Ja jak czekałam w kolejce to widziałam że popijały sobie Łyczka wodyU mnie np panie w laboratorium całkowicie zakazały picia wody, po wypiciu glukozy.
reklama
aspekt
Fanka BB :)
u gina jeszcze nie byłam, ale diabetolog mi wysmarował piękna kartę informacyjną z diagnoza cukrzycy ciężarnych. W sumie mnie to nie obchodzi co mi gin wpisze w kartę. Raczej obchodzi mnie, czy wreszcie zacznie badać mi przepływy (chodzę prywatnie, place raczej średnia stawke, a na pewno nie mala i nie mogę się doprosić badania przepływow).I jak lekarz wpisał ci cukrzycę w karte ciąży jak wynik o 0,2 przekroczony?
Koniczynka93
To nie wiem jak tam w innych laboratoriach, ja badania robię w luxmedzie i w moim mieście zakazują picia od pomiaru na czczo.Ja jak czekałam w kolejce to widziałam że popijały sobie Łyczka wody
aspekt
Mi w Diagnostyce w 2 punktach zabraniały. Wydaje mi się że kilka lat temu w Alabie mówiły, że można się napić. Ale ja nigdy nie miałam potrzeby tego robić.Ja jak czekałam w kolejce to widziałam że popijały sobie Łyczka wody
@Olafasola1990 tak, jeszcze w III trym będziesz badać Toxo. Popatrz sobie do karty ciąży, czy tam nie ma miejsca na wpis. Ja miałam do pierwszych ciąż lekarza, który zlecał ki Toxo co 6 tygodni, ale on działał wg bardzo ostrożnego planu prowadzenia ciąży.
No właśnie w diagnostyce widziałam, ale może pacjentki sobie same piły bo dystrybutor stoi w poczekalni.Mi w Diagnostyce w 2 punktach zabraniały. Wydaje mi się że kilka lat temu w Alabie mówiły, że można się napić. Ale ja nigdy nie miałam potrzeby tego robić.
@Olafasola1990 tak, jeszcze w III trym będziesz badać Toxo. Popatrz sobie do karty ciąży, czy tam nie ma miejsca na wpis. Ja miałam do pierwszych ciąż lekarza, który zlecał ki Toxo co 6 tygodni, ale on działał wg bardzo ostrożnego planu prowadzenia ciąży.
Anulka4247
Mi pani powiedziała, że mogę kilka łyków wody wypić po pierwszym pobraniuNo właśnie w diagnostyce widziałam, ale może pacjentki sobie same piły bo dystrybutor stoi w poczekalni.
Koniczynka93
Ja spr w swojej karcie ciąży i ja nie mam toxo w 3 trymestrze.. Tylko miejsce mam na badanie do 10tc i potem między 21-26tc ale nic będę pytać o skierowanie jak będę już w tym 3 trymestrze może lekarz zleci jednakMi w Diagnostyce w 2 punktach zabraniały. Wydaje mi się że kilka lat temu w Alabie mówiły, że można się napić. Ale ja nigdy nie miałam potrzeby tego robić.
crainte
Kurcze.. Przepływy mam badane na każdej wizycie. Nawet kontrowersyjnie w I trymestrze.u gina jeszcze nie byłam, ale diabetolog mi wysmarował piękna kartę informacyjną z diagnoza cukrzycy ciężarnych. W sumie mnie to nie obchodzi co mi gin wpisze w kartę. Raczej obchodzi mnie, czy wreszcie zacznie badać mi przepływy (chodzę prywatnie, place raczej średnia stawke, a na pewno nie mala i nie mogę się doprosić badania przepływow).
crainte
Dieta mnie nie przeraża w zasadzie. Glukometru nie lubię po dzisiejszym strzale.Dieta z niskim IG nie jest zła, jedynie u mnie problem z porami posiłków, teraz w upały czasami ciężko coś wcisnąć co 2h/2,5h... Ale czego się nie robi dla dziecka
reklama
Mi na każdej wizycie mierzy przepływy, nawet jak niby tylko miał szyjke sprawdzić i dzieci nie mierzył to sprawdził przepływyu gina jeszcze nie byłam, ale diabetolog mi wysmarował piękna kartę informacyjną z diagnoza cukrzycy ciężarnych. W sumie mnie to nie obchodzi co mi gin wpisze w kartę. Raczej obchodzi mnie, czy wreszcie zacznie badać mi przepływy (chodzę prywatnie, place raczej średnia stawke, a na pewno nie mala i nie mogę się doprosić badania przepływow).