reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja nie mam cukrzycy a i tak stosuje podobną dietę rozpisaną przez dietetyka. Też uważam, że jest super. W ogóle mi się nie chce słodkiego. Chociaż mnie akurat martwi, że mało przytyłam. Bo mam 23 i 6 dziś i przytyłam 1.5 kg. Ale właśnie jadę na usg to zobaczymy jaka waga małego.
Ja tak mówiłam w 20 tygodniu.. że mało przybrałam... a potem nagle z dnia na dzień i brzuch wyskoczył i waga skoczyła. Także, podpisuje się pod słowami poprzedniczki. Jak waga malucha w normie, lekarz nie mówi, że żle, to Twoją wagą się nie przejmuj🙂

reklama
Ja nie mam cukrzycy a i tak stosuje podobną dietę rozpisaną przez dietetyka. Też uważam, że jest super. W ogóle mi się nie chce słodkiego. Chociaż mnie akurat martwi, że mało przytyłam. Bo mam 23 i 6 dziś i przytyłam 1.5 kg. Ale właśnie jadę na usg to zobaczymy jaka waga małego.
I co tam na wizycie? 🙂

I co tam na wizycie? 🙂
Wszystko super, waga 661 g w 23 i 6 więc raczej nie będzie mikruskiem. Wedlug tej tabeli, którą tu powyżej ktoś wrzucał w 23 tydz to górna granica normy, wymiary wszystkie trochę wieksze też niż średnia 😀 tym razem się ruszał więc lekarz wszystko mógł zobaczyć, to co nie zostało sprawdzone na pierwszym połówkowym.

Ja już mam wyniki z obciążenia glukozą, wyszło 95/139/143. Myślicie, że są one bardzo złe? W poniedziałek mam dopiero wizytę, jestem ciekawa co mój lekarz na nie powie

Ja już mam wyniki z obciążenia glukozą, wyszło 95/139/143. Myślicie, że są one bardzo złe? W poniedziałek mam dopiero wizytę, jestem ciekawa co mój lekarz na nie powie

Na czczo masz już przekroczoną wartość, a trzeci pomiar raczej powinien być niższy niż drugi. Nie są to tragiczne wyniki ale sygnał ostrzegawczy dla organizmu

Dziewczyny, farbujecie włosy w ciąży? Siedze wlasnie u fryzjera i czuć zapach farb. Trochę zglupialam bo wiecie: pierwsza ciąża itd. Myślicie, ze to bardzo szkodzi? Teraz jestem w 23tc
Wlasnie z racji tych fryzjerskich zapachów, których w salonie jest wiele ja odrosty ogarniam w domu. W salonie trwa to też nie wiem ile wiec siłą rzeczy unikam takich aromatów

Ja tak mówiłam w 20 tygodniu.. że mało przybrałam... a potem nagle z dnia na dzień i brzuch wyskoczył i waga skoczyła. Także, podpisuje się pod słowami poprzedniczki. Jak waga malucha w normie, lekarz nie mówi, że żle, to Twoją wagą się nie przejmuj🙂
ja to samo, do 20. tygodnia nie tyję dużo a potem się zaczyna ;) w tej ciąży akurat +3 kg na 21. tydzień, w pierwszej było +2 kg a skończyłam na +15 kg a w drugiej +4 kg w 20. tygodniu i +13 kg na koniec

reklama
A co lekarz powiedział na wagę maluszka? Ja byłam 21t+1 i moja Dzidzia 348g i lekarz zalecił powtórzenie USG za 2 tygodnie, żeby zobaczyć jak przybiera na wadze. Niby się nie stresuje, ale z tyłu głowy siedzi i myślę jeszcze o dodatkowym USG prywatnie
byłam właśnie w szpitalu bo od soboty jak dzwignelam mojego synka to ciągnie mnie w podbrzuszu jak trochę pochodzę i chciałam Sprawdzić
Czy wszystko Ok bo naczytałam się historii z łożyskiem odklejającym i skracająca szyjka i według terminu @ z moimi długimi cyklami mam dzisiaj właśnie 21t1d i mała ważyła 425g ale napisane jest obok +/- 62g. Według usg prenatalnego 21t5d :)
Wiec generalnie gdyby przyjąć twoje usg to
Tez mogła
Mieć + 60g, a to już przecież dużo 🙈.

Z mała wszystko Ok, łożysko się nie odkleja, szyjka długa zamknieta(3.7cm). Macica jeden palec pod pępkiem.
Zaproponowali mi, ze mogę Zostać kilka
Dni w szpitalu i badania ale
Wyszłam do synka do domu.. ważne ze z Mała wszystko Ok bo to mnie martwiło 🙈

Dowiedziałam się ze zamiast nospy lepiej brać scopolan bo jest bezpiecZniejszy i bez problemu śmiało można 2 paracetamole brać jak coś boli 🙃

Do góry