reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Mnie katar w końcu powalił i doszło do tego gardło i kaszel. Dziś byłam u lekarza, nazapisywał leków baterię, w tym steryd do nosa, tantum verde, sinupret i wodę morską.

Dziewczyny! Zdarzyło wam się wziąć 2 razy w ciągu dnia witaminy ciazowe? Nie chodzi mi, ze celowo, ale przez roztargnienie i sklerozę ciążowa 😝
Nie wiem... Zdarzyło mi się nie pamiętać czy brałam, czy tylko chciałam wziąć. Więc wszystko jest możliwe🙂 No ale to witaminy, więc tragedii nie ma. Jak doszedł Acard kupiłam sobie kasetkę na leki, bo wtedy to już śmieszne nie było😔

A czy zdarza się Wam, że ktoś Was przepuści w kolejce albo ustąpi miejsca?🙂
Dwa razy bylam zmuszona sama poprosic o ustapienie miejsca w kolejce bo zrobilo mi sie slabo i chcialam kupic tylko wode, zeby tam nie fiknac. Bylo mi mega glupio bo z reguly nie lubie sie nikogo o cos prosic.
A tak sami z siebie to nie, nikt mnie nigdzie nie przepuscil, ale moze nie widzieli jeszcze brzucha.. albo nie chcieli widziec. Ogolnie jeszcze przed ciaza, z perspektywy obserwatora spotkalam sie z taka znieczulica, ze nie licze na to, chociaz to wszystko zalezy na jakiego czlowieka trafisz

A czy zdarza się Wam, że ktoś Was przepuści w kolejce albo ustąpi miejsca?🙂
Ostatnio byłam świadkiem jak dziewczę młode się obruszylo, bo kobieta w mega zaawansowanej ciąży ominęła kolejkę i weszła na badanie krwi... Potem rozmawiałam z ta babka w ciąży, była dwa dni przed terminem.
W tym samym laboratorium dostałam bęcki od pielęgniarki, że czemu ja w kolejce stoję, że powinnam korzystać z pierwszeństwa, bo nie bez powodu mi się należy. Ale u mnie mimo, że ciąża bliźniacza brzuch nie jest mocno widoczny i aż nie chce mi się tłumaczyć ludziom w kolejce czemu mają mnie puścić, szkoda nerwów.

reklama
Hej dziewczyny, zaraz normalnie zwariuje :/ jestem w 21tc i robiłam wymaz w kierunku ureaplasmy - wyszedł dodatni :( czy któraś może przechodziła to dziadostwo w ciąży?? 😭

Do góry