reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
W kontekście żelaza przypominam dziewczyny, że herbatka z pokrzywy też pomaga ;) a jest też super np. na obrzęki, więc o ile o dietę żelazową aż tak super nie dbam, to pokrzywę lubię i piję prawie codziennie :) i pamiętajcie, że lekka anemia w ciąży jest fizjologią, więc nie jest to powód do zmartwień

Kto tutaj jeszcze pracuje? Mówię o lekkiej pracy, zdalnie. Lekarka u ktorej byłam na wizycie (bo mój gin nadal na urlopie) chciała mi dać zwolnienie i nie chciałam. Mąż mówił, że powinnam brać, ale co ja bym w domu robiła cale dnie... czy jestem jakaś dziwna, czy wy też jeszcze pracujecie. Teraz się zastanawiam, że trzeba było brać, ale jakoś nie byłam na to gotowa, tak z zaskoczenia heh. Mam 29 tydz.

W kontekście żelaza przypominam dziewczyny, że herbatka z pokrzywy też pomaga ;) a jest też super np. na obrzęki, więc o ile o dietę żelazową aż tak super nie dbam, to pokrzywę lubię i piję prawie codziennie :) i pamiętajcie, że lekka anemia w ciąży jest fizjologią, więc nie jest to powód do zmartwień
Z pokrzywa w ciąży ponoć trzeba uważać. Jedno mówią, że można a inni, że nie. Ja pije, bo lubię ale na zasadzie 1-2 w tygodniu.

Zrobiłam sobie na kolację szpinak

A to nie trafiła na moje podniebienie, ja jak już kupuje to kulki.
Haha ja też szpinak wczoraj robiłam, ale z zamiarem zjedzenia go dziś na śniadanie :) tak mnie wczoraj naszło, że aż do sklepu poleciałam i oczywiście wczoraj przy robieniu już podjadalam

Kto tutaj jeszcze pracuje? Mówię o lekkiej pracy, zdalnie. Lekarka u ktorej byłam na wizycie (bo mój gin nadal na urlopie) chciała mi dać zwolnienie i nie chciałam. Mąż mówił, że powinnam brać, ale co ja bym w domu robiła cale dnie... czy jestem jakaś dziwna, czy wy też jeszcze pracujecie. Teraz się zastanawiam, że trzeba było brać, ale jakoś nie byłam na to gotowa, tak z zaskoczenia heh. Mam 29 tydz.
Ja jestem od 2 tyg na zwolnieniu. Tylko ja mam pracę ze zwierzętami i ludźmi, ciągły ruch, staje, siadam, kucam, czasem nawet sie kładę :p już nie dawałam rady
Wieczorami pachwiny bolały mnie tak, że nie mogłam kroku zrobić.

reklama
Też mam 29tc i nie jestem na zwolnieniu. Teraz mam urlop wypoczynkowy, ale zamierzam jeszcze na przełomie lipca i sierpnia być w pracy. Akurat wizytę u gin mam w trochę niedogodnym terminie, bo jakby coś wykryła rano i powiedziała, że radzi iść na L4, to zawale ważne spotkanie służbowe, na którym mi zależy. Ale ja bardzo chce być zdrowa i sprawna, a jednocześnie wiem, że ciąża jest nieprzewidywalna, więc nie zamierzam zbytnio rozkminiac. Z punktu widzenia finansowego bardziej opłaca mi się jak najszybciej w sierpniu zaczac zasiłek.

Do góry