reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

O DHA myślę. Na opakowaniu było napisane, że w grupach ryzuka przedwczesnego porodu bierze się 1000 mg a w Prenatalu jest 600 (to i tak jest duzo lepiej niż np w Femibionie). A ja mam dwa porody przedwczesne za sobą. I ogólnie wierzę w dobre działanie kwasów tłuszczowych ;)
Ej jak tak teraz czytam to w tym moim duphavicie pregnie jest tylko 250 niby zgodnie z wytycznymi ale jednak malo.. a ja tyle czasu to lykam🤦🏼‍♀️
Akurat mi sie konczy opakowanie to chyba przerzuce sie na ten prenatal. Chyba nic sie nie stanie jak z dnia na dzien zmienie suplement nie?

reklama
Ej jak tak teraz czytam to w tym moim duphavicie pregnie jest tylko 250 niby zgodnie z wytycznymi ale jednak malo.. a ja tyle czasu to lykam🤦🏼‍♀️
Akurat mi sie konczy opakowanie to chyba przerzuce sie na ten prenatal. Chyba nic sie nie stanie jak z dnia na dzien zmienie suplement nie?
na pewno nic złego się nie stanie :) naturalnymi źródłami są ryby ale też jak w diecie jest dużo orzechów i kwasów omega 3, to część się przekształca do DHA. Dlatego też waham się, czy to nie jest juz przesada marketingowa z tymi tabletkami ;)

na pewno nic złego się nie stanie :) naturalnymi źródłami są ryby ale też jak w diecie jest dużo orzechów i kwasów omega 3, to część się przekształca do DHA. Dlatego też waham się, czy to nie jest juz przesada marketingowa z tymi tabletkami ;)
Ja się pytałam znajomej pielęgniarki na ginekologi pracuje, napoczatku ciąży o tych kwasach dha czy dokupić osobno bo moje wit.tego nie miały bo kiedyś tam tego nie było w mojej pierwszej ciąży ,może było ale tak nie srali reklam ,to mówiła że to naciąganie tylko.
Lekarz też mi mówił że dobre witaminy jak bez dha brałam ale że te krwinki tworzy ten duo niby to kazał go brać .a w wynikach mi akurat teraz nie mam tego o krwinkach i duap wie czy pomaga czy nie 🙈

u mnie w diecie ryb akurat jest zdecydowanie za malo, przyznaje sie bez bicia. Ze sledzi zrezygnowalam calkowicie bo lubie je na surowo w oleju z cebulka i grzybkami, duzo o tym czytalam to jedni twierdza, ze mozna w takiem formie, inni, ze jednak tylko po obrobce termicznej wiec wolalam nie ryzykowac. Z makreli i lososia wedzonego na zimno tez zrezygnowalam. U mnie nawet i przed ciaza tych ryb zawsze brakowalo ale wtedy chociaz sushi non stop jadlam a teraz i tego nie jem. Takze chyba serio kupie ten prenatal, zeby troche uzupelnic te braki

u mnie w diecie ryb akurat jest zdecydowanie za malo, przyznaje sie bez bicia. Ze sledzi zrezygnowalam calkowicie bo lubie je na surowo w oleju z cebulka i grzybkami, duzo o tym czytalam to jedni twierdza, ze mozna w takiem formie, inni, ze jednak tylko po obrobce termicznej wiec wolalam nie ryzykowac. Z makreli i lososia wedzonego na zimno tez zrezygnowalam. U mnie nawet i przed ciaza tych ryb zawsze brakowalo ale wtedy chociaz sushi non stop jadlam a teraz i tego nie jem. Takze chyba serio kupie ten prenatal, zeby troche uzupelnic te braki
No ja "śledzik na raz"uwielbiam ale w ciąży też z niego zrezygnowałam ,z makreli i tuńczyka też ..😔

reklama
Do góry