reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Nie, dzisiaj idę na powtórne badanie prenatalne, żeby potwierdzić lub wykluczyć wnioski z pierwszego. Lekarz prowadzący powiedział mi tylko, że w Polsce przepisy wiążą im ręce, a szkody dla mojego organizmu mogą być nieodwracalne, bo dziecko może dożyć do 30tc a na świat i tak nie przyjdzie. Zasugerowano mi wizytę w Czechach, by oszczędzić mi losu Izy z Pszczyny... Mieszkam w miescie, które nie słynie z dobrych specjalistów, ale walczę jeszcze o swoje dziecko, chce sprawdzić wszystkie możliwości nim podejmę jakąkolwiek decyzję. Nigdy nie myślałam, że będę się mierzyć z taką tragedią i będę stawać przed takimi wyborami. Nikomu nie życzę takich doświadczeń.
Jeśli lekarz zaczął Ci opowiadać o Twoim potencjalnym zgonie położniczym, to ma poziom empatii redaktorów Superekspresu. W Pszczynie dziecko nie było chore, tam było powikłanie z odpłynięciem wód i pewnie infekcja. Skonsultuj się z innym ginekologiem, najlepiej żeby był perinatologiem.

reklama
Pierwsza ciąża, pierwsze badania prenatalne i wyrok... NT 4,7, brak kości nosowej, krótkie kości udowe, krótkie kości rąk, nieprawidłowe mózgowie, rozszczep podniebienia i wada serca. Dziecko nie przeżyje do porodu...

Ciężko znaleźć słowa, żeby jakoś pocieszyć. Trzymaj się 😕

Nie, dzisiaj idę na powtórne badanie prenatalne, żeby potwierdzić lub wykluczyć wnioski z pierwszego. Lekarz prowadzący powiedział mi tylko, że w Polsce przepisy wiążą im ręce, a szkody dla mojego organizmu mogą być nieodwracalne, bo dziecko może dożyć do 30tc a na świat i tak nie przyjdzie. Zasugerowano mi wizytę w Czechach, by oszczędzić mi losu Izy z Pszczyny... Mieszkam w miescie, które nie słynie z dobrych specjalistów, ale walczę jeszcze o swoje dziecko, chce sprawdzić wszystkie możliwości nim podejmę jakąkolwiek decyzję. Nigdy nie myślałam, że będę się mierzyć z taką tragedią i będę stawać przed takimi wyborami. Nikomu nie życzę takich doświadczeń.
Ciężko znaleźć słowa w takiej sytuacji, ja życzę Ci dużo siły, ściskam mocno

Bardzo mi przykro, że musisz przechodzić przez taką tragedię 😥

Nie, dzisiaj idę na powtórne badanie prenatalne, żeby potwierdzić lub wykluczyć wnioski z pierwszego. Lekarz prowadzący powiedział mi tylko, że w Polsce przepisy wiążą im ręce, a szkody dla mojego organizmu mogą być nieodwracalne, bo dziecko może dożyć do 30tc a na świat i tak nie przyjdzie. Zasugerowano mi wizytę w Czechach, by oszczędzić mi losu Izy z Pszczyny... Mieszkam w miescie, które nie słynie z dobrych specjalistów, ale walczę jeszcze o swoje dziecko, chce sprawdzić wszystkie możliwości nim podejmę jakąkolwiek decyzję. Nigdy nie myślałam, że będę się mierzyć z taką tragedią i będę stawać przed takimi wyborami. Nikomu nie życzę takich doświadczeń
.
Jestem już po badaniu. Wyszło lepiej, ale nadal brak kości nosowej i przezierność karku niezmieniona. W tej placówce nie wykryto wady serca, ani nieprawidłowego obrazu mózgowia, nie stwierdzono na 100% skrócenia kości, choć Pani Dr powiedziała, że widzi skrócenie, natomiast na USG w pomiar jest w normie. Jednak zaznaczyć muszę, że warunki badania były trudne i ciężko było coś zobaczyć dokładnie, tym bardziej, że dziecko nie chciało się pokazać. Dalej zalecana jest amniopunkcja. Ja ze swojej strony chyba zrobię NIFTY, bo wyniki są szybciej a moja psychika już średnio daje radę. A na amnio i tak się umowie. Walczę dalej, jest ciężko, ale pojawił się jakoś mały promyczek nadziei.

Jestem już po badaniu. Wyszło lepiej, ale nadal brak kości nosowej i przezierność karku niezmieniona. W tej placówce nie wykryto wady serca, ani nieprawidłowego obrazu mózgowia, nie stwierdzono na 100% skrócenia kości, choć Pani Dr powiedziała, że widzi skrócenie, natomiast na USG w pomiar jest w normie. Jednak zaznaczyć muszę, że warunki badania były trudne i ciężko było coś zobaczyć dokładnie, tym bardziej, że dziecko nie chciało się pokazać. Dalej zalecana jest amniopunkcja. Ja ze swojej strony chyba zrobię NIFTY, bo wyniki są szybciej a moja psychika już średnio daje radę. A na amnio i tak się umowie. Walczę dalej, jest ciężko, ale pojawił się jakoś mały promyczek nadziei.
Też pewnie zrobiłabym NIFTY
Trzymam kciuki żeby wszystko okazało się tylko złym snem🤗🤗🤗

Trzymam kciuki, dużo siły dla Ciebie, oby wyniki NIFTY okazały się łaskawsze dla Ciebie i kruszynki ❤️

Trzymamy kciuki za jak najlepsze wyniki!
Warto umówić się na amnio gdyby jednak i nifty wyszło nieprawidłowo.

reklama
Hej dziewczyny, doświadczyła któraś z Was skurczy brzucha? Mam to od tygodnia, nie są bolesne, po prostu je czuje i obserwuje ruchy brzucha - czy to objaw braku magnezu?

Do góry