reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Ile stron do nadrobienia 🙈
My mamy pekińczyka Kulka i maltańczyka Biankę, z tym ze Kulek został w domu rodzinnym ma już 10 lat i chyba rodzicom pękło by serce gdybym go zabrała przeprowadzając się do swojego domu, dlatego mąż kupił nam po przeprowadzce maltańczyka, który został psem synka, oni nie mogą bez siebie żyć 🥰

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 11 kg, nie myślałam, że teraz mogę mieć już więcej, ale czytając te posty poszłam się zważyć i 55 kg 🙈 czyli +2 😳
Po ostatnich plamieniach odpuściłam spacery z wózkiem,bo to jednak spory wysiłek (mieszkam na górce ) i aż się boje, że waga szybko podskoczy 🙈

Załączniki

• Screenshot_20220212_153400~2.jpg
    Screenshot_20220212_153400~2.jpg
    442,9 KB · Wyświetleń: 51
reklama
U mnie niby dziewczyna, ale nie wiem dokładnie kiedy była owulacja więc nie sugeruje się tym, w pierwszej mial być chłopiec i jest, mamy Czarusia mąż wybrał takie imię i tak już zostało 🥰
Jak teraz będzie synek to Szymon, a jak córeczka to Kornelia 😉

Ja nie sprawdzam bo chce mieć niespodziankę i poznam płeć dopiero po porodzie. Co o tym myślicie? Pracowałam kiedyś z dziewczyną która nie chciała poznać płci w trakcie ciąży i pamiętam że nie mogłam się doczekać aż urodzi 😊 Zainspirowała mnie 😍
Moja Mama tak zrobiła właśnie,że nie chciała znać płci do porodu ale czuła przy ciąży ze mną i siostrą, że ma w brzuchu dziewuchy :D

Niejadek i to straszny 😀 w hodowli nauczyli go jeść sucha karmę i przez długi czas za mięsem nie przepadał . Tyle ile my smaków puszek wypróbowaliśmy … na szczęście ostatnio odbraził się na mięso i wcina takie ilości ze ja nie wiem gdzie to się mieści 😀 waży ok 6,5 kg , ma rok i 4 miesiące . Twoja to prawdziwa, delikatna księżniczka 😀
Co do płci dziecka bo widziałam ze taki temat się przewinął to bardzo bym chciała chłopca 😍 tyle pięknych Imion dla chłopców mi się podoba . Ale wiadomo , najważniejsze żeby było zdrowe , płeć to sprawa drugorzędna.
No moja niby na początku jadła co jej dałam jak była kociakiem ale potem też sobie upatrzyła suchą karmę i chrupała tylko gardząc tyloma karmami a ja non stop coś innego jej podsuwałam z nadzieją, że zaskoczy. Aktualnie je tylko saszetki z tuńczykiem dość chetnie bo jakby poczuła jakiegoś kurczaka, wołowinę, kaczkę itp to się nie tknie :D :D jak z dzieckiem haha

ja kompletnie nie wiem jakie imię, zupełnie nie mam pomysłu ani na imię dla chłopca ani dla dziewczynki [emoji2358]
a w domu mamy Helenke

Dziewczyny a pijecie piwa 0,0 w ciąży? Idę na imprezę do znajomych i zastanawiam się czy sobie nie kupić 🤔 czytam w internecie i zdania są podzielone, jedni mówią ze ok, ze nawet jeśli ma do 0,5 % bo tyle wedle prawa może mieć, to mniej więcej tyle jest w kiszonkach i kefirze które część kobiet w ciąży je bardzo chętnie i bez obaw, a inni ze piwa nie i nie i tyle :D

reklama
Dziewczyny a pijecie piwa 0,0 w ciąży? Idę na imprezę do znajomych i zastanawiam się czy sobie nie kupić 🤔 czytam w internecie i zdania są podzielone, jedni mówią ze ok, ze nawet jeśli ma do 0,5 % bo tyle wedle prawa może mieć, to mniej więcej tyle jest w kiszonkach i kefirze które część kobiet w ciąży je bardzo chętnie i bez obaw, a inni ze piwa nie i nie i tyle :D
Teraz jeszcze nie piłam, ale w poprzedniej ciąży mi się zdarzyło pić.

Do góry