reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Śniło mi się że znów byłam w liceum i miałam sprawdzam z geografii i nic nie umiałam, a z geografii miałam w liceum 6🤦 zawsze jak mi się śni szkoło to albo że mam maturę i nie wychodzę z egzaminu oddając czyste arkusze, albo że nie zdaje z matematyki. Geografia śniła mi się pierwszy raz.

reklama
Śniło mi się że znów byłam w liceum i miałam sprawdzam z geografii i nic nie umiałam, a z geografii miałam w liceum 6[emoji1751] zawsze jak mi się śni szkoło to albo że mam maturę i nie wychodzę z egzaminu oddając czyste arkusze, albo że nie zdaje z matematyki. Geografia śniła mi się pierwszy raz.
a mi się śniło że moja przyjaciółka z lat szkolnych z którą już nie mam kontaktu też jest w ciąży i ma dokładnie taki sam termin jak ja [emoji1787]

U nas cała noc nieprzespana, synek spał maksymalnie po 30 minut i się budził, odstawiam od piersi. Trzymajcie kciuki, bo oczywiście miałam już chwile zwątpienia, nie zdążyłam ani razu zasnąć nim on się obudził, ale dobrze nam idzie, każe sobie wodę podawać i mocno tulić, płacz był dwa razy, myślałam że będzie gorzej. Muszę trochę odpocząć od kp bo od października jazda z tematem od nowa 😀
Powodzenia!
Mój roczniak też mi daje do wiwatu ostatnio w nocy, nauczył się piszczeć, budzi się w nocy siada mi na twarzy i głaszcze włosy, piszcząc okropnie 🤭 ja to się całe życie zarzekałam że nigdy z dziećmi spać nie będę, a i przyszedł okres że starszego musiałam brać do siebie a teraz młodszy w łożeczku sam spać nie chce.

Śniło mi się że znów byłam w liceum i miałam sprawdzam z geografii i nic nie umiałam, a z geografii miałam w liceum 6🤦 zawsze jak mi się śni szkoło to albo że mam maturę i nie wychodzę z egzaminu oddając czyste arkusze, albo że nie zdaje z matematyki. Geografia śniła mi się pierwszy raz.

Mi się kiedyś sniło że byłam tą kulką co zjada i ucieka przed duchami w tej grze PACMAN czy jakoś tak, rano jak wstałam to mnie cała szczęka bolała więc może przez sen imitowałam, że zjadam te ludziki i buzia mi się nie zamykała 😁

Mam pytanie w jakim tygodniu ciąży poszliście do ginekologa i coś było widać ?
Ja bylam 5+5 wedle OM ale mozliwe ze mlodsza ciąża bo mam długie cykle 32-33 dniowe. Bylo widać dopiero pęcherzyk na 7mm, jeszcze bez widocznego zarodka. Mam isc za 2 tyg by zarodek byl tym razem juz widzialny na usg

Ostatnia edycja:
Dziewczyny padam
Poszłam spac 20:40 i wstać nie mogłam wstaje 4:40 do pracy
Czyje się jak bym spala godzinę może dwie totalny brak energii, z chęcią położyłaby sie znów do łóżka 🥺
Kurcze, a ja na odwrót możemy sie podzielić 🥺 ide spać kolo 2 w nocy, wcześniej sie nie da... Ale juz 5-6 rano wybudzam sie z uczuciem wyspania. I za chiny nie idzie zasnąć 🤷‍♀️ za to caly dzien ziewam...

reklama
Cześć dziewczyny czy mogę do was dołączyć ? Mam co prawda termin na 1 listopada ale po ciąży mam tak rozjechane cykle że nie wie czy nie będzie to dziecko październikowe 😅 ostatni okres 28.01 byłam 21.02 na becie i było 12,8 wczoraj było już 58,7 ( u mnie wychodzi 4 +1 )
jasne, rozgość się, ja chyba będę miała termin na koniec września, ale przecież i tak część z nas urodzi we wrześniu a część w listopadzie ;)
Ja idę do lekarza w poniedziałek, to będzie 9 tygodni wg moich obliczeń. Chciałam tak na 8 tygodni, ale nie było terminów szybszych

Do góry