reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

I co tam na wizycie? 🙂
Wszystko super, waga 661 g w 23 i 6 więc raczej nie będzie mikruskiem. Wedlug tej tabeli, którą tu powyżej ktoś wrzucał w 23 tydz to górna granica normy, wymiary wszystkie trochę wieksze też niż średnia 😀 tym razem się ruszał więc lekarz wszystko mógł zobaczyć, to co nie zostało sprawdzone na pierwszym połówkowym.

reklama
Ja już mam wyniki z obciążenia glukozą, wyszło 95/139/143. Myślicie, że są one bardzo złe? W poniedziałek mam dopiero wizytę, jestem ciekawa co mój lekarz na nie powie

Ja już mam wyniki z obciążenia glukozą, wyszło 95/139/143. Myślicie, że są one bardzo złe? W poniedziałek mam dopiero wizytę, jestem ciekawa co mój lekarz na nie powie

Na czczo masz już przekroczoną wartość, a trzeci pomiar raczej powinien być niższy niż drugi. Nie są to tragiczne wyniki ale sygnał ostrzegawczy dla organizmu

Dziewczyny, farbujecie włosy w ciąży? Siedze wlasnie u fryzjera i czuć zapach farb. Trochę zglupialam bo wiecie: pierwsza ciąża itd. Myślicie, ze to bardzo szkodzi? Teraz jestem w 23tc
Wlasnie z racji tych fryzjerskich zapachów, których w salonie jest wiele ja odrosty ogarniam w domu. W salonie trwa to też nie wiem ile wiec siłą rzeczy unikam takich aromatów

Ja tak mówiłam w 20 tygodniu.. że mało przybrałam... a potem nagle z dnia na dzień i brzuch wyskoczył i waga skoczyła. Także, podpisuje się pod słowami poprzedniczki. Jak waga malucha w normie, lekarz nie mówi, że żle, to Twoją wagą się nie przejmuj🙂
ja to samo, do 20. tygodnia nie tyję dużo a potem się zaczyna ;) w tej ciąży akurat +3 kg na 21. tydzień, w pierwszej było +2 kg a skończyłam na +15 kg a w drugiej +4 kg w 20. tygodniu i +13 kg na koniec

A co lekarz powiedział na wagę maluszka? Ja byłam 21t+1 i moja Dzidzia 348g i lekarz zalecił powtórzenie USG za 2 tygodnie, żeby zobaczyć jak przybiera na wadze. Niby się nie stresuje, ale z tyłu głowy siedzi i myślę jeszcze o dodatkowym USG prywatnie
byłam właśnie w szpitalu bo od soboty jak dzwignelam mojego synka to ciągnie mnie w podbrzuszu jak trochę pochodzę i chciałam Sprawdzić
Czy wszystko Ok bo naczytałam się historii z łożyskiem odklejającym i skracająca szyjka i według terminu @ z moimi długimi cyklami mam dzisiaj właśnie 21t1d i mała ważyła 425g ale napisane jest obok +/- 62g. Według usg prenatalnego 21t5d :)
Wiec generalnie gdyby przyjąć twoje usg to
Tez mogła
Mieć + 60g, a to już przecież dużo 🙈.

Z mała wszystko Ok, łożysko się nie odkleja, szyjka długa zamknieta(3.7cm). Macica jeden palec pod pępkiem.
Zaproponowali mi, ze mogę Zostać kilka
Dni w szpitalu i badania ale
Wyszłam do synka do domu.. ważne ze z Mała wszystko Ok bo to mnie martwiło 🙈

Dowiedziałam się ze zamiast nospy lepiej brać scopolan bo jest bezpiecZniejszy i bez problemu śmiało można 2 paracetamole brać jak coś boli 🙃

byłam właśnie w szpitalu bo od soboty jak dzwignelam mojego synka to ciągnie mnie w podbrzuszu jak trochę pochodzę i chciałam Sprawdzić
Czy wszystko Ok bo naczytałam się historii z łożyskiem odklejającym i skracająca szyjka i według terminu @ z moimi długimi cyklami mam dzisiaj właśnie 21t1d i mała ważyła 425g ale napisane jest obok +/- 62g. Według usg prenatalnego 21t5d :)
Wiec generalnie gdyby przyjąć twoje usg to
Tez mogła
Mieć + 60g, a to już przecież dużo 🙈.

Z mała wszystko Ok, łożysko się nie odkleja, szyjka długa zamknieta(3.7cm). Macica jeden palec pod pępkiem.
Zaproponowali mi, ze mogę Zostać kilka
Dni w szpitalu i badania ale
Wyszłam do synka do domu.. ważne ze z Mała wszystko Ok bo to mnie martwiło 🙈

Dowiedziałam się ze zamiast nospy lepiej brać scopolan bo jest bezpiecZniejszy i bez problemu śmiało można 2 paracetamole brać jak coś boli 🙃
Dobrze że u Ciebie nic się nie stało 😉 jutro mam USG prywatnie, więc jestem spokojniejsza, bo jak przez 5 dni przybierze proporcjonalnie to nie ma się czym martwić, A NFZ powtórka dopiero pod koniec czerwca, ale bym nie dała rady tyle wytrzymać bez dodatkowego. Głowę trochę uspokoje

reklama
Dobrze że u Ciebie nic się nie stało 😉 jutro mam USG prywatnie, więc jestem spokojniejsza, bo jak przez 5 dni przybierze proporcjonalnie to nie ma się czym martwić, A NFZ powtórka dopiero pod koniec czerwca, ale bym nie dała rady tyle wytrzymać bez dodatkowego. Głowę trochę uspokoje
Ale pamiętaj, że waga jest szacunkowa inróżnice w wadze mogą też wynikać ze sprzętu inręki lekarza.

Do góry