reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
To moja pierwsza ciąża i nie wiem.
Jeszcze jak słyszę ze synek drobny to dorabiam sobie takie historie… nawet moja psycholog z która miałam pare przypominających spotkańw tej ciąży jak jej powiedziałam jakim torem ida moje myśli to powiedziała ze naprawdę umiem swietnie popłynąć …

Czy zdarzaja Wam sie bole krocza?
Jakis czas temu zaczelam miewac, na poczatku pojawialy sie po intensywnych dniach kiedy duzo chodzilam, akurat polaczylo sie to z mega wysokimi temperaturami+caly dzien poza domem no i nie powiem, wieczorami bolalo dosc mocno. Jak skonczyly sie upaly a ja zalaczylam bardziej spokojny tryb zycia to i bole sie uspokoily ale od pewnego czasu nadal kilka razy dziennie mnie zaboli, glownie wtedy kiedy wstaje z lozka, ubieram spodnie czy za bardzo sie wyginam przy sprzataniu np.. sa krotkie i nie tak bardzo intesywne ale jednak sa. Zastanawiam sie czy to juz normalne? Czytalam o rozejsciu spojenia lonowego, myslicie ze to moze byc to?
mnie boli krocze często, u mnie to z powodu żylaka na wardze sromowej, najgorzej właśnie jak pochodzę i w upały, ale też czuć wtedy, że te tkanki na zewnątrz są opuchnięte. Teraz mam brzuch oklejony, jest mniejszy nacisk i już tak bardzo nie boli. Może być też rozejście spojenia, ale z tego co kojarzę to mocno boli. Bo czasem też boli jak dziecko kopnie, ale to już tam w środku, jakby szyjkę wtedy czuć.

Ja ciąże zaczynałam z waga 50 kg (ale niska jestem bo tylko 156 cm). A dziś rano się zważyłam i obecnie ważę 55,2 kg w 28+4tc. W ostatnich tygodniach waga coraz szybciej wzrasta. Na początku lekko poszło w dół a teraz ciągle rośnie...

Cześć dziewczyny!
Jak tam samopoczucie ? :)
Chciałam zapytać o Wasze wagi ;) jutro zaczynam 28 tydzień (kiedy to zleciało!) i przez cała ciąże przytyłam 4,5-5,1kg :/
Start miałam z waga 78 kg przy wzroście 173 cm wiec wg bmi lekka nadwaga… i się zastanawiam czy nie za mało rosnę ?
Synuś narazie z tych drobniejszych ale ponoć wiąże się to z tym ze my drobni prz porodzie tez byliśmy…
Ja zaczynałam z waga 56kg przy 169cm wzrotu.
25+6 a waga wzrosla o 7kg, zastanawialam sie czy to troche nie za duzo ale wszystkie kalkulatory pokazuja, ze idealnie a nawet blizej dolnej granicy niz gornej. Chociaz moja ginekolog powiedziala, ze dobrze sobie radze 😅 ale nie komentowala nic, ze za duzo

Mam wizytę za tydzień to zapytam.
Tak samo muszę pogadać o Cukrzycy bo wyszedł mi cukier na czczo 93 a moja lekarka nie widzi w tym problemu.
Hmmm... ja mam zdiagnozowaną przez ginekologa i powtórzoną przez diabetologa po przekroczeniu o 3 w drugim pomiarze :-) Aspekt ma jeszcze lepszą historię, bo u Niej zdaje się nawet nie 1, o ile dobrze pamiętam :-)

Hmmm... ja mam zdiagnozowaną przez ginekologa i powtórzoną przez diabetologa po przekroczeniu o 3 w drugim pomiarze :-) Aspekt ma jeszcze lepszą historię, bo u Niej zdaje się nawet nie 1, o ile dobrze pamiętam :-)
Moja twierdzi ze jak miałam 93/139/93 to żadnej cukrzycy nie ma i nie widzi powodów żeby mnie skierować do diabetologa. I tu wszyscy wkoło mi mówią ze jak lekarka powiedziała ze nie ma CC to nie ma a ja sie z nimi kłócę ze mam bo wszędzie w necie piszą ze od 92 jest. Wiec w ogóle wychodzę na jakąś lecząca sie w necie, przejęta i jeszcze mi mówią ze mam sie nie denerwować 😂 a ja w środę mam wizytę i chyba tez ja będę przekonywać ze mam 🙈😂 No istny cyrk mam w tej ciąży. Ale to chyba dlatego ze miały być wielkie problemy z zajściem a udało sie bez problemów, wiec przeszło to na etap ciąży ;)

reklama
Moja twierdzi ze jak miałam 93/139/93 to żadnej cukrzycy nie ma i nie widzi powodów żeby mnie skierować do diabetologa. I tu wszyscy wkoło mi mówią ze jak lekarka powiedziała ze nie ma CC to nie ma a ja sie z nimi kłócę ze mam bo wszędzie w necie piszą ze od 92 jest. Wiec w ogóle wychodzę na jakąś lecząca sie w necie, przejęta i jeszcze mi mówią ze mam sie nie denerwować 😂 a ja w środę mam wizytę i chyba tez ja będę przekonywać ze mam 🙈😂 No istny cyrk mam w tej ciąży. Ale to chyba dlatego ze miały być wielkie problemy z zajściem a udało sie bez problemów, wiec przeszło to na etap ciąży ;)
To przejdż na dietę o niskim IG jedz co 2,5-3h i będziesz miała spokojne sumienie🙂 A na pewno nie zaszkodzisz🙂

Do góry