reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Ja wkladam pasek na chwilę pod środkowy strumień moczu. I jesz tą kolację i od razu kładziesz się spać? Bo to musi być kolacja taka przed snem.. Tzw. kolacja dla dziecka.
I co zabawne mój Maluch po kolacji dla mnie leniwie się przeciąga, ale po tej dla Niego zaczyna wieczorno-nocne brykanie 🥰🥰

reklama
I co zabawne mój Maluch po kolacji dla mnie leniwie się przeciąga, ale po tej dla Niego zaczyna wieczorno-nocne brykanie 🥰🥰
Jejku mój to ostatnio w nocy odwala takie harce, że aż spać nie mogę. I to nie są takie pojedyncze kopy tylko takie baraszkowanie jakby makarenę tańczył. Wszytskimi kończynami chyba rusza i podskakuje.

Kto tutaj jeszcze pracuje? Mówię o lekkiej pracy, zdalnie. Lekarka u ktorej byłam na wizycie (bo mój gin nadal na urlopie) chciała mi dać zwolnienie i nie chciałam. Mąż mówił, że powinnam brać, ale co ja bym w domu robiła cale dnie... czy jestem jakaś dziwna, czy wy też jeszcze pracujecie. Teraz się zastanawiam, że trzeba było brać, ale jakoś nie byłam na to gotowa, tak z zaskoczenia heh. Mam 29 tydz.
ja pracuję, też zdalnie, 27 tydzień u mnie i zamierzam pracować do końca sierpnia. właśnie nie wiem co bym robiła całymi dniami a zakupy i inne przygotowania mogę zrobić później albo w międzyczasie. Mój gin zawsze pyta czy chce zwolnienie a ja odmawiam.

ja pracuję, też zdalnie, 27 tydzień u mnie i zamierzam pracować do końca sierpnia. właśnie nie wiem co bym robiła całymi dniami a zakupy i inne przygotowania mogę zrobić później albo w międzyczasie. Mój gin zawsze pyta czy chce zwolnienie a ja odmawiam.
ale w poniedziałek zaczynam 2 tygodnie urlopu więc i tak mi zostało max miesiąc pracy

No to mam podobny plan, bo jestem w 29. a planuje do połowy sierpnia pracować.

Kot jeśli zarazi się toxoplasma to jest już do końca życia nosicielem, ale sieje rzadko i ryzyko zarażenia jest bardzo bardzo niskie. Prędzej zarazisz się od niedogotowanego mięsa, niemytych warzyw lub bezpośrednio z ziemi niż od kotka.
Masz racje. Nie mogę popadać w paranoje a znowu co tydzień latać i robić badanie na tokso to mnie w psychiatryku zamkną 🤦🏼‍♀️

Moja tez się rusza zawsze gdy chce sobie odpocząć albo się wypina w prawo lub w lewo, ze ledwo oddech mogę wziąć. Teraz te kopniaczki już nie są takie przyjemne, ale nadal miło je czuć i doświadczać.

Zadam tak pytanie z innej beczki. Jak wyglądają wasze brzuchy ciazowe? Dzisiaj spotkałam koleżankę która jest podobnie jak ja w ciąży i ma ten brzuszek wyżej niż ja. Wydaje mi sie, ze mój jest tak niżej. Nawet Wam zdjęcie rzucę 😄 Szyjka nadal jest długa, z ciąża wszystko dobrze, ale wlasnie zaczął mnie intrygować kształt brzucha 😄

Załączniki

• 241B4998-365E-4422-8890-2EAD8C9356A2.jpeg
    241B4998-365E-4422-8890-2EAD8C9356A2.jpeg
    613,4 KB · Wyświetleń: 68
Moja tez się rusza zawsze gdy chce sobie odpocząć albo się wypina w prawo lub w lewo, ze ledwo oddech mogę wziąć. Teraz te kopniaczki już nie są takie przyjemne, ale nadal miło je czuć i doświadczać.

Zadam tak pytanie z innej beczki. Jak wyglądają wasze brzuchy ciazowe? Dzisiaj spotkałam koleżankę która jest podobnie jak ja w ciąży i ma ten brzuszek wyżej niż ja. Wydaje mi sie, ze mój jest tak niżej. Nawet Wam zdjęcie rzucę 😄 Szyjka nadal jest długa, z ciąża wszystko dobrze, ale wlasnie zaczął mnie intrygować kształt brzucha 😄
wiesz co, to chyba normalne na tym etapie ;) ja jutro kończę 29 TC i miałam właśnie wrażenie, że brzuch jest nisko, ale na przestrzeni ostatnich 1-2 tygodni brzuch tak urósł, że zrobiła się piłeczka. Na pewno dużo zależy od ułożenia i wagi dziecka, ale też stanu mięśni brzucha i może koleżanka np. jest 2 tygodnie do przodu to już dno macicy będzie trochę wyżej. Wrzucam swoją fotkę po nocy 😁 mi zawsze brzuch tak wywala do przodu, z tyłu do końca nie widać, że jestem w ciąży. Teraz wydaje mi się, że jest już wielki, czego nie potwierdzili znajomi na pępkowym, na którym wczoraj byliśmy 😅
Powiedzcie lepiej, gdzie kupujecie sukienki albo jakich firm szukać używanych, bo już w nic się nie mieszczę 🙄 dodam, że musi być też sporo miejsca na biust, nie tylko na brzuch 😉

reklama
wiesz co, to chyba normalne na tym etapie ;) ja jutro kończę 29 TC i miałam właśnie wrażenie, że brzuch jest nisko, ale na przestrzeni ostatnich 1-2 tygodni brzuch tak urósł, że zrobiła się piłeczka. Na pewno dużo zależy od ułożenia i wagi dziecka, ale też stanu mięśni brzucha i może koleżanka np. jest 2 tygodnie do przodu to już dno macicy będzie trochę wyżej. Wrzucam swoją fotkę po nocy 😁 mi zawsze brzuch tak wywala do przodu, z tyłu do końca nie widać, że jestem w ciąży. Teraz wydaje mi się, że jest już wielki, czego nie potwierdzili znajomi na pępkowym, na którym wczoraj byliśmy 😅
Powiedzcie lepiej, gdzie kupujecie sukienki albo jakich firm szukać używanych, bo już w nic się nie mieszczę 🙄 dodam, że musi być też sporo miejsca na biust, nie tylko na brzuch 😉

Załączniki

• IMG_20220717_055629.jpg
    IMG_20220717_055629.jpg
    421,6 KB · Wyświetleń: 67
Do góry