reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Dzis 25+5. Z tego co widzę to zawsze był gdzieś troszkę niżej za połowa, od 18tc widzę że z dl ciemieniowo siedzeniowa był na dolnej granicy cały czas, dziś jest poniżej ale tylko z tą wartością. Przepływów dziś nie badał, ostatnio badał i było wszystko ok. Za 3 tyg mam USG 3 trymestru. Z om mam 21.10 a teraz wychodzi 30.10 :(
U mojej córki tak samo glowa zaniżała i ostatecznie wydaje mi się że to dlatego, że ona odziedziczyła po mnie (a ja po rodzinie-tzw nordycka czaszka) wąski kształt czaszki i te elipsy które oni kreślą do pomiaru USG nigdy dobrze nie pasowały. Natomiast jak te rewelacje się objawiły właśnie po połówkowym, to ja już do końca ciąży chodziłam do dodatkowego lekarza tylko na USG. Przy czym u Ciebie korekta to na razie 9 dni, u mnie były już 2 tyg, kiedy była mowa o podejrzeniu hipotrofii i keidy zaczęłam brać medargin. Chciałam zacząć brać heparynę wtedy, ale mój prowadzący miał cykora i mi nie zapisał. Ostatecznie córka urodziła się na 30 centylu bez zmian anatomicznych itp. więc nie było żadnej hipotrofii.

Załączniki

• 20220713_121231.jpg
    20220713_121231.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 37
Dzis 25+5. Z tego co widzę to zawsze był gdzieś troszkę niżej za połowa, od 18tc widzę że z dl ciemieniowo siedzeniowa był na dolnej granicy cały czas, dziś jest poniżej ale tylko z tą wartością. Przepływów dziś nie badał, ostatnio badał i było wszystko ok. Za 3 tyg mam USG 3 trymestru. Z om mam 21.10 a teraz wychodzi 30.10 :(
U mnie zaś Hc zwolniło w 22tyg było równe z om ,a teraz jak miałam 26tyg 2dn to Hc mam 25tyg 3dni

Kupilam stacjonarnie w doz za 54zl to byla najnizsza cena ze wszystkich jakie widzialam. Dla porownania w aptece najblizej domu ponad 80zl :o
Teraz stacjanarnie w doz tyle kosztowało?? Ja właśnie przez neta 54 w doz zapłaciłam w odbiorze osobistym, to cena szok jak na stacjonarny u nas doz jest droga aptekę, Gemini jest najtańsza.

U mnie zaś Hc zwolniło w 22tyg było równe z om ,a teraz jak miałam 26tyg 2dn to Hc mam 25tyg 3dni
Niecały tydzień to nie powód do zmartiwenia. Moja ostatnia ciąże prowadziła perinatolog i mówiła, że dzieci rosną skokowo - a to bardzo urośnie noga, innym razem brzuch.
Do 2 tyg lub do około 3 centyla (są tacy ostrożni lekarze, dla których bariera jest 10 centyl) nie reaguje się. Ale szkoda że nie masz częściej wizyt z USG.

Teraz stacjanarnie w doz tyle kosztowało?? Ja właśnie przez neta 54 w doz zapłaciłam w odbiorze osobistym, to cena szok jak na stacjonarny u nas doz jest droga aptekę, Gemini jest najtańsza.
Ceny w doz przez internet (nawet z odbiorem osobistym) a na półce w aptece to kosmiczna różnica.

reklama
Do góry