reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

U mnie kolejny raz stacjonarnie w doz powtarza sie cena internetowa i to w kilku miejscach
Ooo to super, ciekawe od czego to zależy. Bo ja się nieraz trochę zdziwiłam i nawet tam już nie chodzę w innym celu niż odbiór zam internetowego. Może to jest na zasadzie jakiejs franczyzy i właściciel decyduje za ile sprzedaje?

@Anulka4247 Dobrze, że dopisałas to ostatnie zdanie, bo (poza pestkami dyni) właśnie dokładnie takie smutne przemyślenie miałam jak czytalam - że cukier miałabym wywalony w kosmos ;)

reklama
Ooo to super, ciekawe od czego to zależy. Bo ja się nieraz trochę zdziwiłam i nawet tam już nie chodzę w innym celu niż odbiór zam internetowego. Może to jest na zasadzie jakiejs franczyzy i właściciel decyduje za ile sprzedaje?

@Anulka4247 Dobrze, że dopisałas to ostatnie zdanie, bo (poza pestkami dyni) właśnie dokładnie takie smutne przemyślenie miałam jak czytalam - że cukier miałabym wywalony w kosmos ;)
Ja przy daktylach z automatu przypomniałam sobie ile mają węgl.😁 Dziś siódmy dzień. Poranna tendencja lekko zniżkowa😁 Ale daktyle na szczęście nigdy nie były u mnie na pierwszym miejscu. No ale, jak żelazo, to któraś pisała o koktajlach z pietruszki...

No właśnie ja też z cukrzycą i sietetyk polecił mi sprobowac jesc 40g platkow kukurydzianych zalanych 150 g mleka i łyzka platkow migdałowych… powiedział że jak będą przekroczenia to mam dzwonic i zmienimy ale że warto sprawdzić, więc będę testować.
Po za tym właśnie koktajl pietruszka, pomarańcza i woda też polecał do posiłku.

Tak to raczej dla osób bez problemu z cukrzycą. A u mnie w DOZ ceny stacjonarne mocno się różnią od tych internetowych. To chyba zależy od konkretnej apteki, bo chyba to jest franczyza.

No właśnie ja też z cukrzycą i sietetyk polecił mi sprobowac jesc 40g platkow kukurydzianych zalanych 150 g mleka i łyzka platkow migdałowych… powiedział że jak będą przekroczenia to mam dzwonic i zmienimy ale że warto sprawdzić, więc będę testować.
Kurcze wydaje mi się, że platki kukurydziane mają wysoki ig.

Tak, też o tym czytałam bo już w poprzedniej diecie mi to rozpisał i wtedy niby miałam 130 1h po ale zamowniłam sobie na kanapkę bo się bałam, wczoraj pytałam go o to jak mi rozpisał ale mowi ze z mlekiem i płatkami migdałowymi ig się obniza i wolniej podnosi się poziom cukru.
Ale tak jak mówię, kazał mi w razie czego dzwonić bo sam mówi że na kazdym etapie ciazy może być inny wynik, ufam mu bo specjalizuje sie w cc.

Kurcze wydaje mi się, że platki kukurydziane mają wysoki ig.

Kukurydzianych płatków ze względów dietetyczno-ideologicznych nie jem od dawna (ale moje dzieci niestety jedzą), a te produkty gotowe z grysikiem/skrobia kukurydziana, które niby mają mało cukru i bralabym jako przekaske - mnie nie sluza, jednak mam wysoka glikemie. Owsiane są polecane w wielu miejscach dla cukrzyków (także ciężarnych) a u mnie beznadziejnie. Trzeba na sobie sprawdzić, pytanie czy jak zmierzysz po godzinie to nie przeoczysz peaku - glukoza może gwałtownie wzrosnąć szybciej ew. wzrost może być opóźniony przez tłuszcz z migdałów. No i dziewczyny pisały, że po mleku mają wysoki cukier. Także może ten przepis Twojego dietetyka ma być jakims testem tolerancji...

reklama
Kukurydzianych płatków ze względów dietetyczno-ideologicznych nie jem od dawna (ale moje dzieci niestety jedzą), a te produkty gotowe z grysikiem/skrobia kukurydziana, które niby mają mało cukru i bralabym jako przekaske - mnie nie sluza, jednak mam wysoka glikemie. Owsiane są polecane w wielu miejscach dla cukrzyków (także ciężarnych) a u mnie beznadziejnie. Trzeba na sobie sprawdzić, pytanie czy jak zmierzysz po godzinie to nie przeoczysz peaku - glukoza może gwałtownie wzrosnąć szybciej ew. wzrost może być opóźniony przez tłuszcz z migdałów. No i dziewczyny pisały, że po mleku mają wysoki cukier. Także może ten przepis Twojego dietetyka ma być jakims testem tolerancji...
Ja na szczęście moge mleko pic. Co ciekawe nieznosilam mleka przed ciąża i jedyne jakie zdarzyło mi się wypić to dolane do kawy :p a teraz mam czasem ochotę na cała szklankę zimnego mleka.
Z tymi płatkami to dietetyk na pewno wie co robi, 04am daj znać jakie pomiary po takim posiłku.

Do góry