O u mnie również taka długa szyjka bo 4,9cm tez zawsze mój ginekolog mówi, ze bardzo rzadko takie długie szyjki się zdarzają4,8cm dokładnie. moja ginekolog zawsze mi mówi, że rzadko ma pacjentki z tak długa i twarda szyjką, na razie bardzo mnie to cieszy
reklama
Dziewczyny jesteście stworzone do noszenia bliźniątO u mnie również taka długa szyjka bo 4,9cm tez zawsze mój ginekolog mówi, ze bardzo rzadko takie długie szyjki się zdarzają
wiesz co mam 21t2d według aplikacji, wyMiary małej tak na 20t4d :-)w którym tygodniu robione bdanie? :-)
Dziewczyny macie czasem takie dziwne uczucie jakby kłucia w kroczu, wargach sromowych, trochę jakby w pachwinach? trochę delikatny ból/klucie. Nie wiązałabym tego z żadna infekcja, bo innych objawów brak, poza tym byłam u ginekolog w czwartek
Ja mam uczucie takie raz w pachwinach, a raz wyżej tak pod brzuchem i wcale nie jest takie delikatne… tez byłam wczoraj u gin i twierdził, ze to może hyc efekt rozciągania ale jest dość nieprzyjemne i jak
Chodzę tak ciągnie właśnie..
u mnie tez sprawdzona szyjka, łożysko piękne ilość wód w porządku a to ciągniecie to takie dziwne uczucie ze czasem mam takie wrażenie ze im bardziej się prostuje tym bardziej ciągnie… i oszczędzam się przez to kilkaJa mam takie coś od tygodnia i wczoraj zgłosiłam to lekarzowi. Powiedział, że tak bywa jak skraca się szyjka, ale też potrafi to być fizjologia związana z rozluznieniem więzadeł. U mnie szyjka okazała się normalna.
Dni teraz bo właśnie myślałam ze mojego mlodego(16kg) podniosłam i coś sobie naciągnęłam
A co lekarz powiedział na wagę maluszka? Ja byłam 21t+1 i moja Dzidzia 348g i lekarz zalecił powtórzenie USG za 2 tygodnie, żeby zobaczyć jak przybiera na wadze. Niby się nie stresuje, ale z tyłu głowy siedzi i myślę jeszcze o dodatkowym USG prywatniewiesz co mam 21t2d według aplikacji, wyMiary małej tak na 20t4d :-)
Ja mam uczucie takie raz w pachwinach, a raz wyżej tak pod brzuchem i wcale nie jest takie delikatne… tez byłam wczoraj u gin i twierdził, ze to może hyc efekt rozciągania ale jest dość nieprzyjemne i jak
Chodzę tak ciągnie właśnie..
u mnie tez sprawdzona szyjka, łożysko piękne ilość wód w porządku a to ciągniecie to takie dziwne uczucie ze czasem mam takie wrażenie ze im bardziej się prostuje tym bardziej ciągnie… i oszczędzam się przez to kilka
Dni teraz bo właśnie myślałam ze mojego mlodego(16kg) podniosłam i coś sobie naciągnęłam
crainte
Fanka BB :)
U mnie na ten tydzień 381g. Gin mówi, że wielkoludem nie jest, ale, że w normie. Genetyk mówi, że w normie, ale że zwrócić na przyszłość uwagę pod kątem hipotrofii. A swoją drogą to są pomiary szacunkowe obarczone błędem zdaje się 20%A co lekarz powiedział na wagę maluszka? Ja byłam 21t+1 i moja Dzidzia 348g i lekarz zalecił powtórzenie USG za 2 tygodnie, żeby zobaczyć jak przybiera na wadze. Niby się nie stresuje, ale z tyłu głowy siedzi i myślę jeszcze o dodatkowym USG prywatnie
mówił, ze w porządku w normie. Ja generalnie miałam cykle 31dni wiec tez jeśli liczyć z tym cyklem to 27 październik termin porodu, jeśli liczyć 28dni to 24pazdziernik.. wszystkie wymiary były takie idealne właśnie na tego 27A co lekarz powiedział na wagę maluszka? Ja byłam 21t+1 i moja Dzidzia 348g i lekarz zalecił powtórzenie USG za 2 tygodnie, żeby zobaczyć jak przybiera na wadze. Niby się nie stresuje, ale z tyłu głowy siedzi i myślę jeszcze o dodatkowym USG prywatnie
Znalazłam siatki centylowe dzieci
W ciąży patrzy się tak ze jeśli 21.5 to patrzy się na 21(tak pisało na tej stronie)
27 czerwca mam połówkowe w szpitalu na
NFZ to dam Ci znać ile wtedy będzie ważyła i czy coś powiedzą
Załączniki
Alkaa
Dziewczyny widzę że większość z Was zna długość swojej szyjki, ja nie znam swojej nawet nie wiem czy mi lekarz mierzył... myślicie ze mierzył, a po prostu nie mówi? Na ostatniej wizycie 2 tyg temu jak byłam 19+5 to powiedział tylko ze twarda i zamknięta. Zapytać następnym razem??
crainte
Ja wiem, bo badana była przy okazji plamienia, a potem przy okazji odstawienia luteiny. Wcześniej gin po prostu mówiła, że w normieDziewczyny widzę że większość z Was zna długość swojej szyjki, ja nie znam swojej nawet nie wiem czy mi lekarz mierzył... myślicie ze mierzył, a po prostu nie mówi? Na ostatniej wizycie 2 tyg temu jak byłam 19+5 to powiedział tylko ze twarda i zamknięta. Zapytać następnym razem??
Na pewno oglądał, jakby wydała mu się za krótka to by mierzył. Mój też tylko określa, że szyjka jest ok i tyle. Jak na razie nie podawał też wagi dzieci, na początku mówił ile mają cm a teraz już nie określał wielkości ani wagi. Mam nadzieję, że na polowkowym więcej się dowiem. Chociaż z drugiej strony może czasem lepiej nie wiedzieć, bo potem zaczyna się porównywać do innych i pojawia się niepotrzebny stres. Jakby było coś źle to przecież by powiedziałDziewczyny widzę że większość z Was zna długość swojej szyjki, ja nie znam swojej nawet nie wiem czy mi lekarz mierzył... myślicie ze mierzył, a po prostu nie mówi? Na ostatniej wizycie 2 tyg temu jak byłam 19+5 to powiedział tylko ze twarda i zamknięta. Zapytać następnym razem??
reklama
crainte
Na połówkowych będzie w dokumentacji. Ale masz rację. Jestem dużo spokojniejsza, jak skupiam się na tym, że jest w normie i nie wnikam czy górna granica czy dolna granica normy. Na połowkowych genetyczka powiedziala "waga 381, w tym tygodniu dzieci to mają nawet 500g" Dobrze, że szłam już po badaniu u mojej gin i wiedziałam, że nie ma.sensu się tym martwić, ale takie wypowiedzi to moim zdaniem zupełnie niepotrzebny stres dla tych bardziej spanikowanychNa pewno oglądał, jakby wydała mu się za krótka to by mierzył. Mój też tylko określa, że szyjka jest ok i tyle. Jak na razie nie podawał też wagi dzieci, na początku mówił ile mają cm a teraz już nie określał wielkości ani wagi. Mam nadzieję, że na polowkowym więcej się dowiem. Chociaż z drugiej strony może czasem lepiej nie wiedzieć, bo potem zaczyna się porównywać do innych i pojawia się niepotrzebny stres. Jakby było coś źle to przecież by powiedział