reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja wkladam pasek na chwilę pod środkowy strumień moczu. I jesz tą kolację i od razu kładziesz się spać? Bo to musi być kolacja taka przed snem.. Tzw. kolacja dla dziecka.
I co zabawne mój Maluch po kolacji dla mnie leniwie się przeciąga, ale po tej dla Niego zaczyna wieczorno-nocne brykanie 🥰🥰

reklama
I co zabawne mój Maluch po kolacji dla mnie leniwie się przeciąga, ale po tej dla Niego zaczyna wieczorno-nocne brykanie 🥰🥰
Jejku mój to ostatnio w nocy odwala takie harce, że aż spać nie mogę. I to nie są takie pojedyncze kopy tylko takie baraszkowanie jakby makarenę tańczył. Wszytskimi kończynami chyba rusza i podskakuje.

Kto tutaj jeszcze pracuje? Mówię o lekkiej pracy, zdalnie. Lekarka u ktorej byłam na wizycie (bo mój gin nadal na urlopie) chciała mi dać zwolnienie i nie chciałam. Mąż mówił, że powinnam brać, ale co ja bym w domu robiła cale dnie... czy jestem jakaś dziwna, czy wy też jeszcze pracujecie. Teraz się zastanawiam, że trzeba było brać, ale jakoś nie byłam na to gotowa, tak z zaskoczenia heh. Mam 29 tydz.
ja pracuję, też zdalnie, 27 tydzień u mnie i zamierzam pracować do końca sierpnia. właśnie nie wiem co bym robiła całymi dniami a zakupy i inne przygotowania mogę zrobić później albo w międzyczasie. Mój gin zawsze pyta czy chce zwolnienie a ja odmawiam.

ja pracuję, też zdalnie, 27 tydzień u mnie i zamierzam pracować do końca sierpnia. właśnie nie wiem co bym robiła całymi dniami a zakupy i inne przygotowania mogę zrobić później albo w międzyczasie. Mój gin zawsze pyta czy chce zwolnienie a ja odmawiam.
ale w poniedziałek zaczynam 2 tygodnie urlopu więc i tak mi zostało max miesiąc pracy

No to mam podobny plan, bo jestem w 29. a planuje do połowy sierpnia pracować.

Kot jeśli zarazi się toxoplasma to jest już do końca życia nosicielem, ale sieje rzadko i ryzyko zarażenia jest bardzo bardzo niskie. Prędzej zarazisz się od niedogotowanego mięsa, niemytych warzyw lub bezpośrednio z ziemi niż od kotka.
Masz racje. Nie mogę popadać w paranoje a znowu co tydzień latać i robić badanie na tokso to mnie w psychiatryku zamkną 🤦🏼‍♀️

Moja tez się rusza zawsze gdy chce sobie odpocząć albo się wypina w prawo lub w lewo, ze ledwo oddech mogę wziąć. Teraz te kopniaczki już nie są takie przyjemne, ale nadal miło je czuć i doświadczać.

Zadam tak pytanie z innej beczki. Jak wyglądają wasze brzuchy ciazowe? Dzisiaj spotkałam koleżankę która jest podobnie jak ja w ciąży i ma ten brzuszek wyżej niż ja. Wydaje mi sie, ze mój jest tak niżej. Nawet Wam zdjęcie rzucę 😄 Szyjka nadal jest długa, z ciąża wszystko dobrze, ale wlasnie zaczął mnie intrygować kształt brzucha 😄

Załączniki

• 241B4998-365E-4422-8890-2EAD8C9356A2.jpeg
    241B4998-365E-4422-8890-2EAD8C9356A2.jpeg
    613,4 KB · Wyświetleń: 63
Moja tez się rusza zawsze gdy chce sobie odpocząć albo się wypina w prawo lub w lewo, ze ledwo oddech mogę wziąć. Teraz te kopniaczki już nie są takie przyjemne, ale nadal miło je czuć i doświadczać.

Zadam tak pytanie z innej beczki. Jak wyglądają wasze brzuchy ciazowe? Dzisiaj spotkałam koleżankę która jest podobnie jak ja w ciąży i ma ten brzuszek wyżej niż ja. Wydaje mi sie, ze mój jest tak niżej. Nawet Wam zdjęcie rzucę 😄 Szyjka nadal jest długa, z ciąża wszystko dobrze, ale wlasnie zaczął mnie intrygować kształt brzucha 😄
wiesz co, to chyba normalne na tym etapie ;) ja jutro kończę 29 TC i miałam właśnie wrażenie, że brzuch jest nisko, ale na przestrzeni ostatnich 1-2 tygodni brzuch tak urósł, że zrobiła się piłeczka. Na pewno dużo zależy od ułożenia i wagi dziecka, ale też stanu mięśni brzucha i może koleżanka np. jest 2 tygodnie do przodu to już dno macicy będzie trochę wyżej. Wrzucam swoją fotkę po nocy 😁 mi zawsze brzuch tak wywala do przodu, z tyłu do końca nie widać, że jestem w ciąży. Teraz wydaje mi się, że jest już wielki, czego nie potwierdzili znajomi na pępkowym, na którym wczoraj byliśmy 😅
Powiedzcie lepiej, gdzie kupujecie sukienki albo jakich firm szukać używanych, bo już w nic się nie mieszczę 🙄 dodam, że musi być też sporo miejsca na biust, nie tylko na brzuch 😉

reklama
wiesz co, to chyba normalne na tym etapie ;) ja jutro kończę 29 TC i miałam właśnie wrażenie, że brzuch jest nisko, ale na przestrzeni ostatnich 1-2 tygodni brzuch tak urósł, że zrobiła się piłeczka. Na pewno dużo zależy od ułożenia i wagi dziecka, ale też stanu mięśni brzucha i może koleżanka np. jest 2 tygodnie do przodu to już dno macicy będzie trochę wyżej. Wrzucam swoją fotkę po nocy 😁 mi zawsze brzuch tak wywala do przodu, z tyłu do końca nie widać, że jestem w ciąży. Teraz wydaje mi się, że jest już wielki, czego nie potwierdzili znajomi na pępkowym, na którym wczoraj byliśmy 😅
Powiedzcie lepiej, gdzie kupujecie sukienki albo jakich firm szukać używanych, bo już w nic się nie mieszczę 🙄 dodam, że musi być też sporo miejsca na biust, nie tylko na brzuch 😉

Załączniki

• IMG_20220717_055629.jpg
    IMG_20220717_055629.jpg
    421,6 KB · Wyświetleń: 63
Do góry