ja tak generalnie jem, kiedyś schudłam 11 kg a nawyki pozostały, wiadomo z drobnymi dodatkowymi przyjemnościamiTo przejdż na dietę o niskim IG jedz co 2,5-3h i będziesz miała spokojne sumienie A na pewno nie zaszkodzisz
reklama
crainte
Fanka BB :)
Ja doszłam do wniosku, że wszystko, co robi się pierwszy raz jest bardziej stresujące A jeszcze tak myślę... Krzywej lepiej nie powtarzać, ale zrobić sobie glukozę na czczo to koszt około 10zł, więc można Wiem, bo robiłam sobie wczoraj z krwi z ciekawości, jak to się ma do glukometruMoja twierdzi ze jak miałam 93/139/93 to żadnej cukrzycy nie ma i nie widzi powodów żeby mnie skierować do diabetologa. I tu wszyscy wkoło mi mówią ze jak lekarka powiedziała ze nie ma CC to nie ma a ja sie z nimi kłócę ze mam bo wszędzie w necie piszą ze od 92 jest. Wiec w ogóle wychodzę na jakąś lecząca sie w necie, przejęta i jeszcze mi mówią ze mam sie nie denerwować a ja w środę mam wizytę i chyba tez ja będę przekonywać ze mam No istny cyrk mam w tej ciąży. Ale to chyba dlatego ze miały być wielkie problemy z zajściem a udało sie bez problemów, wiec przeszło to na etap ciąży
Tak z ciekawości jak Ci wyszlo?Ja doszłam do wniosku, że wszystko, co robi się pierwszy raz jest bardziej stresujące A jeszcze tak myślę... Krzywej lepiej nie powtarzać, ale zrobić sobie glukozę na czczo to koszt około 10zł, więc można Wiem, bo robiłam sobie wczoraj z krwi z ciekawości, jak to się ma do glukometru
crainte
Fanka BB :)
Podam, ale uprzedzam, że wiem, że nie można porównywać 1 do 1 i że w sumie nic to nie wnosi poza zaspokojeniem mojej ciekawości Z glukometru wyszło mi wysoko, nawet jak na mnie, bo 93, z krwi 82, czyli całkiem fajnieTak z ciekawości jak Ci wyszlo?
Napisze na priv żeby tu już nie zaśmiecać tematem :€Podam, ale uprzedzam, że wiem, że nie można porównywać 1 do 1 i że w sumie nic to nie wnosi poza zaspokojeniem mojej ciekawości Z glukometru wyszło mi wysoko, nawet jak na mnie, bo 93, z krwi 82, czyli całkiem fajnie
kaha216
Moderator
dla mnie to jest szokujące, że te roznice pomiędzy glukometrem, a krwią są tak duże... u mnie to było aż 20, zdaje sobie sprawę, że ten pomiar z palca zależy od wielu czynników i jest mniej dokładna metodą, ale aż tyle? w moim przypadku to dobrze, bo wg glukometru przed glukoza miałam bym cukrzycęPodam, ale uprzedzam, że wiem, że nie można porównywać 1 do 1 i że w sumie nic to nie wnosi poza zaspokojeniem mojej ciekawości Z glukometru wyszło mi wysoko, nawet jak na mnie, bo 93, z krwi 82, czyli całkiem fajnie
Dokładnie. A potem każą polegać na odczytach z glukometru które jak widać nie są wiele warte.dla mnie to jest szokujące, że te roznice pomiędzy glukometrem, a krwią są tak duże... u mnie to było aż 20, zdaje sobie sprawę, że ten pomiar z palca zależy od wielu czynników i jest mniej dokładna metodą, ale aż tyle? w moim przypadku to dobrze, bo wg glukometru przed glukoza miałam bym cukrzycę
Ja nie wiem jak Wy to dziewczyny robicie ja mam aktualnie 28 +2 i 10 kg na plusie. Zaczynałam od 174 cm i 62 kgCześć dziewczyny!
Jak tam samopoczucie ?
Chciałam zapytać o Wasze wagi jutro zaczynam 28 tydzień (kiedy to zleciało!) i przez cała ciąże przytyłam 4,5-5,1kg :/
Start miałam z waga 78 kg przy wzroście 173 cm wiec wg bmi lekka nadwaga… i się zastanawiam czy nie za mało rosnę ?
Synuś narazie z tych drobniejszych ale ponoć wiąże się to z tym ze my drobni prz porodzie tez byliśmy…
Miałam tez problemy ze spojeniem, dostałam od fizjo ćwiczenia I jest dużo lepiej, polecam wizytęCzy zdarzaja Wam sie bole krocza?
Jakis czas temu zaczelam miewac, na poczatku pojawialy sie po intensywnych dniach kiedy duzo chodzilam, akurat polaczylo sie to z mega wysokimi temperaturami+caly dzien poza domem no i nie powiem, wieczorami bolalo dosc mocno. Jak skonczyly sie upaly a ja zalaczylam bardziej spokojny tryb zycia to i bole sie uspokoily ale od pewnego czasu nadal kilka razy dziennie mnie zaboli, glownie wtedy kiedy wstaje z lozka, ubieram spodnie czy za bardzo sie wyginam przy sprzataniu np.. sa krotkie i nie tak bardzo intesywne ale jednak sa. Zastanawiam sie czy to juz normalne? Czytalam o rozejsciu spojenia lonowego, myslicie ze to moze byc to?
U mnie od wczoraj masakra zaatakował mnie jakis hemoroid, chyba nawet wyskoczył i strasznie boli, ratuje się nasiadówkami z kory dębu, ale nie wiem jak dotrwam jeszcze te tygodnie do konca moja ginekolog aktualnie na urlopie... ughhhh
kaha216
Moderator
Polecam maść procto glyvenol - można stosować w ciąży bez obaw i okłady z rumianku! znam ten okropny ból i dyskomfort! chociaż już kilka miesięcy mam spokójJa nie wiem jak Wy to dziewczyny robicie ja mam aktualnie 28 +2 i 10 kg na plusie. Zaczynałam od 174 cm i 62 kg
Miałam tez problemy ze spojeniem, dostałam od fizjo ćwiczenia I jest dużo lepiej, polecam wizytę
U mnie od wczoraj masakra zaatakował mnie jakis hemoroid, chyba nawet wyskoczył i strasznie boli, ratuje się nasiadówkami z kory dębu, ale nie wiem jak dotrwam jeszcze te tygodnie do konca moja ginekolog aktualnie na urlopie... ughhhh
reklama
No oby Cię to ominęło! Zaczelam się teraz stresowac co będzie przy porodziePolecam maść procto glyvenol - można stosować w ciąży bez obaw i okłady z rumianku! znam ten okropny ból i dyskomfort! chociaż już kilka miesięcy mam spokój