reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja zamawiam z Allegro od DrogeriaRosa za 45, bo mam smarta i darmowa dostawe. Mam zaufanie, bo oni też prowadzą aptekę - tu sprzedają jako drogeria.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny nie dość że wyszła mi ta głupia cukrzyca to jeszcze się okazało że mały rośnie cały czas na dolnej granicy centyla i jeśli na następnej wizycie spadnie poniżej to powiedział że jest ryzyko hipotrofii.. No i jestem teraz dobita jeszcze bardziej 😭😭
Ojej. Który to tydzień? Ale nie denerwuj się, bo ze stresu tylko Ci ciśnienie i cukrir skoczą. Ty bierzesz heparynę i acard? Dziecko jest od początku w dolnych centylach czy teraz spadło z siatki albo coś zaczęło odbiegać od reszty? Jaką masz różnice między terminem OM a USG teraz? Dostałaś raport z USG z pomairami? Robił przepływy? Przerabiałam temat z drugim dzieckiem.

Chyba przeginam z aktywnością w tym tygodniu, dzisiaj naprawdę niefajnie czuje brzuch, na szczęście jutro babcie zajmą się dziećmi a potem zaczynam urlop wypoczynkowy, ale też wyjeżdżamy na wieś i boję się, że wcale nie będę się wystarczająco oszczędzać :/

Dziewczyny, jakie suplementy bierzecie w ciąży? Ja biorę Prenatal Duo i od początku hemoglobina itd. trochę spadła, ale nadal w granicach lub normach wszystko. Myslalam o piciu jakich soczków z buraka na krew, ale nie wiem jakie ilości 😂 może wy coś polecicie?
Ja biorę Femibion, ale do tego jeszcze pregna dha i 6 magnezów, plus 2000 witaminy D i trivagin caly czas. Teraz to już tyle tego łykam, że na partie rozdzielam.

Ja biorę Femibion, ale do tego jeszcze pregna dha i 6 magnezów, plus 2000 witaminy D i trivagin caly czas. Teraz to już tyle tego łykam, że na partie rozdzielam.
Widzę, że podobnie jak ja, chociaż ja jeszcze 5 tabletek witamin B ;) Magnez zawsze warto osobno łykać. Jak brałam w pierwszej połowie ciąży leki, to miałam pudełko i każdego ranka robiłam porcje na cały dzień, bo inaczej się gubiłam ;)

Dziewczyny nie dość że wyszła mi ta głupia cukrzyca to jeszcze się okazało że mały rośnie cały czas na dolnej granicy centyla i jeśli na następnej wizycie spadnie poniżej to powiedział że jest ryzyko hipotrofii.. No i jestem teraz dobita jeszcze bardziej 😭😭
Spokojnie u mnie też. Wbrew tego, co czytasz w necie w cukrzycy równie często, jak nadmierna waga, jest też niska waga urodzeniowa. Trochę nie wierzyłam dopóki kuzynka mi nie wytłumaczyła na swoim przykładzie, Dwa razy cukrzyca ciążową, dwa razy 2,8 kg waga urodzeniowa. Dzisiaj zdrowe fajne dzieciaki, w tym jedna nastolatka najwyższa w klasie :-) Kontrolować trzeba, ale nadzieja spora:-)

Widzę, że podobnie jak ja, chociaż ja jeszcze 5 tabletek witamin B ;) Magnez zawsze warto osobno łykać. Jak brałam w pierwszej połowie ciąży leki, to miałam pudełko i każdego ranka robiłam porcje na cały dzień, bo inaczej się gubiłam ;)
Ja na pudełeczkach działam do dzisiaj :-)

I jeszcze jedno... Moja gin mówi, że wielkoludem mały człowiek nie musi być, grunt, żeby przyrosty były :-)

Ojej. Który to tydzień? Ale nie denerwuj się, bo ze stresu tylko Ci ciśnienie i cukrir skoczą. Ty bierzesz heparynę i acard? Dziecko jest od początku w dolnych centylach czy teraz spadło z siatki albo coś zaczęło odbiegać od reszty? Jaką masz różnice między terminem OM a USG teraz? Dostałaś raport z USG z pomairami? Robił przepływy? Przerabiałam temat z drugim dzieckiem.

Chyba przeginam z aktywnością w tym tygodniu, dzisiaj naprawdę niefajnie czuje brzuch, na szczęście jutro babcie zajmą się dziećmi a potem zaczynam urlop wypoczynkowy, ale też wyjeżdżamy na wieś i boję się, że wcale nie będę się wystarczająco oszczędzać :/
Dzis 25+5. Z tego co widzę to zawsze był gdzieś troszkę niżej za połowa, od 18tc widzę że z dl ciemieniowo siedzeniowa był na dolnej granicy cały czas, dziś jest poniżej ale tylko z tą wartością. Przepływów dziś nie badał, ostatnio badał i było wszystko ok. Za 3 tyg mam USG 3 trymestru. Z om mam 21.10 a teraz wychodzi 30.10 :(

Załączniki

• 16577038305603122771355621064122.jpg
    16577038305603122771355621064122.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 42
A który masz tydzień i jakie wymiary ?

reklama
Tak i nie stresuj się, bo czasami te żółte są matowe, czasami przejrzyste. Nawet w ulotce zaznaczyli, że tak może być🙂 Dobrze się łykają. Zamawiaj przez internet. Doszłam już do ŕóżnicy 20 zł między internetem a apteką na opakowaniu.
Kupilam stacjonarnie w doz za 54zl to byla najnizsza cena ze wszystkich jakie widzialam. Dla porownania w aptece najblizej domu ponad 80zl :o

Do góry