reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Dziewczyny czy też macie żółte upławy? U mnie pojawiły się tuż po zapłodnieniu i nic się nie zmieniają. Zwykle miałam taki kolor przed miesiączką. Czytałam że to może być efekt wydzielania się jakiegoś hormonu w ciąży (nie pamiętam jakiego).

reklama
Dziewczyny czy też macie żółte upławy? U mnie pojawiły się tuż po zapłodnieniu i nic się nie zmieniają. Zwykle miałam taki kolor przed miesiączką. Czytałam że to może być efekt wydzielania się jakiegoś hormonu w ciąży (nie pamiętam jakiego).
Ja mam takie białawe

Ja mam takie właśnie żółtawe, czasem białawe, zgłosiłam to gin, sprawdził i powiedział że normalne, w internecie też tak znalazłam potem jak szperałam
Ale dla mnie też dziwne

Jakieś naturalne olejki z bielendy. Też raczej patrzę na składy a nie na markę. Mam wrażenie że produkty dedykowane dla kobiet w ciąży niczym się nie różnią a są dwa razy droższe tylko za dopisek "w ciąży"
Jeśli są to średniej jakości kosmetyki to fakt nic więcej nie zdziałają. Ja mam sprawdzone kremy firmy Mustella działają cuda. Są drogie ale zdecydowanie warte swojej ceny.

Hmmm... ja właśnie zastanawiałam się wczoraj nad tym, że jeszcze nie mam takich uplawow. Nie kojarzę w którym momencie się pojawiają. Już powinny być? Czy ktoś jeszcze nie ma?

U mnie wyszła bakteria przy takim kolorze wydzieliny. Mam antybiotyk.

U mnie wyszła bakteria przy takim kolorze wydzieliny. Mam antybiotyk.
Też mam takie upławy biało-żółte ale są od samego początku i to tak naprawdę wzbudziło we mnie podejrzenie o ciąży bo nigdy takich przed @ nie miałam. Czytałam, że to normalne ale zaniepokoiłaś mnie i przyznam, że wole to skontrolować. W jakim badaniu to wyszło?

W większości piszecie o objawach a u mnie póki co tylko te upławy i tkliwość piersi przy dotyku. Podbrzusze przestało pobolewać. Z jednej strony fajnie, że tak dobrze się czuję a z drugiej martwię, że tak skąpo z objawami… 🤔

reklama
My mamy Grześka i Ignacego, a teraz chciałabym dziewczynkę, ale coś czuję że trzeci chłopczyk będzie 😄

Co do wagi w ciąży... To lepiej się nie będę wypowiadać, bo ja i w jednej i drugiej przytyłam duuuzo, co prawda miałam ogromne brzuchy i to głównie chyba tu poszło, ale mimo wszystko...teraz jak wróciłam do wagi sprzed drugiej ciąży to znów w ciąży i od nowa 😅 ludze się że tym razem przytyje mniej... Ale chyba jednak nie...

Do góry