reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

[
Miałam koty nie szczepione za dziecka na wsi latały po całej wsi, i z wyników nawet nie przechodziłam nigdy toxo

Hi hi 😊 Ja tak samo, w dzieciństwie byłam kocią mamą. Dochodzę do wniosku że lepiej nie czytać zbyt dużo w internecie. Czytam teraz fajną książkę Mamy dla mamy. Są 2 tomy - jeden o ciąży, drugi o macierzyństwie. Polecam

reklama
Chodzę prywatnie. I nie pierwszy raz jestem zadowolona z tej decyzji. 🙂
Prywatnie chodziłam w pierwszej ciąży całą ciążę i też mi lekarz nic o szczepieniu nie mówił,fakt to było 12lat temu,ale pytałam teraz koleżanki co niedawno rodziła i też nikt jej nie informował. Już myślałam że ja taka cofnięta jestem, ale widocznie to miasto jest zblokowane na informowanie o takich rzeczach.

Moja krew(spojrz na moj nick) do dzis mi zostalo😂
Ja jestem ciekawa jak mój kot zareaguje na małe dziecko. Córka miała 8lat jak jego tyci kłębka z ulicy zabraliśmy,ma swoje kocie odpaly i jest bardzo do nas przywiązany,wręcz jak synek,czasem się z nie nacka rzuci ale wiadomo kocia szajba u niego jak na dachowca aktywna mimo braku jajek, ale jak takie małe dzieci przychodzą to go zamykam dla bezpieczeństwa z jego odchyłami różnie może być jak nie zwyczajny.

Miałam koty nie szczepione za dziecka na wsi latały po całej wsi, i z wyników nawet nie przechodziłam nigdy toxo
Miałam koty wychodzące, nie myłam owoców i warzyw, bo takie z pola z piaskiem są najlepsze i jadłam surowe mięso... Badania na toxo przed ciążą i w ciąży... - ani jednego przeciwciałka :-)
[

Hi hi 😊 Ja tak samo, w dzieciństwie byłam kocią mamą. Dochodzę do wniosku że lepiej nie czytać zbyt dużo w internecie. Czytam teraz fajną książkę Mamy dla mamy. Są 2 tomy - jeden o ciąży, drugi o macierzyństwie. Polecam
A ten II tom o macierzyństwie to taki bardziej poradnik co robić, jak kąpać, co ubrać i jak karmić piersią, czy raczej jak nie zwariować? :-)

Prywatnie chodziłam w pierwszej ciąży całą ciążę i też mi lekarz nic o szczepieniu nie mówił,fakt to było 12lat temu,ale pytałam teraz koleżanki co niedawno rodziła i też nikt jej nie informował. Już myślałam że ja taka cofnięta jestem, ale widocznie to miasto jest zblokowane na informowanie o takich rzeczach.
Widzisz... mój przypadek jest specyficzny i trochę... nowatorski. :D Specjalnie szukałam lekarza, który jest na bieżąco z najnowszą wiedzą i pokieruje mnie przez to pole minowe, jakim się okazała ciąża :-)

@04ma Też jestem ciekawa swojego 4latka i to czuje będzie problematyczne, łasi się do dzieci ale takie małe wierzgające się niemowlę z którym jeszcze nie miał nigdy kontaktu napewno będzie go bardzo interesować a że odrazu ma odpal do zabawy z pazurem i klem to pewnie trzeba będzie mieć oczy wkoło głowy i też go zamykać.

Słuchajcie! Zaraz dostanę na łeb. Siedział mi kot na kolanach, zerwał się i mam dwa draśnięcia na udzie. Kot nie wychodzi z domu, odrobaczany, ale od razu wizja toksoplazmozy 🙄 jestem teraz w 24tc i zastanawiam się czy przez zadrapanie coś się może stać? Kot jest z nami kupę lat, nie raz mnie drapnal a jak robiłam pierwsze badania na toksoplazmozę to wszystko wyszło w porządku. Panikuje?
Nie ma opcji, żeby zaraził Cię toksoplazma. To akurat moja dziedzina zawodowa. Od kota możesz zarazić się TYLKO jeśli kot zrobi kupę, a Ty tej kupy nie posprzątasz w ciągu doby (polezy w kuwecie) potem sprzatniesz i weźmiesz potem ręce do buzi (bez uprzedniego umycia) i to jeszcze przy założeniu, że akurat kot jest w trakcie siewstwa co jest samo w sobie mało prawdopodobne :)
Toksoplazma zarazamy się z niemytych warzyw i owoców oraz z niedogotowanego mięsa.

Ostatnia edycja:
Szczpienia przecie krztuścowi dla kobiet a ciąży rekomendowane są w Polsce od 2018 roku.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny! Zdarzyło wam się wziąć 2 razy w ciągu dnia witaminy ciazowe? Nie chodzi mi, ze celowo, ale przez roztargnienie i sklerozę ciążowa 😝

Do góry