kociamama.
Moderator
Dziewczyny, a macie do polecenia jakies sklepy z ubrankami? Slyszalam, ze te od mamy ginekolog sa dobre jakosciowo. Jak narazie czekam na wyprzedaze, zeby nie przeplacac
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Też właśnie zamiast tej dostawki rozważam to Chicco Air hug, ale trochę znalazłam opinii, że kółka skrzypią, mają problemy z wjazdem na dywan a ta opcja krzesełka do karmienia wcale nie jest super wygodna. Dodatkowo to jest takie malutkie, że nie wiem ile posłuży. Ale cały czas o nim myślę, ostatnio na OLX było w moim mieście za 600 zł, ale szybko poszło, zanim się zdecydowałam. Jeśli się na to zdecyduje to chyba używane kupię.Teraz kupuję ubranka i kocyki Kupiłam wózek cybex balios s lux 2w1, fotelik też mam. Mebelki typu łóżeczko, komoda, przewijak mam wybrane, ale jeszcze czekam aż pomaluję pokój dziecka. Myślę też nad dostawką a ta momi smart bed wygląda całkiem rozsądnie - muszę sobie o niej trochę poczytać Myślałam też o chicco baby hug 4w1, ale nie wiem czy to się sprawdzi a kosztuje sporo.
Też sprawdzam używane bo koło 600 zł kosztują razem z tacką do krzesełka i jeśli już się zdecyduję to wezmę używkę i dokupię tylko nowy materac. Nowe to już 1200 zł za komplet. Właśnie zależy mi na czymś małym i mobilnym bo w pokoiku będzie stało drewniane łóżeczko, ale na te pierwsze tygodnie wolałabym mieć małego przy sobie a sypialnia trochę ciasna. Może jeszcze znajdę jakąś alternatywęTeż właśnie zamiast tej dostawki rozważam to Chicco Air hug, ale trochę znalazłam opinii, że kółka skrzypią, mają problemy z wjazdem na dywan a ta opcja krzesełka do karmienia wcale nie jest super wygodna. Dodatkowo to jest takie malutkie, że nie wiem ile posłuży. Ale cały czas o nim myślę, ostatnio na OLX było w moim mieście za 600 zł, ale szybko poszło, zanim się zdecydowałam. Jeśli się na to zdecyduje to chyba używane kupię.
tez mam ten wózek fajnie się prosto prowadzi i super ze spacerówka się składa w jedna cześćTeraz kupuję ubranka i kocyki Kupiłam wózek cybex balios s lux 2w1, fotelik też mam. Mebelki typu łóżeczko, komoda, przewijak mam wybrane, ale jeszcze czekam aż pomaluję pokój dziecka. Myślę też nad dostawką a ta momi smart bed wygląda całkiem rozsądnie - muszę sobie o niej trochę poczytać Myślałam też o chicco baby hug 4w1, ale nie wiem czy to się sprawdzi a kosztuje sporo.
Dokładnie tak samo planowałam. Zamiast tego patrzyłam to Momi smart Bed, bo jest to dostawka na kółkach i całkiem mała jest, chociaż na pewno to chicco byłoby bardziej mobilne. Już sama nie wiem...Też sprawdzam używane bo koło 600 zł kosztują razem z tacką do krzesełka i jeśli już się zdecyduję to wezmę używkę i dokupię tylko nowy materac. Nowe to już 1200 zł za komplet. Właśnie zależy mi na czymś małym i mobilnym bo w pokoiku będzie stało drewniane łóżeczko, ale na te pierwsze tygodnie wolałabym mieć małego przy sobie a sypialnia trochę ciasna. Może jeszcze znajdę jakąś alternatywę
Dokładnie lekki, łatwy w składaniu i super się prowadzi. Miałam okazję u znajomych pojeździć i już nawet innych nie oglądałam bo wiedziałam że chcę ten Ja na podgląd synka jeszcze dwa tygodnie muszę czekać - strasznie się to zawsze dłuży.tez mam ten wózek fajnie się prosto prowadzi i super ze spacerówka się składa w jedna cześć
Właśnie czekam w poczekalni na spotkanie z córka
Jeszcze takie wypatrzyłam - Woodies Classic Crib 90x40. Dziecko może spać do 6 miesiąca. Waży 8 kg więc po moim mieszkaniu jakoś bym przeniosła Popatrzę na używki i materac nowy. Ta dostawka z momi też mi się podoba. Ehhh tyle mozliwościDokładnie tak samo planowałam. Zamiast tego patrzyłam to Momi smart Bed, bo jest to dostawka na kółkach i całkiem mała jest, chociaż na pewno to chicco byłoby bardziej mobilne. Już sama nie wiem...
Byłam dzisiaj w Smyku i było dużo bielizny niemowlęcej przecenionej, może jeszcze będzie ciut taniej, ale pewnie zostaną przebrane wzory. Natomiast ciepłe rzeczy niemowlęce już teraz są znacznie przecenione, więc warto - ich potem już nie będzie, dopiero wejdą na jesień w pełnych cenach.
@04ma Mi akurat się łóżeczko turystyczne nie sprawdziło. Myślałam, że będzie do spania i do zabawy zamiast kojca, ale ani jedno, ani drugie nie wypalilp. Raczej polecam leżaczek rozkładany na płasko (np Tiny Love) a jak dziecko zacznie się przemieszczać, to matę i kojec. Ale różni ludzie, różne potrzeby