reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny padam
Poszłam spac 20:40 i wstać nie mogłam wstaje 4:40 do pracy
Czyje się jak bym spala godzinę może dwie totalny brak energii, z chęcią położyłaby sie znów do łóżka 🥺

Sama tu jak buc siedzę po nocy, brawo ja 😂😂😁 i monologi strzelam, a zawsze mi mówili nie pisze się posta pod postem 😁
U nas cała noc nieprzespana, synek spał maksymalnie po 30 minut i się budził, odstawiam od piersi. Trzymajcie kciuki, bo oczywiście miałam już chwile zwątpienia, nie zdążyłam ani razu zasnąć nim on się obudził, ale dobrze nam idzie, każe sobie wodę podawać i mocno tulić, płacz był dwa razy, myślałam że będzie gorzej. Muszę trochę odpocząć od kp bo od października jazda z tematem od nowa 😀

Sama tu jak buc siedzę po nocy, brawo ja [emoji23][emoji23][emoji16] i monologi strzelam, a zawsze mi mówili nie pisze się posta pod postem [emoji16]
Ja tu nie umiem bez pisania posta pod postem. Nie wiedzę na aplikacji możliwości cytowania kilku naraz

Na poprzednim forum ciazowym z tego korzystałam, a teraz nie widzę

Słabo spałam, bo się niecierpliwie i martwię :/ dobrze, że już czwartek, to jakoś szybko czas zleci do weekendu moze

No dobra, a możecie dać znać która z was ma om na początku stycznia i który to wypada tydzień i co już widać ciekawego?

W 6 tygodniu to już raczej zarodek jest, ale moze faktycznie ja swoją źle mam policzona
OM 30.12 (prawie początek stycznia 😉)
31.01 beta 27,7
14.02 pęcherzyk
21.02 zarodek 4.1
Mam długie cykle, późno była owu. A jak u Ciebie z cyklami i owulacją?
Aha i wiek ciąży z usg 6+0 na dzień 21.02

No dobra, a możecie dać znać która z was ma om na początku stycznia i który to wypada tydzień i co już widać ciekawego?

W 6 tygodniu to już raczej zarodek jest, ale moze faktycznie ja swoją źle mam policzona
ja mam 1.01 OM. Wypada 8 tydzień. Strzelam, ze widać zarodek z serduszkiem, ale to się dowiem w środę 😬

Czytam was zagryzając sucharki i marże żeby mi apetyt na normalne jedzenie wrócił 😂

Myśle sobie „ ależ ja bym zjadła tosta z serem i papryka”
Po czym lecę 100 razy do ubikacji na zapach papryki 😬😂
Także dzisiaj makaron z masłem i solą a do tego sucharki, na przemian z owocami.
👍👍👍👍😂
Mój małż mówi ze to musi się wykluwać dziewucha, bo z chłopakami zajadalam co się dało, non stop musiała się żuchwa ruszać 😂
A teraz żyje miłością do muszli klozetowej 🙀

Jak ja dotrwam do porodu to ja nie wiem 🤮😅
Nic już ze mnie nie zostanie.

Ale takiego tosta z serkiem topionym śmietankowym tez bym wciągnęła …… 🥰🥰🥰🥰 w myślach, bo pewnie nagle mój nos nie mógłby znieść zapachu serka.
Kochana jak ja ci współczuję, trzymaj się jakoś. Całym sercem jestem z tobą.
Sama tu jak buc siedzę po nocy, brawo ja 😂😂😁 i monologi strzelam, a zawsze mi mówili nie pisze się posta pod postem 😁
Ja też czasem post pod postem piszę bo czegoś zapomnę i zaraz bum koleiny post 😁

A najgorszego jak słownik mi coś poprawi nie przeczytam i pisze jakieś bzdury, więc czasem na moje posty trzeba wziąć poprawkę 😂

Ja miałam OM 17.01 i dzisiaj mam 5+4, wizytę mam dopiero 14.03, czekam, bo i tak na razie nic nie byłoby widać

U nas cała noc nieprzespana, synek spał maksymalnie po 30 minut i się budził, odstawiam od piersi. Trzymajcie kciuki, bo oczywiście miałam już chwile zwątpienia, nie zdążyłam ani razu zasnąć nim on się obudził, ale dobrze nam idzie, każe sobie wodę podawać i mocno tulić, płacz był dwa razy, myślałam że będzie gorzej. Muszę trochę odpocząć od kp bo od października jazda z tematem od nowa 😀
Trzymam mocno kciuki! Dasz radę❤️ ja jak odstawiłam to pierwsza noc była straszna, drugiej juz było lepiej, a trzeciej to jakby juz zapomniał, że cyca pił, tylko wody się napił i spał. Byłam w szoku, bo się naczytałam, że tak ciężko, a poszło łatwiutko 😁 oby tylko się nie poddać

reklama
Cześć dziewczyny czy mogę do was dołączyć ? Mam co prawda termin na 1 listopada ale po ciąży mam tak rozjechane cykle że nie wie czy nie będzie to dziecko październikowe 😅 ostatni okres 28.01 byłam 21.02 na becie i było 12,8 wczoraj było już 58,7 ( u mnie wychodzi 4 +1 )

Do góry