reklama
Kupiłam z pepco 62-68Dziewczyny a śpiworek do spania w jakim rozmiarze kupujecie? Znalazłam na internecie 45 x 75 ale nie wiem czy nie za duży na początek...
Wydaje mi się, że warto mieć laktator choćby dla odrobiny wolności przygotować porcje mleczka, żeby babcia miała co podać i w tym czasie pójść z mężem do kinaW sumie mam znajomą kp, która ma dużo dzieci i nigdy nie przylozyla laktatora do piersi...
Ja kupiłam, uznałam że jak nie będę używać to odprzedam u mnie wszystkie koleżanki jednak polecały (mam mendela).Czy kupujecie laktator? Jeśli tak to jakie rozważacie? Chciałabym karmić piersią i położna mówiła, żeby w takim razie nie kupować na zapas, ale nie wiem, wydaję mi się, że to i tak się przyda. Myślę w takim razie o jakichś tańszych rozwiązaniach
Trzeba mieć jeszcze taka babcie co się zajmie maleństwemWydaje mi się, że warto mieć laktator choćby dla odrobiny wolności przygotować porcje mleczka, żeby babcia miała co podać i w tym czasie pójść z mężem do kina
crainte
Fanka BB :)
W smyku kupowałam w rozmiarze od 0 do 6 miesiąca życiaDziewczyny a śpiworek do spania w jakim rozmiarze kupujecie? Znalazłam na internecie 45 x 75 ale nie wiem czy nie za duży na początek...
aspekt
Tak mówią Ja już jestem na etapie, że nie miałabym wyrzutów zostawić mleka modyfikowanego na to jedno czy 2 karmienia. Ale to tyle teorii, bo niemowląt nie mieliśmy ochoty zostawiać z nikim a mój wczesny powrót do pracy wspominamy jako horror mleczny, bo dziecko nie chcialo mleka z butelki, mało jadło i płakało, mnie cycki wybuchały i spieszyłam się do domu na wariata a jeszcze po roku znajdywalismy w zamrażarce zapasy odciagnietego mleka.Wydaje mi się, że warto mieć laktator choćby dla odrobiny wolności przygotować porcje mleczka, żeby babcia miała co podać i w tym czasie pójść z mężem do kina
@Koniczynka93 Mam schowane, nie zmierzę. Ale pamiętam, że dostałam jakiejś polskiej firmy na 0-3 miesiące (chyba Ty i My czy jakoś tak) i bardzo szybko byl za mały nawet na małe dziecko urodzone 2400 g i 48 cm.
ja byłam tak zawzięta ze do roku nie dałam mleka modyfikowanego i teraz samaWydaje mi się, że warto mieć laktator choćby dla odrobiny wolności przygotować porcje mleczka, żeby babcia miała co podać i w tym czasie pójść z mężem do kina
Się stukam po głowie.. ryczalam nas tym laktatorem czasem jak chciałam gdzieś wyjść bo to nie jest tez takie zawsze piękne i proste bo często baaardzo mało mi leciało do laktatora i godzinę ściągałam 70ml ..
Karmiłam dwa lata bez tygodnia teraz, ze tka powiem obiecałam sobie ze najważniejsza jest moja głowa i co ma być to będzie
reklama
aspekt
Moj pierworodny leżał dobę na oddziale pod lampami i powiedzieli mi, że co drugie karmienie będzie mm a co drugie będą mi go przywozic. Poryczalam się, aż mi w kartę wpisali "matka w żalu", poleciałam do neonatologów ws. wyjaśnień. Potem już nigdy nie dostał mm, dopiero po roku kaszki mleczne. Drugie w ustach nie miało butli z mm. Trzecie dostawało trochę na poczatku na intensywnej opiece i chyba ze 2 razy jak gdzieś wychodziłam typu do ginekologa i wyprawa w 5 osób nie miała sensu. Ja generalnie raczej wszędzie z ssakami chodziłam.ja byłam tak zawzięta ze do roku nie dałam mleka modyfikowanego i teraz sama
Się stukam po głowie.. ryczalam nas tym laktatorem czasem jak chciałam gdzieś wyjść bo to nie jest tez takie zawsze piękne i proste bo często baaardzo mało mi leciało do laktatora i godzinę ściągałam 70ml ..
Karmiłam dwa lata bez tygodnia teraz, ze tka powiem obiecałam sobie ze najważniejsza jest moja głowa i co ma być to będzie