reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Wiem, że kilka z was zastanawiało się nad wózkami Junama. Teraz jest bardzo dobra promocja w sklepie Bambi w Płocku, ale uwaga można wziąć dostawę i to darmową. Ja kupiłam wózek space o 600 zł taniej niż w sklepach w Wawie i 250 zl taniej niż najlepsza oferta na ceneo, a dodatkowo dają fotelik (cybex lub maxi cosi) za złotówkę. Kontakt i zamówienia są tylko przez messengera, ale poszło sprawnie, czekam na dostawę. Profil na FB nazywa się Bambi Płock - wszystko dla mamy dziecka. Sklep poleciła mi siostra, ktora wszystko tak kupowała. Wózek ma być jutro, nie mogę się doczekać 😀

Jestem po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia, zapoznawczych. Brzmiało obiecująco, chyba będzie całkiem ciekawie :) a Wy dziewczyny już chodzicie?

Jestem po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia, zapoznawczych. Brzmiało obiecująco, chyba będzie całkiem ciekawie :) a Wy dziewczyny już chodzicie?
My zdecydowaliśmy się na taki przyspieszony całodniowy kurs, ale mąż się pochorował i nie dotarliśmy, ma być jakiś termin w sierpniu to wtedy się zapisze 😊

My zdecydowaliśmy się na taki przyspieszony całodniowy kurs, ale mąż się pochorował i nie dotarliśmy, ma być jakiś termin w sierpniu to wtedy się zapisze 😊
Dla nas to będą pierwsze dzieci, jesteśmy zupełnie zieloni. Wydaje mi się, że warto posłuchać. Poród i tak pewnie będę miała przez cesarskie ciecie, ale ma być dużo zajęć z opieki po porodzie, z pierwszej pomocy nad niemowlakiem.

Dla nas to będą pierwsze dzieci, jesteśmy zupełnie zieloni. Wydaje mi się, że warto posłuchać. Poród i tak pewnie będę miała przez cesarskie ciecie, ale ma być dużo zajęć z opieki po porodzie, z pierwszej pomocy nad niemowlakiem.
W dobrej szkole rodzenia dowiesz się tyle samo o porodzie naturalnym, co o cesarce. O przygotowaniu do każdego z porodów, połogu po każdym z porodów, opiece nad noworodkiem itd. Także myślę, że jak ktoś dopiero zaczyna przygodę z dziećmi to warto🙂

@aspekt Kochana z wyszukiwarki tematycznej na forum mignęło mi że temat heparyny i zastrzyków ci nie obcy. ..Dziś mi lekarz je zapisał.
Chciałam zapytać czy je bierzesz(?), a może któraś tu z forumek i napisze ktoś mi czy temat do przeżycia....
Kiedyś je brałam po laparoskopii ale zapomniałam.Słyszalam że bolesne,siniak lubi być. Mąż mi zapoda ale tak ogólnie chciałam zapytać jak wam z nimi...Czy lepiej rano czy wieczorem itp.
Będę wdzięczna za odp
Ja również jadę z heparyna już 5 miesiąc:D od jakiś 3 robię w uda, ale wydaje mi się że łatwiej zacząć od brzucha. Polecam żelowy kompres z zamrażarki sobie przyłożyć przed wbiciem, mi to pomaga na strach przed igła :) I tak jak dziewczyny pisały szybki strzał z rana i jest spokój.

reklama
Do góry