reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja korzystam z sensora ktory monitoruje 24h wiec wiem ze wybicia ponad 140 nie mialam ale tak jak mowisz, zalezy od organizmu.
Owsiane moglam dopiero po 12 bo od rana mi wybijaly 🤷🏼‍♀️
Kukurydzianych płatków ze względów dietetyczno-ideologicznych nie jem od dawna (ale moje dzieci niestety jedzą), a te produkty gotowe z grysikiem/skrobia kukurydziana, które niby mają mało cukru i bralabym jako przekaske - mnie nie sluza, jednak mam wysoka glikemie. Owsiane są polecane w wielu miejscach dla cukrzyków (także ciężarnych) a u mnie beznadziejnie. Trzeba na sobie sprawdzić, pytanie czy jak zmierzysz po godzinie to nie przeoczysz peaku - glukoza może gwałtownie wzrosnąć szybciej ew. wzrost może być opóźniony przez tłuszcz z migdałów. No i dziewczyny pisały, że po mleku mają wysoki cukier. Także może ten przepis Twojego dietetyka ma być jakims testem tolerancji...

reklama
W pon przetestuję i dam znać :)
Ja na szczęście moge mleko pic. Co ciekawe nieznosilam mleka przed ciąża i jedyne jakie zdarzyło mi się wypić to dolane do kawy :p a teraz mam czasem ochotę na cała szklankę zimnego mleka.
Z tymi płatkami to dietetyk na pewno wie co robi, 04am daj znać jakie pomiary po takim posiłku.

Nie wiem kto pisał o tej wadze ale to ten czas kiedy faktycznie dzieci będą teraz znacznie szybciej rosły 🙈🙈🙈 tyle co rosły przez pierwsze 25 tygodni teraz urosną w 6 tygodni 🙈🙈
Buraki wcale nie mają aż tak dużo żelaza jak się wydaje. Ja jem na przykład codziennie owsianke z suszonymi morelami, daktylami i pestkami dyni. 4 szt daktyli zawiera około 8 mg żelaza, to tyle co około 4 szklanki soku z buraka, bo on ma okolo 1 mg w 100 ml. Morele i pestki dyni również zawierają bardzo dużo żelaza. Tylko uwaga na cukier bo to słodkie rzeczy.
ja słyszałam ze buraczki żeby się dobrze przyswajały powinny być jedzone z olejem 🙈

Jak wasze brzuchy?? Mój już sporawy ale w poprzedniej ciąży był znacznie większy 🙈🙈🙈 obecnie 26 tydzień 🙈🙈🙈

Załączniki

• IMG_3847.jpg
    IMG_3847.jpg
    66,9 KB · Wyświetleń: 58
Przy jakich wartościach hemoglobiny działacie już w temacie żelaza? Ja ostatnio miałam Hb 12,1 i lekarz na razie nic nie mówił o suplementacji czy o jedzeniu czegoś dodatkowego. Zastanawiam się czy też powinnam coś jeść, ten koktajl pietruszka i pomarańcza brzmi dość dobrze do posiłku mogłabym to pić 😁

Przy jakich wartościach hemoglobiny działacie już w temacie żelaza? Ja ostatnio miałam Hb 12,1 i lekarz na razie nic nie mówił o suplementacji czy o jedzeniu czegoś dodatkowego. Zastanawiam się czy też powinnam coś jeść, ten koktajl pietruszka i pomarańcza brzmi dość dobrze do posiłku mogłabym to pić 😁
To jets dobre tylko musisz bardzo mocno zblendować, najlepiej z lodem, inaczej pietruszka się przykleja do podniebienia brrrr

To jets dobre tylko musisz bardzo mocno zblendować, najlepiej z lodem, inaczej pietruszka się przykleja do podniebienia brrrr

Ja jak miałam 11.8 to poszłam do dietetyka. Dieta chyba działa bo ostatnio bylo 12.9.

Mi to już wszystko zaczyna brzydnac.Ppnoc w ziemiakach jes

Ja jak miałam 11.8 to poszłam do dietetyka. Dieta chyba działa bo ostatnio bylo 12.9.
No właśnie ta pietruszka odrazu się przylepia jak większy listek heh

Ja jeszcze za czasow planowania ciazy pilam codziennie rano mocno zblendowana natke pietruszki z cytryna i woda. Nie byl to zaden rarytas ale staralam sie wypijac na raz i mialam caly dzien spokoj i swiadomosc, ze wypilam cos zdrowego🤣

Nie wiem kto pisał o tej wadze ale to ten czas kiedy faktycznie dzieci będą teraz znacznie szybciej rosły 🙈🙈🙈 tyle co rosły przez pierwsze 25 tygodni teraz urosną w 6 tygodni 🙈🙈

ja słyszałam ze buraczki żeby się dobrze przyswajały powinny być jedzone z olejem 🙈

Jak wasze brzuchy?? Mój już sporawy ale w poprzedniej ciąży był znacznie większy 🙈🙈🙈 obecnie 26 tydzień 🙈🙈🙈
Ja jutro zaczynam 26tc
IMG_20220714_152923.jpg

Ja mam 11,3 od jakiegoś czasu, już po zmianie diety i żelazie raz dziennie 🙂

reklama
Do góry