reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

U której z was spadły erytrocyty , hemoglobine mam już na granicy bo już 0,2mi braknie poniżej normy i inne czynniki które wskazują na anemię też jak Mchc mam na granicy .Co jecie bo to zgłupieć idzie jak się czyta :wapń potrzebny dziecku a hamuje wchłanianie żelaza,wątróbkę jeść ale nie jeść bo ma toksyn dużo 🤦🤦tuńczyk też w ciąży nie wskazany...buraki się słabo wchłaniają ..
Ja mam 3,9, a Ty? Kiedy masz wizytę u gina? Wiesz, dieta jest ważna, ale jak idziesz już w kierunku anemii, to może jednak żelazo trzeba będzie brać. Wątróbka królicza i cielęca chyba jest w miarę wolns od toksyn, ale to też sprawy tym nie załatwisz, bo nie możesz tylko wątróbka się zywic.

reklama
Ja mam 3,9, a Ty? Kiedy masz wizytę u gina? Wiesz, dieta jest ważna, ale jak idziesz już w kierunku anemii, to może jednak żelazo trzeba będzie brać. Wątróbka królicza i cielęca chyba jest w miarę wolns od toksyn, ale to też sprawy tym nie załatwisz, bo nie możesz tylko wątróbka się zywic.
Mam 3,7 ,jutro mój gin powinnien już wrócić z wakacji i mam nadzieję że się dostanę.No tabletki też się słabo przyswaja a z jedzenia to marnie też widzę 🤦

Mam 3,7 ,jutro mój gin powinnien już wrócić z wakacji i mam nadzieję że się dostanę.No tabletki też się słabo przyswaja a z jedzenia to marnie też widzę 🤦
dziewczyny wychodzą na prostą na tardyferonie albo suplach zelazowych czy floradix jak pisze @olala25 W suplach ciążowych jest mała dawka i w mało przyswajalnej formie.

Też erytrocyty mam 3,9.. A hemoglobina 12,1. Na razie lekarz nic nie kazał brać dodatkowego 🤷‍♀️ kolejne badania mam zrobić przed wizytą która mam 20 lipca więc zobaczę czy coś spadnie...

Zobaczymy ,też czytałam o tym taryferonie że słabo działa i że prędzej ten szelazo. Ale każdy jest inny.

Też erytrocyty mam 3,9.. A hemoglobina 12,1. Na razie lekarz nic nie kazał brać dodatkowego 🤷‍♀️ kolejne badania mam zrobić przed wizytą która mam 20 lipca więc zobaczę czy coś spadnie...
Hemoglobine mam 11,9

U której z was spadły erytrocyty , hemoglobine mam już na granicy bo już 0,2mi braknie poniżej normy i inne czynniki które wskazują na anemię też jak Mchc mam na granicy .Co jecie bo to zgłupieć idzie jak się czyta :wapń potrzebny dziecku a hamuje wchłanianie żelaza,wątróbkę jeść ale nie jeść bo ma toksyn dużo 🤦🤦tuńczyk też w ciąży nie wskazany...buraki się słabo wchłaniają ..
ja mam tardyferon przepisany i witaminę B12, hemoglobinę mam 11,6. Po pierwszym niższym wyniku miałam zrobić badanie poziomu żelaza i witaminy B12, mam w normie, ale na niższym poziomie. I gin zalecał picie herbatki z pokrzywy, ja jeszcze ten Floradix kupiłam. Zakwas z buraków też dobry na anemię ;) ogólnie z tego co się orientowałam to taka anemia, gdzie hemoglobina nie spada poniżej 11 jest fizjologiczna w ciąży i często się zdarza

reklama
Do góry