reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Czyś Ty oszalała? 🤣

Na tym etapie nie robi się bety, przyrost jest bardzo dobry,.nie stresuj się już 😉😉

Oj tam kebab to same witaminki 🤣🤣
Na zdrowie dla naszych dzidziusiów 🤪🥰
podchodzilam do 4 stymulacji do ivf... stwierdzilam ze musze zrobic wszystko zeby nie zalowac i przez ten czas poprawic fragmentacje plemników u meza.... mialy byc 3 mce ale stymulacja sie przedluzala i w koncu bylo 4 mc... pozniej przygotowania do transferu to znow bez slodyczy.... i tak mija czas🤦‍♀️

A ja dzisiaj nie mam zbytnio humoru. Po pierwsze współczuję naszym sąsiadom. Po drugie leżę z mdlosciami :(
Teraz mam samopoczucie w kratkę. W poniedziałek mało mdłości i myślałam że przechodzi to wtorek tragedia. Wczoraj lepiej i nawet trochę soku wypiłam. Dzisiaj znowu powrót do rzeczywistości...
Ale paczka trochę zjadłam. ;)

Haha to szamaj tosta 😊 ogólnie to ja typ raczej firnesiary jestem lub byłam😪 bo siłownia z ciężarami lub Cardio rozciąganie joga pilates a aktualnie siły nie mam nawet jogi na macie w domu poćwiczyć ehh
Ja od września się bardzo wkręciłam w siłownię, a w ciągu ostatnich trzech tygodni byłam tylko raz bo nie mam sił. Dodatkowo jak mnie złapało przeziębienie w tamtym tygodniu to dalej mnie trzyma takie osłabienie. Ale liczę na to, że 2-3 tygodnie i wrócę do regularnych treningów bo naprawdę to lubię.
Mam dużą nadzieję, że w ciąży przytyje max 5kg bo i tak mam z 15 za dużo :) zawsze lubiłam się zdrowo odżywiać ale jak trzy lata temu przez tarczycę przytyłam 20 kg tak nie mogę tego zrzucić.

Dziewczyny czytam o tej wojnie z Ukraina, mega boli mnie brzuch, tak mnie to stresuje, martwię się o życie synka, drugiego malucha w brzuchu, Jezu czemu są takie zjeb y na świecie jak putin zeby niszczyć ludziom życie:(
Brak mi słów na tego człowieka. Mieszkam niedaleko granic z Ukrainą i ciągle mi tu latają samoloty wojskowe. Te nasze pesteczki kochane w brzuszkach muszą być cudownymi istotami skoro zdecydowały sie właśnie teraz, w tak trudnych czasach przyjść na świat i podjąć się tej misji ❤️ Wiele w nich odwagi ale też wyjątkowości. Nic nie dzieje się przypadkiem, po coś akurat teraz do nas zawitały te kruszynki. Nie martw się, wierzę że ten świat jest mądrzejszy niż 100 lat temu i tym razem będą w stanie powstrzymać szaleńca na samym początku. Media rozdmuchują, sieją panikę bo tylko w strachu człowiek jest w stanie sie zgodzić na wszystko. Bądzmy dziewczyny dobrej wiary ❤️ w Nas nadzieja się rozwija na lepsze jutro!

Powodzenia!
Mój roczniak też mi daje do wiwatu ostatnio w nocy, nauczył się piszczeć, budzi się w nocy siada mi na twarzy i głaszcze włosy, piszcząc okropnie 🤭 ja to się całe życie zarzekałam że nigdy z dziećmi spać nie będę, a i przyszedł okres że starszego musiałam brać do siebie a teraz młodszy w łożeczku sam spać nie chce.

Mi się kiedyś sniło że byłam tą kulką co zjada i ucieka przed duchami w tej grze PACMAN czy jakoś tak, rano jak wstałam to mnie cała szczęka bolała więc może przez sen imitowałam, że zjadam te ludziki i buzia mi się nie zamykała 😁
Dziękuję 🥰 tragedii nie było, więc jestem dobrej myśli 😉
Ja mówiłam dokładnie tak samo, w 36 tc rozkładaliśmy z mężem łóżeczko, bo przecież dziecko nie będzie z nami spało, teraz nie wyobrażam sobie przenieść go do łóżka, które mu niedawno kupiliśmy 🤣
Ale.. uwielbiam te nasze noce i to że możemy się tulić, kiedy jak nie teraz 🥰🥰🥰
Mam pytanie w jakim tygodniu ciąży poszliście do ginekologa i coś było widać ?
Ja bylam według om 5+3 i był tylko zarodek, ciąża jest kilka dni młodsza nie wiem kiedy była owulacja ale wg usg w 5+6 bylo serduszko 😉 kolejna wizytę mam 9 marca czekam z niecierpliwością 🥰
podchodzilam do 4 stymulacji do ivf... stwierdzilam ze musze zrobic wszystko zeby nie zalowac i przez ten czas poprawic fragmentacje plemników u meza.... mialy byc 3 mce ale stymulacja sie przedluzala i w koncu bylo 4 mc... pozniej przygotowania do transferu to znow bez slodyczy.... i tak mija czas🤦‍♀️
podziwiam 🥰

Ostatnia edycja:
reklama
Ja od września się bardzo wkręciłam w siłownię, a w ciągu ostatnich trzech tygodni byłam tylko raz bo nie mam sił. Dodatkowo jak mnie złapało przeziębienie w tamtym tygodniu to dalej mnie trzyma takie osłabienie. Ale liczę na to, że 2-3 tygodnie i wrócę do regularnych treningów bo naprawdę to lubię.
Mam dużą nadzieję, że w ciąży przytyje max 5kg bo i tak mam z 15 za dużo :) zawsze lubiłam się zdrowo odżywiać ale jak trzy lata temu przez tarczycę przytyłam 20 kg tak nie mogę tego zrzucić.
Ja też liczę, że mi minie to złe samopoczucie i wrócę do żywych i treningów bo całe dorosłe życie raczej aktywna jestem i zdrowo jem plus od ostatniego roku jeszcze schudłam że 3-4 kg przez aparat na zęby, który uniemożliwiał jedzenie 😅

Do góry