reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Jestem już po badaniu. Wyszło lepiej, ale nadal brak kości nosowej i przezierność karku niezmieniona. W tej placówce nie wykryto wady serca, ani nieprawidłowego obrazu mózgowia, nie stwierdzono na 100% skrócenia kości, choć Pani Dr powiedziała, że widzi skrócenie, natomiast na USG w pomiar jest w normie. Jednak zaznaczyć muszę, że warunki badania były trudne i ciężko było coś zobaczyć dokładnie, tym bardziej, że dziecko nie chciało się pokazać. Dalej zalecana jest amniopunkcja. Ja ze swojej strony chyba zrobię NIFTY, bo wyniki są szybciej a moja psychika już średnio daje radę. A na amnio i tak się umowie. Walczę dalej, jest ciężko, ale pojawił się jakoś mały promyczek nadziei.
Bardzo mi przykro 😥 daj znać jak dostaniess wyniki nifty, trzymam mocno kciuki zeby wyszly jednak przychylnie dla Was ❤️

Hej dziewczyny jestem właśnie w 11t 5d termin mam na 21 październik 🙂 to moja pierwsza ciąża🙂 mam pytanie czy macie ból głowy w ciąży? Ewentualnie jak sobie z tym radzicie? Mnie kurcze codziennie boli zwariować można..
Ja miewam migreny i bóle głowy. Trzeba się mocniej nawadniać (z tym mam problem). Czasem lekki ruch pomoże (spacer wokół osiedla z psem) ale na krótko, bo potem wraca ból. Czasem robię sobie okłady zimne, masuje skronie i kark, cwiczenia oddechowe, muzyka relaksacyjna i odpoczynek.

Jestem już po badaniu. Wyszło lepiej, ale nadal brak kości nosowej i przezierność karku niezmieniona. W tej placówce nie wykryto wady serca, ani nieprawidłowego obrazu mózgowia, nie stwierdzono na 100% skrócenia kości, choć Pani Dr powiedziała, że widzi skrócenie, natomiast na USG w pomiar jest w normie. Jednak zaznaczyć muszę, że warunki badania były trudne i ciężko było coś zobaczyć dokładnie, tym bardziej, że dziecko nie chciało się pokazać. Dalej zalecana jest amniopunkcja. Ja ze swojej strony chyba zrobię NIFTY, bo wyniki są szybciej a moja psychika już średnio daje radę. A na amnio i tak się umowie. Walczę dalej, jest ciężko, ale pojawił się jakoś mały promyczek nadziei.
Bardzo mi przykro, nie ma słów na takie tragedie, ale jest nadzieja, myślę, że warto sie jej trzymać do końca. Nie wiem czy jesteś wierząca, ale jeśli jesteś gorąco polecam Ci nowennę pompejańską. I ściskam bardzo i będę Cię miała w swoich myślach :( <3

Hej dziewczyny, doświadczyła któraś z Was skurczy brzucha? Mam to od tygodnia, nie są bolesne, po prostu je czuje i obserwuje ruchy brzucha - czy to objaw braku magnezu?
Ja wieczorem odczuwam takie lekkie kłucie, jakby naciągane. Jestem w 12 tygodniu więc macica daje o sobie znać. A Ty w którym tygodniu jesteś? I jak często pojawiają się skurcze?

reklama
Też chciałabym dołączyć, niestety widzialam gdzies info "ze nie przyjmują już nowych".🤷‍♀️ szkoda, duzo wartościowych informacji nas omija:).
Zdrowia Dziewczyny!
szkoda... zwłaszcza, że jest tu wiele doświadczonych kobiet, to będzie moje pierwsze dziecko, wszystko dla mnie jest nowe, jestem pełna obaw...

Do góry