reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Ja zaczynam szkołe rodzenia w połowie lipca 😁
Bankowanie krwii pępowinowej - Ja właśnie się zastanawiam nad tym, muszę posprawdzać jakie są koszty dokładnie

A tak wracając do szczepienia na Krztusiec to dziś byłam u rodzinnego i mi odradzał w ciąży się szczepić.

A jakie jest Wasze zdanie na temat bankowania krwi pępowinowej? Korzystałyście? Skorzystacie?
Uczestniczyłam w webinarze na ten temat, ofertę cenową też dostałam, ale ostatecznie się nie zdecydowalam. Słyszałam od środowiska lekarzy, że to nie jest takie opłacalne. Przede wszystkim że zwykle jest za mało tej krwi, żeby można było potem działać

A jakie jest Wasze zdanie na temat bankowania krwi pępowinowej? Korzystałyście? Skorzystacie?
Ja dostałam dwie oferty. Z Novum i Polskiego Banku Komórek Macierzystych. Novum bylo tańsze. Ale chyba się nie zdecyduję raczej. To takie zakladanie najgorszego a sam ten facet z Novum mówił, że tej krwi jest zazwyczaj mało i wystarcza, żeby pomóc małemu dziecku. Nastolatkowi może być już różnie.

Zapytałam się tylko o szczepienie na Krztusiec mówił że "wybij sobie to z głowy w ciąży, dziecko dostanie w swoim czasie szczepionkę"
O kurcze, jestem w szoku. W poniedziałek mam wizytę u mojego gina to się zapytam co sądzi, chociaż ja dopiero 18t5d więc jeszcze daleko do ewentualnego szczepienia

reklama
Do góry