reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Też mam 29tc i nie jestem na zwolnieniu. Teraz mam urlop wypoczynkowy, ale zamierzam jeszcze na przełomie lipca i sierpnia być w pracy. Akurat wizytę u gin mam w trochę niedogodnym terminie, bo jakby coś wykryła rano i powiedziała, że radzi iść na L4, to zawale ważne spotkanie służbowe, na którym mi zależy. Ale ja bardzo chce być zdrowa i sprawna, a jednocześnie wiem, że ciąża jest nieprzewidywalna, więc nie zamierzam zbytnio rozkminiac. Z punktu widzenia finansowego bardziej opłaca mi się jak najszybciej w sierpniu zaczac zasiłek.
Ja mam wizytę następną 11 sierpnia i tak wszystkim mówię w pracy, że od tego dnia mnie pewnie nie będzie. Ale to już będzie 33 tydzień się właśnie u mnie zaczynał i teraz nie wiem czy dotrwam 😀 ale wszystko niby jest ok, odkąd biorę ten magnez x6 to brzuch już nie twardnieje. Jedyny problem to taki, że przy biurku już zaczyna się robić niewygodnie przez brzuch 🙂

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam wizytę następną 11 sierpnia i tak wszystkim mówię w pracy, że od tego dnia mnie pewnie nie będzie. Ale to już będzie 33 tydzień się właśnie u mnie zaczynał i teraz nie wiem czy dotrwam 😀 ale wszystko niby jest ok, odkąd biorę ten magnez x6 to brzuch już nie twardnieje. Jedyny problem to taki, że przy biurku już zaczyna się robić niewygodnie przez brzuch 🙂
To jeszcze prawie miesiac... Jak poczujesz sie gorzej to na pewno uda Ci się umówić wczesnuejsza konsultacje i lekarz nie będzie miał problemu z wystawieniem zwolnieniami. Mnie też już trudno siedzieć, na szczęście nie muszę przy biurku, jak mam homeoffice to leże na boku. Formalnie jest też opcja wzięcia macierzyńskiego 6 tyg przed terminem. Ale to skraca czas zasiłku po narodzinach.

Hej :) Pytanie do mam z doświadczeniem, miałyście łóżeczko dostawne? Mam małą sypialnie i zastanawiam się nad tym rozwiązaniem. Przedwczoraj najadłam się strachu, myślałam, że mi czop odpadł. Już panika i czytanie o skrajnych wcześniakach. Bezsensowne nakręcanie. Miłego dzionka :)

Hej :) Pytanie do mam z doświadczeniem, miałyście łóżeczko dostawne? Mam małą sypialnie i zastanawiam się nad tym rozwiązaniem. Przedwczoraj najadłam się strachu, myślałam, że mi czop odpadł. Już panika i czytanie o skrajnych wcześniakach. Bezsensowne nakręcanie. Miłego dzionka :)
Ja wczoraj myślałam że mi wody cieknal bo ostatnia tabletkę na noc brałam tego clotlimazolum i po nocy miałam wodniste i tak do popołudnia się trzymało,a z reguły po nocy było takie gęste.Ale dziś spokój tpfu tpfu..

Ja właśnie w pracy ;) jakbym pracowała cały etat to pewnie byłabym na zwolnieniu, ale ja pracuję tylko kilka dni w miesiącu. To już chyba ostatni miesiąc, bo szefowa szuka już zastępstwa, ewentualnie jakieś pojedyncze dni będą w sierpniu. Przy zdalnej to jeszcze inaczej, bo dla mnie to jazda samochodem zaczyna być powoli uciążliwa, chociaż z dzieciakami tak samo jeszcze jeżdżę jak w domu jestem. Cieszę się, że upały na razie odpuściły, bo ciężko je znosiłam.

reklama
To jeszcze prawie miesiac... Jak poczujesz sie gorzej to na pewno uda Ci się umówić wczesnuejsza konsultacje i lekarz nie będzie miał problemu z wystawieniem zwolnieniami. Mnie też już trudno siedzieć, na szczęście nie muszę przy biurku, jak mam homeoffice to leże na boku. Formalnie jest też opcja wzięcia macierzyńskiego 6 tyg przed terminem. Ale to skraca czas zasiłku po narodzinach.
Tak jak coś mogę nawet na konsultację telefoniczną się umówić i na pewno wystawią zwolnienie.

Do góry