reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Moja twierdzi ze jak miałam 93/139/93 to żadnej cukrzycy nie ma i nie widzi powodów żeby mnie skierować do diabetologa. I tu wszyscy wkoło mi mówią ze jak lekarka powiedziała ze nie ma CC to nie ma a ja sie z nimi kłócę ze mam bo wszędzie w necie piszą ze od 92 jest. Wiec w ogóle wychodzę na jakąś lecząca sie w necie, przejęta i jeszcze mi mówią ze mam sie nie denerwować 😂 a ja w środę mam wizytę i chyba tez ja będę przekonywać ze mam 🙈😂 No istny cyrk mam w tej ciąży. Ale to chyba dlatego ze miały być wielkie problemy z zajściem a udało sie bez problemów, wiec przeszło to na etap ciąży ;)
Ja doszłam do wniosku, że wszystko, co robi się pierwszy raz jest bardziej stresujące🙂 A jeszcze tak myślę... Krzywej lepiej nie powtarzać, ale zrobić sobie glukozę na czczo to koszt około 10zł, więc można🙂 Wiem, bo robiłam sobie wczoraj z krwi z ciekawości, jak to się ma do glukometru🙂

Ja doszłam do wniosku, że wszystko, co robi się pierwszy raz jest bardziej stresujące🙂 A jeszcze tak myślę... Krzywej lepiej nie powtarzać, ale zrobić sobie glukozę na czczo to koszt około 10zł, więc można🙂 Wiem, bo robiłam sobie wczoraj z krwi z ciekawości, jak to się ma do glukometru🙂
Tak z ciekawości jak Ci wyszlo?

Podam, ale uprzedzam, że wiem, że nie można porównywać 1 do 1 i że w sumie nic to nie wnosi poza zaspokojeniem mojej ciekawości🙂 Z glukometru wyszło mi wysoko, nawet jak na mnie, bo 93, z krwi 82, czyli całkiem fajnie🙂
Napisze na priv żeby tu już nie zaśmiecać tematem :€

Podam, ale uprzedzam, że wiem, że nie można porównywać 1 do 1 i że w sumie nic to nie wnosi poza zaspokojeniem mojej ciekawości🙂 Z glukometru wyszło mi wysoko, nawet jak na mnie, bo 93, z krwi 82, czyli całkiem fajnie🙂
dla mnie to jest szokujące, że te roznice pomiędzy glukometrem, a krwią są tak duże... u mnie to było aż 20, zdaje sobie sprawę, że ten pomiar z palca zależy od wielu czynników i jest mniej dokładna metodą, ale aż tyle? w moim przypadku to dobrze, bo wg glukometru przed glukoza miałam bym cukrzycę 🤷🏻‍♀️

dla mnie to jest szokujące, że te roznice pomiędzy glukometrem, a krwią są tak duże... u mnie to było aż 20, zdaje sobie sprawę, że ten pomiar z palca zależy od wielu czynników i jest mniej dokładna metodą, ale aż tyle? w moim przypadku to dobrze, bo wg glukometru przed glukoza miałam bym cukrzycę 🤷🏻‍♀️
Dokładnie. A potem każą polegać na odczytach z glukometru które jak widać nie są wiele warte.

Cześć dziewczyny!
Jak tam samopoczucie ? :)
Chciałam zapytać o Wasze wagi ;) jutro zaczynam 28 tydzień (kiedy to zleciało!) i przez cała ciąże przytyłam 4,5-5,1kg :/
Start miałam z waga 78 kg przy wzroście 173 cm wiec wg bmi lekka nadwaga… i się zastanawiam czy nie za mało rosnę ?
Synuś narazie z tych drobniejszych ale ponoć wiąże się to z tym ze my drobni prz porodzie tez byliśmy…
Ja nie wiem jak Wy to dziewczyny robicie😅 ja mam aktualnie 28 +2 i 10 kg na plusie. Zaczynałam od 174 cm i 62 kg🤪
Czy zdarzaja Wam sie bole krocza?
Jakis czas temu zaczelam miewac, na poczatku pojawialy sie po intensywnych dniach kiedy duzo chodzilam, akurat polaczylo sie to z mega wysokimi temperaturami+caly dzien poza domem no i nie powiem, wieczorami bolalo dosc mocno. Jak skonczyly sie upaly a ja zalaczylam bardziej spokojny tryb zycia to i bole sie uspokoily ale od pewnego czasu nadal kilka razy dziennie mnie zaboli, glownie wtedy kiedy wstaje z lozka, ubieram spodnie czy za bardzo sie wyginam przy sprzataniu np.. sa krotkie i nie tak bardzo intesywne ale jednak sa. Zastanawiam sie czy to juz normalne? Czytalam o rozejsciu spojenia lonowego, myslicie ze to moze byc to?
Miałam tez problemy ze spojeniem, dostałam od fizjo ćwiczenia I jest dużo lepiej, polecam wizytę 😊

U mnie od wczoraj masakra😔 zaatakował mnie jakis hemoroid, chyba nawet wyskoczył i strasznie boli, ratuje się nasiadówkami z kory dębu, ale nie wiem jak dotrwam jeszcze te tygodnie do konca🤢 moja ginekolog aktualnie na urlopie... ughhhh

Ja nie wiem jak Wy to dziewczyny robicie😅 ja mam aktualnie 28 +2 i 10 kg na plusie. Zaczynałam od 174 cm i 62 kg🤪

Miałam tez problemy ze spojeniem, dostałam od fizjo ćwiczenia I jest dużo lepiej, polecam wizytę 😊

U mnie od wczoraj masakra😔 zaatakował mnie jakis hemoroid, chyba nawet wyskoczył i strasznie boli, ratuje się nasiadówkami z kory dębu, ale nie wiem jak dotrwam jeszcze te tygodnie do konca🤢 moja ginekolog aktualnie na urlopie... ughhhh
Polecam maść procto glyvenol - można stosować w ciąży bez obaw i okłady z rumianku! znam ten okropny ból i dyskomfort! chociaż już kilka miesięcy mam spokój 🙊

reklama
Do góry