reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Dobre wieści z rana:
bez problemu przespałam do 6:30, nie musiałam wstawać siku, dziecko normalnie się ruszało, nie budziły mnie żadne skurcze. Majtki czyste, pierwsze oględziny papierem czyste. Tampon czysty, mocz trochę ciemny jak na moje standardy, ale nie było tej plamy krwi, która jeszcze wczoraj spłynęła wieczorem na moich oczach. Trochę te wargi sromowe mnie pieką (nie brałam klotrimazolu na noc ani globulki z progiem, żeby już nie fałszować dzisiaj wyników). Jade zaraz zawiezc próbki i poprosić o wymaz z przedsionka pochwy.

@olala25 Teraz mam urlop wypoczynkowy i jak widać od razu człowiek się pochorował ;) Starsze dzieci wysyłam w weekend na wakacje z babcią, młodsze miało zostawać na przemian ze mną i z mężem w domu. Także naprawdę myślałam, że w poniedziałek idę normalnie do pracy. Ale, prawdę mówiąc, jestem rozczarowana moimi wczorajszymi telefonami do pracy, w których ostrzegalam, że mam nagle załamanie zdrowia i że mogę jednak nie przyjść. Tzn. nie oczekuję że ktoś mi bedize dziękował za pracę w ciąży, ale chociaż mogli mi oddzwonić z odpowiedzią na moje konkretne pytania, bo mówiłam, że od tego zależy czy wezmę L4. I wypadałoby tak po koleżensku/wedle suchych norm spolecznych/ życzyć zdrowia...
ufff, super! 🥰

reklama
Hamburgery mi się wyświetlają w reklamach na forum... A ja mam taki kryzys, że wczoraj robiłam pizzę na spodzie z jajek i mielonych płatków owsianych :D Cukier przyzwoity, więc będę się tym ratować :D

Hamburgery mi się wyświetlają w reklamach na forum... A ja mam taki kryzys, że wczoraj robiłam pizzę na spodzie z jajek i mielonych płatków owsianych :D Cukier przyzwoity, więc będę się tym ratować :D
Wyślij przepis 🙏 ja to też już przechodzę kryzys... Dieta od połowy marca.. Ostatnio denerwuje mnie jak ktoś je w moim otoczeniu zakazane rzeczy dla mnie... Do tej pory mnie to nie ruszało, ale trochę mi się już ciągnie.

Wyślij przepis 🙏 ja to też już przechodzę kryzys... Dieta od połowy marca.. Ostatnio denerwuje mnie jak ktoś je w moim otoczeniu zakazane rzeczy dla mnie... Do tej pory mnie to nie ruszało, ale trochę mi się już ciągnie.
Ja zamiast sosu pomidorowego, bo mam z nim problem, zmieliłam 3 pomidorki koktajlowe z 2 kawałkami pomidorów suszonych 8-)

Cześć dziewczyny!
Jak tam samopoczucie ? :)
Chciałam zapytać o Wasze wagi ;) jutro zaczynam 28 tydzień (kiedy to zleciało!) i przez cała ciąże przytyłam 4,5-5,1kg :/
Start miałam z waga 78 kg przy wzroście 173 cm wiec wg bmi lekka nadwaga… i się zastanawiam czy nie za mało rosnę ?
Synuś narazie z tych drobniejszych ale ponoć wiąże się to z tym ze my drobni prz porodzie tez byliśmy…

Czy zdarzaja Wam sie bole krocza?
Jakis czas temu zaczelam miewac, na poczatku pojawialy sie po intensywnych dniach kiedy duzo chodzilam, akurat polaczylo sie to z mega wysokimi temperaturami+caly dzien poza domem no i nie powiem, wieczorami bolalo dosc mocno. Jak skonczyly sie upaly a ja zalaczylam bardziej spokojny tryb zycia to i bole sie uspokoily ale od pewnego czasu nadal kilka razy dziennie mnie zaboli, glownie wtedy kiedy wstaje z lozka, ubieram spodnie czy za bardzo sie wyginam przy sprzataniu np.. sa krotkie i nie tak bardzo intesywne ale jednak sa. Zastanawiam sie czy to juz normalne? Czytalam o rozejsciu spojenia lonowego, myslicie ze to moze byc to?

Cześć dziewczyny!
Chciałam zapytać o Wasze wagi ;) jutro zaczynam 28 tydzień (kiedy to zleciało!) i przez cała ciąże przytyłam 4,5-5,1kg :/
Start miałam z waga 78 kg przy wzroście 173 cm wiec wg bmi lekka nadwaga… i się zastanawiam czy nie za mało rosnę ?
Synuś narazie z tych drobniejszych ale ponoć wiąże się to z tym ze my drobni prz porodzie tez byliśmy…
Zaczynałam z wagą 61 przy wzroście 164. Waga w 24+4 66 kg, od tego czasu na diecie cukrzycowej. Jutro mam 28 tydzień i stoję z wagą.

Czy zdarzaja Wam sie bole krocza?
Jakis czas temu zaczelam miewac, na poczatku pojawialy sie po intensywnych dniach kiedy duzo chodzilam, akurat polaczylo sie to z mega wysokimi temperaturami+caly dzien poza domem no i nie powiem, wieczorami bolalo dosc mocno. Jak skonczyly sie upaly a ja zalaczylam bardziej spokojny tryb zycia to i bole sie uspokoily ale od pewnego czasu nadal kilka razy dziennie mnie zaboli, glownie wtedy kiedy wstaje z lozka, ubieram spodnie czy za bardzo sie wyginam przy sprzataniu np.. sa krotkie i nie tak bardzo intesywne ale jednak sa. Zastanawiam sie czy to juz normalne? Czytalam o rozejsciu spojenia lonowego, myslicie ze to moze byc to?
Hmm bardziej okreslam, że bolą mnie pachwiny, ale może chodzi nam o to samo. Jak obracam się z boku na bok, jak wstaje i jak jeszcze próbowałam ubierać się na stojąco 😁 teraz spodnie, skarpetki zakładam zawsze na siedząco, żeby nie stawać na jednej nodze
Lekarz mówil, że to normalne, bo miednica się przygotowuje do porodu.

reklama
Cześć dziewczyny!
Ja miałam ostatnio 5kg na plusie ale to już było z tydzień temu, a obecnie 25t3d. Zaczynałam z 74-75kg przy 176cm. Nie wydaje mi się, żebym sama gdzieś przytyła, to chyba brzuch swoje musi ważyć. Inna sprawa, że byłam na diecie z niskim ig, a jak się okazało, że nie mam cukrzycy... to niestety codziennie zjadam coś słodkiego :( straciłam motywację

Do góry