reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Ja sie szczepilam ta sama szczepionka jak planowalam dzidziusia, niedlugo po szczepieniu udalo sie zajsc w ciaze. Ciekawe czy w tak krotkim odstepie bede miala zalecone, zeby zaszczepic sie tez w ciazy
Myślę, że to będzie.za szybko. Tzn, że masz jeszcze te przeciwciała i przekazujesz Maluchowi. Ale daj znać, bo jestem ciekawa, co powie lekarz.

reklama
Ja krzywa cukrowa idę robić w tym tygodniu… trochę się obawiam, ale nie picia a tego pobierania krwi… dla mnie to jakaś katorga.

Ps. Czy jak się duzo chodzi, spaceruje, coś się kuca to mogą bolec pachwiny i tu w tym miejscu gdzie jest łono? Podbrzusze nie boli, wszystko jest Ok. Ale przy przewracaniu na łożku w Nocy chociażby czułam te pachwiny i wlasnie to łono, tu w tum miejscu gdzie rosną nam włoski 🤷🏼‍♀️ Myślicie ze to nic złego tylko się rozciąga wszystko? Bo objawy skracania szyjki są chyba inne? Martwie się bo wyjechaliśmy do siebie nad jezioro, tu prowadzę intensywne dni i tak pobolewa

Nie jest obowiązkowa, jest płatna i rekomendowana w Polsce od niedawna🙂
Szkoda tylko że niby od 2017 jest o tym wiadome a na naszym wątku jedne o tym słyszały innym karzą a jedne nawet o tym nie słyszą.
Pomijając kwestie dowolnosci i refundacji info powinna dostać każda z nas

Szkoda tylko że niby od 2017 jest o tym wiadome a na naszym wątku jedne o tym słyszały innym karzą a jedne nawet o tym nie słyszą.
Pomijając kwestie dowolnosci i refundacji info powinna dostać każda z nas
No powiem szczerze, ja się tutaj dowiedziałam, że wiedzą nieliczni🙂 Ja mam normalnie wpisane w karcie ciąży do rozważenia na kolejnej wizycie..

No powiem szczerze, ja się tutaj dowiedziałam, że wiedzą nieliczni🙂 Ja mam normalnie wpisane w karcie ciąży do rozważenia na kolejnej wizycie..
To jest właśnie w tym najgorsze i nie wiem jak tym sposobem masz się czuć bezpiecznie skoro w populacji ma to mało która np na oddziale ...Pewno o kasę chodź i jak nie wiadomo o co ;) bo skoro to ważne to w książeczce rubryczka powinna być i bez gadania

To jest właśnie w tym najgorsze i nie wiem jak tym sposobem masz się czuć bezpiecznie skoro w populacji ma to mało która np na oddziale ...Pewno o kasę chodź i jak nie wiadomo o co ;) bo skoro to ważne to w książeczce rubryczka powinna być i bez gadania

Nie każdy lekarz aktualizuje swoją wiedzę medyczną ;) są tacy, którzy dalej prowadzą ciążę zaleceniami sprzed 20-30 lat więc warto weryfikować do kogo się idzie.

Myślę, że może chodzić o brak doszkalania się lekarzy... Ja już tutaj pisałam, że specjalnie, z pewnych powodów, szukałam gin, która jest na bieżąco ze wszystkimi nowinkami.

Ja jestem właśnie po wizycie, dostałam skierowanie na krzywą oraz lekarz zapisał mi również szczepienie Boostrix (krztusiec, błonica, tężec) do wykonania między 28 a 32 tygodniem. Mój lekarz stwierdził, że to są nowe rekomendacje, dlatego nie wszyscy to zapisują, ale wedlug niego warto się zaszczepić. No i niestety nie jest refundowane.
dzięki, że napisałaś, bo u mnie kolejna wizyta to już będzie 28 tydzień, czyli ostatni dzwonek na receptę

reklama
A ja mam takie luźniejsze pytanie. W październiku wychodzę z dzieckiem ze szpitala. Zakładam, że może być już zimno. Ubieram bodziaki i śpiochy. W foteliku mam otulacz do fotelika. Kombinezonu nie ubiorę, bo w aucie w foteliku nie powinnam przewozić w kombinezonie. Grubsze śpiochy na te zwykłe wystarczą? Czy sweterek i spodenki? 🙂

Do góry