Dziewczyny, którym wyszła cukrzyca ciążowa, bardzo zmieniłyście nawyki żywieniowe? Co jecie? bo właśnie siedzę na badaniu glukozy i z pobrania z palca wyszło 111 więc pewnie samo obciążenie również wskaże cukrzyce i zaczęło mnie to trochę przerażać
reklama
ja na badaniach z glukometru miałam 93/195/113, a ostatecznie wyszły 80/167/95 wiec tez lepiej sprawdzić sobie w ogóle swój glukometr bo mój np ostatni wynik pokazywał 149, a wyszło 95Dziewczyny, którym wyszła cukrzyca ciążowa, bardzo zmieniłyście nawyki żywieniowe? Co jecie? bo właśnie siedzę na badaniu glukozy i z pobrania z palca wyszło 111 więc pewnie samo obciążenie również wskaże cukrzyce i zaczęło mnie to trochę przerażać
A ja tym gow.. mierzylam cukier w zeszłej ciąży nieświadoma, ze aż taka różnica
Jeżeli to częsta dolegliwość poradziłabym prosić lekarza o receptę na tabletki, co zapobiegnie dalszym nawrotom na jakiś czas... Bo po porodzie dla takiego maluszka opryszczka jest zagrożeniem gdyby Ci się znowu pojawiła...Dziewczyny poratujcie radą skończyłam właśnie antybiotyk (z powodu tej nieszczęsnej ureaplasmy) i od razu pojawiła się opryszka na ustach :/ nie jest to moja pierwsza więc o tyle dobrze, ale jest dość spora i coś by chyba pasowało z nią zrobić. W necie piszą że każda opryszczka w ciąży powinna być skonsultowana z lekarzem, pisalybyscie do swoich?? Głupio mi tak pisać do mojego z każdą pierdola coś polecacie na tą opryszczka w ciazy? Bo pewnie nie wszystko można stosować, planuje się zebrać i do apteki iść poprosić o coś. Ale najpierw pytam tu może macie jkieś sprawdzone sposoby
Ja stosowałam również plastry c*o*m*p*e*e*d spoko rozwiązanie, naklejasz i po sprawie... Musisz uważać żeby jakimś cudem nie przenieść jej sobie w miejsca intymne bo to się zdarza a taki rodzaj opryszczki jest już zagrożeniem dla maluszka...
Nie stresuj się na zapas, badanie z pobrania krwi jest najbardziej miarodajne... Glukometry często oszukują, tym bardziej jeżeli nie są kalibrowane tak często jak powinny być ... wystarczy nie umyć dokładnie rąk, czy pozostałości mydła... Czekaj na wyniki z laboratorium...Dziewczyny, którym wyszła cukrzyca ciążowa, bardzo zmieniłyście nawyki żywieniowe? Co jecie? bo właśnie siedzę na badaniu glukozy i z pobrania z palca wyszło 111 więc pewnie samo obciążenie również wskaże cukrzyce i zaczęło mnie to trochę przerażać
A zmiana nawyków żywieniowych... Zależy jak odżywiałas się wcześniej.... Najważniejsze jedzenie posiłków o stałych porach no i białe pieczywo odpada na pierwszym miejscu
crainte
Fanka BB :)
A wstawiłabyś tutaj spis treści?Ja kupiłam książkę położnej Izabeli Dembińskiej "pierwsze chwile z noworodkiem" dopiero zaczynam, parę razy zaglądnęłam wydaje się być fajna polecam też profil na instagramie "aga_plus_fizjo"
Mi kuzynka poleciła "Czwarty trymestr" Magdaleny Komsty. Tu jest strona o tej książce: Link do: Czwarty Trymestr - Magdalena Komsta Jeszcze nie czytałam.Dziewczyny a macie do polecenia jakieś książki o niemowlakach? Interesowalaby mnie jakaś instrukcja obsługi dziecka
aspekt
ja już byłam na diecie wcześniej i wraz z dietą cukrzycowa odpadło mi kilka bazowych produktów. A potem, na zasadzie prób i błędów, okazało się, że niektóre produkty dozwolone w cukrzycy akurat mi nie sluza, więc temat diety cukrzycowej jest u mnie ciężki jestem na tej diecie stycznia i do tej pory nie zawsze ogarniam dlaczego mam taki a nie inny poziom cukruDziewczyny, którym wyszła cukrzyca ciążowa, bardzo zmieniłyście nawyki żywieniowe? Co jecie? bo właśnie siedzę na badaniu glukozy i z pobrania z palca wyszło 111 więc pewnie samo obciążenie również wskaże cukrzyce i zaczęło mnie to trochę przerażać
Koniczynka93
Ja stosowałam w pierwszym trymestrze taka maść T*o*n*i*s*a*n*H na opryszczkę... nie ma substancji aktywnej ale mi pomogła tak wysuszyła to dziadostwo. I sprawdzałam i nie ma przeciwskazań do stosowania w ciążyDziewczyny poratujcie radą skończyłam właśnie antybiotyk (z powodu tej nieszczęsnej ureaplasmy) i od razu pojawiła się opryszka na ustach :/ nie jest to moja pierwsza więc o tyle dobrze, ale jest dość spora i coś by chyba pasowało z nią zrobić. W necie piszą że każda opryszczka w ciąży powinna być skonsultowana z lekarzem, pisalybyscie do swoich?? Głupio mi tak pisać do mojego z każdą pierdola coś polecacie na tą opryszczka w ciazy? Bo pewnie nie wszystko można stosować, planuje się zebrać i do apteki iść poprosić o coś. Ale najpierw pytam tu może macie jakieś sprawdzone sposoby
Koniczynka93
Dieta nie jest zła, na początku mi ciężko było się przestawić na ciemne wszystko, ale teraz to spoko już na diecie jestem już 3 miesiące więc trochę czasu. Stałe godziny posiłków, średnio co 2,5 / 3 h się je... I pomiary po każdym posiłku, to najbardziej mnie wkurza bo czasami nawet nie ma jak zmierzyć tego cukru, przecież nie będę siedziała w domu i czekała na pomiarDziewczyny, którym wyszła cukrzyca ciążowa, bardzo zmieniłyście nawyki żywieniowe? Co jecie? bo właśnie siedzę na badaniu glukozy i z pobrania z palca wyszło 111 więc pewnie samo obciążenie również wskaże cukrzyce i zaczęło mnie to trochę przerażać
reklama
Ja Ci powiem że moja Pani dietetyk mówi że jak nie zmierzę cukru to nic się nie stanie, jeżeli jem mniej więcej tak samo... Nie zawsze mamy możliwość żeby zmierzyć ten cukier... Tylko na czczo mam pilnować pomiaru żeby brać bo biorę insulinę na noc...Dieta nie jest zła, na początku mi ciężko było się przestawić na ciemne wszystko, ale teraz to spoko już na diecie jestem już 3 miesiące więc trochę czasu. Stałe godziny posiłków, średnio co 2,5 / 3 h się je... I pomiary po każdym posiłku, to najbardziej mnie wkurza bo czasami nawet nie ma jak zmierzyć tego cukru, przecież nie będę siedziała w domu i czekała na pomiar