Tak, całe jedne zajęcia są zaplanowane na cesarkęW dobrej szkole rodzenia dowiesz się tyle samo o porodzie naturalnym, co o cesarce. O przygotowaniu do każdego z porodów, połogu po każdym z porodów, opiece nad noworodkiem itd. Także myślę, że jak ktoś dopiero zaczyna przygodę z dziećmi to warto
reklama
olala25
Fanka BB :)
w sumie to więcej pewnie nie ma potrzeby na cesarkę poświęcać, bo to aby opis zabiegu a na naturalnym no to są pozycję, nauka oddechu. Ale mimo planowanego cięcia warto się fizycznie przygotowywać tak samo jak do porodu naturalnego, tak samo w połogu i po zadbanie o mięśnie dna miednicy czy brzuch, no poza blizna i rozkręcanie laktacji będą w zasadzie podobne niezależnie od formy porodu tak btw to znam dziewczynę, która 3 lata temu urodziła bliźniaki SNTak, całe jedne zajęcia są zaplanowane na cesarkę
Ja na szkołę rodzenia chodziłam w pierwszej ciąży, teraz mam wykupiony dostęp do platformy położnej Izy Dembińskiej, ona ma tam ćwiczenia i webinary też że specjalistami, więc chyba to mi wystarczy. Polecam też profile właśnie Izy a do tego Zaufaj Położnej i Yoami, na FB i na YouTube mają sporo filmików takich ze szkoły rodzenia, oglądałam trochę w drugiej ciąży
Na covid przyjęłam trzecią dawkę tuż przed ciążą, właściwie to po niej miałam mega okres i tak mi się macica oczyściła, że mimo że starania były bardzo mało intensywne to od razu zaszłam w ciążę
Ja się nie szczepilam na covid, zaznaczam że nie jestem antyszczepionkowcem w podstawowych szczepieniach dla dzieci,firma naszczescie też nie wymagała by się zaszczepić.3340
Szczepilam się dwa razy jakoś w czerwcu i lipcu zeszłego roku, a w styczniu tego roku przechorowalam covid, lekko jeden dzień gorączki i ból pleców.
Nie ma jasnych wytycznych, ale 3tys to sporo.
Wczoraj reh.gadala o covidzie a potem z rodziny dzownili że kuzynka ma covida już 4 raz ... Mi w zeszłym roku przed operacją robili wymaz nie nagabywali by się szczepić.Jedynie lekarz laryngolog jak byłam z córką do mnie sapał że nie zaszczepiłam córki...
Olafasola1990
Dziewczyny, jakie suplementy bierzecie w ciąży? Ja biorę Prenatal Duo i od początku hemoglobina itd. trochę spadła, ale nadal w granicach lub normach wszystko. Myslalam o piciu jakich soczków z buraka na krew, ale nie wiem jakie ilości może wy coś polecicie?
Też biorę Duo a że polecialy mi poniżej normy erytrocyty zapisał mi wit.b12Dziewczyny, jakie suplementy bierzecie w ciąży? Ja biorę Prenatal Duo i od początku hemoglobina itd. trochę spadła, ale nadal w granicach lub normach wszystko. Myslalam o piciu jakich soczków z buraka na krew, ale nie wiem jakie ilości może wy coś polecicie?
kociamama.
Moderator
@Olafasola1990 @JM* wy ten prenatal duo bierzecie raz dziennie 3 tabletki za jednym zamachem nie?
Juz tu byl ten temat kiedys poduszany bo moj mozg ciazowy zrozumial, ze jak 3 tabletki to 3 razy dziennie
Ja do tej pory bralam duphavit pregna ale wczoraj skonczylo mi sie opakowanie i dzis juz zaczynam prenatal ze wzgledu na wieksza ilosc kwasow dha
Juz tu byl ten temat kiedys poduszany bo moj mozg ciazowy zrozumial, ze jak 3 tabletki to 3 razy dziennie
Ja do tej pory bralam duphavit pregna ale wczoraj skonczylo mi sie opakowanie i dzis juz zaczynam prenatal ze wzgledu na wieksza ilosc kwasow dha
Tak 2tabletki dha i 1tabletke clasic raz dziennie@Olafasola1990 @JM* wy ten prenatal duo bierzecie raz dziennie 3 tabletki za jednym zamachem nie?
crainte
Tak i nie stresuj się, bo czasami te żółte są matowe, czasami przejrzyste. Nawet w ulotce zaznaczyli, że tak może być Dobrze się łykają. Zamawiaj przez internet. Doszłam już do ŕóżnicy 20 zł między internetem a apteką na opakowaniu.@Olafasola1990 @JM* wy ten prenatal duo bierzecie raz dziennie 3 tabletki za jednym zamachem nie?
No ja płacę 54zl jeszcze bo co zamawiam to droższe przez neta a w aptece 59 w najtańszej aptece stacjonarnej.Tak i nie stresuj się, bo czasami te żółte są matowe, czasami przejrzyste. Nawet w ulotce zaznaczyli, że tak może być Dobrze się łykają. Zamawiaj przez internet. Doszłam już do ŕóżnicy 20 zł między internetem a apteką na opakowaniu.
reklama
Alkaa
Dziewczyny nie dość że wyszła mi ta głupia cukrzyca to jeszcze się okazało że mały rośnie cały czas na dolnej granicy centyla i jeśli na następnej wizycie spadnie poniżej to powiedział że jest ryzyko hipotrofii.. No i jestem teraz dobita jeszcze bardziej