reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ile stron do nadrobienia 🙈
My mamy pekińczyka Kulka i maltańczyka Biankę, z tym ze Kulek został w domu rodzinnym ma już 10 lat i chyba rodzicom pękło by serce gdybym go zabrała przeprowadzając się do swojego domu, dlatego mąż kupił nam po przeprowadzce maltańczyka, który został psem synka, oni nie mogą bez siebie żyć 🥰

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 11 kg, nie myślałam, że teraz mogę mieć już więcej, ale czytając te posty poszłam się zważyć i 55 kg 🙈 czyli +2 😳
Po ostatnich plamieniach odpuściłam spacery z wózkiem,bo to jednak spory wysiłek (mieszkam na górce ) i aż się boje, że waga szybko podskoczy 🙈

Załączniki

• Screenshot_20220212_153400~2.jpg
    Screenshot_20220212_153400~2.jpg
    442,9 KB · Wyświetleń: 40
reklama
U mnie niby dziewczyna, ale nie wiem dokładnie kiedy była owulacja więc nie sugeruje się tym, w pierwszej mial być chłopiec i jest, mamy Czarusia mąż wybrał takie imię i tak już zostało 🥰
Jak teraz będzie synek to Szymon, a jak córeczka to Kornelia 😉

Ja nie sprawdzam bo chce mieć niespodziankę i poznam płeć dopiero po porodzie. Co o tym myślicie? Pracowałam kiedyś z dziewczyną która nie chciała poznać płci w trakcie ciąży i pamiętam że nie mogłam się doczekać aż urodzi 😊 Zainspirowała mnie 😍
Moja Mama tak zrobiła właśnie,że nie chciała znać płci do porodu ale czuła przy ciąży ze mną i siostrą, że ma w brzuchu dziewuchy :D

Niejadek i to straszny 😀 w hodowli nauczyli go jeść sucha karmę i przez długi czas za mięsem nie przepadał . Tyle ile my smaków puszek wypróbowaliśmy … na szczęście ostatnio odbraził się na mięso i wcina takie ilości ze ja nie wiem gdzie to się mieści 😀 waży ok 6,5 kg , ma rok i 4 miesiące . Twoja to prawdziwa, delikatna księżniczka 😀
Co do płci dziecka bo widziałam ze taki temat się przewinął to bardzo bym chciała chłopca 😍 tyle pięknych Imion dla chłopców mi się podoba . Ale wiadomo , najważniejsze żeby było zdrowe , płeć to sprawa drugorzędna.
No moja niby na początku jadła co jej dałam jak była kociakiem ale potem też sobie upatrzyła suchą karmę i chrupała tylko gardząc tyloma karmami a ja non stop coś innego jej podsuwałam z nadzieją, że zaskoczy. Aktualnie je tylko saszetki z tuńczykiem dość chetnie bo jakby poczuła jakiegoś kurczaka, wołowinę, kaczkę itp to się nie tknie :D :D jak z dzieckiem haha

ja kompletnie nie wiem jakie imię, zupełnie nie mam pomysłu ani na imię dla chłopca ani dla dziewczynki [emoji2358]
a w domu mamy Helenke

Dziewczyny a pijecie piwa 0,0 w ciąży? Idę na imprezę do znajomych i zastanawiam się czy sobie nie kupić 🤔 czytam w internecie i zdania są podzielone, jedni mówią ze ok, ze nawet jeśli ma do 0,5 % bo tyle wedle prawa może mieć, to mniej więcej tyle jest w kiszonkach i kefirze które część kobiet w ciąży je bardzo chętnie i bez obaw, a inni ze piwa nie i nie i tyle :D

reklama
Dziewczyny a pijecie piwa 0,0 w ciąży? Idę na imprezę do znajomych i zastanawiam się czy sobie nie kupić 🤔 czytam w internecie i zdania są podzielone, jedni mówią ze ok, ze nawet jeśli ma do 0,5 % bo tyle wedle prawa może mieć, to mniej więcej tyle jest w kiszonkach i kefirze które część kobiet w ciąży je bardzo chętnie i bez obaw, a inni ze piwa nie i nie i tyle :D
Teraz jeszcze nie piłam, ale w poprzedniej ciąży mi się zdarzyło pić.

Do góry