reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja już część wyników mam erytrocyty mi poleciały w dół poniżej normy.
Na toxo dostałam jedynie jeden do badania igm i jest ok.Nie przechodziłam toxo i że wychodziły igg ujemne to mi tylko dali igm
Na krzywa czekam ciekawe ,a mocz z rana ok plamienia nadal mam ale z rana póki nie chodzę nic się do próbki nie wdało,jedynie pH mam już 7 ale to w normie jeszcze no i nabl.plaskie nieliczne ale to norma,bakteri nie ma
Mi tez erytrocyty spadły, ale norma jest wg. DIAGNOSTYKI 39 a ja mam 38 🤷🏼‍♀️

reklama
Do dziewczyn które podróżują :)
Jeżeli jedziecie gdzieś dalej na wycieczkę autem np. nad morze, to co jakiś czas, kiedy robicie sobie przerwy? Od jutra już 28tc zaczynam :)

Ja mialam badanie na toksoplazmozę na pierwszych badaniach, jakoś w 7tc, teraz w 27tc i oba negatywne tzn. ujemne. I dlatego mnie to zastanawiało czy jeszcze w 3 trymestrze będą badac
Mi mówili że w każdym trymestrze będę mieć robiona , w sumie miałam już 3 bo jedna sama kupiłam jak się dowiedziałam że jestem w ciąży.

Mi tez erytrocyty spadły, ale norma jest wg. DIAGNOSTYKI 39 a ja mam 38 🤷🏼‍♀️
Mi dali jakąś okrojona morfologię bez rozmazu i mam te pierwsze co są erytrocyty jak Noma od 3,93 to mam 3,70 i krwinek czerwonych nie mam na nich wyniku a ostatnio miałam podwyższony 🤔a już wyniki gotowe więc nic nie przybędzie już dzwoniłam czemu takie okrojone.

Do dziewczyn które podróżują :)
Jeżeli jedziecie gdzieś dalej na wycieczkę autem np. nad morze, to co jakiś czas, kiedy robicie sobie przerwy? Od jutra już 28tc zaczynam :)
Ja to siku co 2 h muszę robić w dzień, tym bardziej jak tyle piję teraz. Teraz bylam na wakacjach co prawda samolotem. Ale powiedzialam mężowi, że jak mamy gam gdzieś jeździć autobusami czy autem to niech będą odcinki max 1.5-2 h.

Jak wracałam już do Polski to zajeżyłam się okropnie na jednego stewarda. Siedzieliśmy i czekaliśmy na start już w samolocie. Pilot ogłosił, że czekamy 20 min bo coś tam korki na lotnisku czy coś. No i już mnie tak cisnęło siku, że poszłam mimo zapalonych pasów. Ale nie tylko ja, przede mną też kobieta wyszła z wc dopiero co. Wchodzę, już czuję prawię tą ulgę a tu mnie dziad wygonił już z kabiny wc, że już startujemy i proszę siadać. To wyszłam i idę siadać. Powiedziałam tylko do męża, że mam nadzieję, że ten pan się nie myli i zaraz wystartujemy bo się posikam. Zaczął mnie na prawdę brzuch cisnąć bo jeszcze się zdenerwowałam. Na całe szczęście stewardessa się zlitowała i powiedziała, żebym poszła siku. Ale wkurzył mnie facio okropnie. Nie ma opcji żeby nie zauważył, że jestem w ciąży. Bo już widać na maksa. A po moim powrocie z wc staliśmy jeszcze z 25 minut.

inne normy są a poza tym mierzy się glukometrem godzine od posiłku a chyba pozostali cukrzycy mierzą 2h?
nie wiem, mój mąż ma sensor przyczepiany do ramienia i przytyka telefon do niego i pokazuje mi w apce poziom, więc może to robić i co 5 minut, a nie pamiętam jak robił bez sensora. ale z tego co mówi, to ogólnie cukrzyca jest bardzo indywidualna, czy to kobieta w ciąży czy ktoś z cukrzycą "zwykłą"

nie wiem, mój mąż ma sensor przyczepiany do ramienia i przytyka telefon do niego i pokazuje mi w apce poziom, więc może to robić i co 5 minut, a nie pamiętam jak robił bez sensora. ale z tego co mówi, to ogólnie cukrzyca jest bardzo indywidualna, czy to kobieta w ciąży czy ktoś z cukrzycą "zwykłą"
on ma ten sensor refundowany?

reklama
Do góry