reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Kurde nic mi na wadze nie przybywa a brzuch rośnie, zaczyna mnie to martwić ,obiady jem normalnie fakt się przy nich nastroje to i może parę ziemniaków mniej zjem, może od chleba razowego bo odkąd zgaga po drugim bochenku nie wyszła to do niego wróciłam i nie jem już pszennego 🤔 jak przytyłam 5kg tak mi stoi od 20tyg 😐
Ja niecałe dwa kg, bo teraz mi jeszcze prawie kilogram spadł po wakacjach, chyba dlatego że dużo chodziłam i plywałam. Staram się jeść 2200 kcal dziennie, ale czasem się nie udaje. Dziecko też rośnie więc staram się nie martwić. Mój lekarz mówił, że taka moja uroda i tyle.

reklama
Taaaaak, w zasadzie tylko jak śpię w nocy, wybudza mnie taki bol ze nie wiem co robić, straszne to jest :/ dwa dni temu miałam taki skurcz i do tej pory boli mnie ta łydka, jak bym miała jakiś ogromny zakwas 😪
Po silnym skurczu może być zakwas właśnie. Wydajs mi się, że pozycja snu, którą wymusza ciąża też może ciut pogarszać sprawę. Wiadomo, przyczyna to nie jest, ale w ciąży wszystko jest bardziej skomplikowane.

Nic się nie martw, ważne że dzidziuś rośnie prawidłowo 😉 ja od początku ciąży też tylko 2,9kg... A już 25 tc. Spokojnie jeszcze przyjdzie czas na dodatkowe kg
No jutro zobaczę ile przybrał bo ostatnio przez 11dni 60gr od ostatniego badania ale też inny lekarz mierzył czyli mało jak przez 11dni Zobaczymy

U której z was spadły erytrocyty , hemoglobine mam już na granicy bo już 0,2mi braknie poniżej normy i inne czynniki które wskazują na anemię też jak Mchc mam na granicy .Co jecie bo to zgłupieć idzie jak się czyta :wapń potrzebny dziecku a hamuje wchłanianie żelaza,wątróbkę jeść ale nie jeść bo ma toksyn dużo 🤦🤦tuńczyk też w ciąży nie wskazany...buraki się słabo wchłaniają ..

U której z was spadły erytrocyty , hemoglobine mam już na granicy bo już 0,2mi braknie poniżej normy i inne czynniki które wskazują na anemię też jak Mchc mam na granicy .Co jecie bo to zgłupieć idzie jak się czyta :wapń potrzebny dziecku a hamuje wchłanianie żelaza,wątróbkę jeść ale nie jeść bo ma toksyn dużo 🤦🤦tuńczyk też w ciąży nie wskazany...buraki się słabo wchłaniają ..
Ja mam 3,9, a Ty? Kiedy masz wizytę u gina? Wiesz, dieta jest ważna, ale jak idziesz już w kierunku anemii, to może jednak żelazo trzeba będzie brać. Wątróbka królicza i cielęca chyba jest w miarę wolns od toksyn, ale to też sprawy tym nie załatwisz, bo nie możesz tylko wątróbka się zywic.

Ja mam 3,9, a Ty? Kiedy masz wizytę u gina? Wiesz, dieta jest ważna, ale jak idziesz już w kierunku anemii, to może jednak żelazo trzeba będzie brać. Wątróbka królicza i cielęca chyba jest w miarę wolns od toksyn, ale to też sprawy tym nie załatwisz, bo nie możesz tylko wątróbka się zywic.
Mam 3,7 ,jutro mój gin powinnien już wrócić z wakacji i mam nadzieję że się dostanę.No tabletki też się słabo przyswaja a z jedzenia to marnie też widzę 🤦

Mam 3,7 ,jutro mój gin powinnien już wrócić z wakacji i mam nadzieję że się dostanę.No tabletki też się słabo przyswaja a z jedzenia to marnie też widzę 🤦
dziewczyny wychodzą na prostą na tardyferonie albo suplach zelazowych czy floradix jak pisze @olala25 W suplach ciążowych jest mała dawka i w mało przyswajalnej formie.

Też erytrocyty mam 3,9.. A hemoglobina 12,1. Na razie lekarz nic nie kazał brać dodatkowego 🤷‍♀️ kolejne badania mam zrobić przed wizytą która mam 20 lipca więc zobaczę czy coś spadnie...

reklama
Zobaczymy ,też czytałam o tym taryferonie że słabo działa i że prędzej ten szelazo. Ale każdy jest inny.

Też erytrocyty mam 3,9.. A hemoglobina 12,1. Na razie lekarz nic nie kazał brać dodatkowego 🤷‍♀️ kolejne badania mam zrobić przed wizytą która mam 20 lipca więc zobaczę czy coś spadnie...
Hemoglobine mam 11,9

Do góry