reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja póki co kupiłam tylko kolektor za 17 zł, moja siostra urodziła czwórkę dzieci i przy żadnym nie używała, kuzynka tez ostatnio urodziła i tez mówi zeby się wstrzymać z tym. I tak właśnie zrobię, jak już będę czuła, że bardzo potrzebuje to kupię.
Czy kupujecie laktator? Jeśli tak to jakie rozważacie? Chciałabym karmić piersią i położna mówiła, żeby w takim razie nie kupować na zapas, ale nie wiem, wydaję mi się, że to i tak się przyda. Myślę w takim razie o jakichś tańszych rozwiązaniac

reklama
Dziewczyny a śpiworek do spania w jakim rozmiarze kupujecie? Znalazłam na internecie 45 x 75 ale nie wiem czy nie za duży na początek...

Czy kupujecie laktator? Jeśli tak to jakie rozważacie? Chciałabym karmić piersią i położna mówiła, żeby w takim razie nie kupować na zapas, ale nie wiem, wydaję mi się, że to i tak się przyda. Myślę w takim razie o jakichś tańszych rozwiązaniach
Miałam canpola elektryczny i się sprawdził, ręcznych nie polecam. Na początku laktator bardzo się przydaje, przy moim nawale pokarmu nie dałabym rady bez laktatora.

Czy kupujecie laktator? Jeśli tak to jakie rozważacie? Chciałabym karmić piersią i położna mówiła, żeby w takim razie nie kupować na zapas, ale nie wiem, wydaję mi się, że to i tak się przyda. Myślę w takim razie o jakichś tańszych rozwiązaniach
Ja kupiłam, uznałam że jak nie będę używać to odprzedam 🙂 u mnie wszystkie koleżanki jednak polecały (mam mendela).

reklama
Wydaje mi się, że warto mieć laktator choćby dla odrobiny wolności :D przygotować porcje mleczka, żeby babcia miała co podać i w tym czasie pójść z mężem do kina 😉
Tak mówią ;) Ja już jestem na etapie, że nie miałabym wyrzutów zostawić mleka modyfikowanego na to jedno czy 2 karmienia. Ale to tyle teorii, bo niemowląt nie mieliśmy ochoty zostawiać z nikim a mój wczesny powrót do pracy wspominamy jako horror mleczny, bo dziecko nie chcialo mleka z butelki, mało jadło i płakało, mnie cycki wybuchały i spieszyłam się do domu na wariata a jeszcze po roku znajdywalismy w zamrażarce zapasy odciagnietego mleka.

@Koniczynka93 Mam schowane, nie zmierzę. Ale pamiętam, że dostałam jakiejś polskiej firmy na 0-3 miesiące (chyba Ty i My czy jakoś tak) i bardzo szybko byl za mały nawet na małe dziecko urodzone 2400 g i 48 cm.

Do góry