Mi na połówkowych badał, a tu jak pytam to mówił że prawidłowy bo tętno prawidłowe ale do tego trzeba mieć USG na tym co ja chodzę tu na NFZ mają zwykle a na połówkowych to już wyższa klasa sprzętMi na każdej wizycie mierzy przepływy, nawet jak niby tylko miał szyjke sprawdzić i dzieci nie mierzył to sprawdził przepływy
reklama
olala25
Fanka BB :)
w moim laboratorium z kolei powiedziały, że można szklankę wody w ciągu całego badania wypić ale że nie trzeba, jak się chce, bo niektórym jest wtedy bardziej niedobrze. No i na stronie było napisane, że zgodnie z obecnymi rekomendacjami nie można dodawać cytryny do glukozy ani pić glukozy smakowej, bo może to zaburzać wynik więc pierwszy raz piłam taką czystą, ale szczerze to mi to bez różnicyU mnie np panie w laboratorium całkowicie zakazały picia wody, po wypiciu glukozy.
Anulka4247
Jak wygląda to badanie przepływów, bo ja to w ogóle nie wiem o co chodzi.. może mi bada a ja nawet nie wiemMi na każdej wizycie mierzy przepływy, nawet jak niby tylko miał szyjke sprawdzić i dzieci nie mierzył to sprawdził przepływy
Bo może masz przeciwciałaJa toxo tylko raz miałam i w poprzednich ciążach tak samo.
Tak po ludzku mówiac sprawdza jak płynie krew w przewodzie żylnym u dzieci i w naczyniach macicyJak wygląda to badanie przepływów, bo ja to w ogóle nie wiem o co chodzi.. może mi bada a ja nawet nie wiem
crainte
Bo toxo zależy od pierwszego wyniku. Jak masz przechorowane, to potem już nie badasz. Jak z pierwszego wyniku wychodzi, że nie miałaś kontaktu, to sprawdzasz dalej.Ja toxo tylko raz miałam i w poprzednich ciążach tak samo.
Co miasto to inny obyczaj hehew moim laboratorium z kolei powiedziały, że można szklankę wody w ciągu całego badania wypić ale że nie trzeba, jak się chce, bo niektórym jest wtedy bardziej niedobrze. No i na stronie było napisane, że zgodnie z obecnymi rekomendacjami nie można dodawać cytryny do glukozy ani pić glukozy smakowej, bo może to zaburzać wynik więc pierwszy raz piłam taką czystą, ale szczerze to mi to bez różnicy
crainte
Jak masz usg i na obrazie widać kolorowe kreski, maziaje takie, to wtedy lekarz bada przepływy może być dopochwowo, może być przez brzuch.Jak wygląda to badanie przepływów, bo ja to w ogóle nie wiem o co chodzi.. może mi bada a ja nawet nie wiem
reklama
aspekt
@Kocka @crainte Mój poprzedni prowadzacy też badal przepływy na każdej wizycie (ale z innymi sprawami było na tyle słabo, że zmieniałam prowadzącego przy trzeciej ciąży a właściwie to już w drugiej zawalał). Ten następny lekarz chyba też, bo był perinatologiem i właściwe na każdej wizycie robił bardzo dokładne USG, ale ja już nie pamiętam szczegółów, bo to była traumatyczna ciaza. A u tej lekarki co chodzę teraz to jestem pierwszy raz na prowadzeniu ciąży i widzę mocne braki w usłudze. Wkurza mnie to, bo bierze stawki rynkowe, chwali się certyfikatami, ma same 5 i ochy na znanym lekarzu a tak naprawdę jest mocno wyluzowana i niestety nie pilnuje wszystkiego.
te nakłuwacze w labach bywają wyjątkowo wredne. W darmowym zestawie z.glukometrem powinnaś dostać nakłuwacz z regulowaną siłą. Polecam najpierw obejrzeć na YT filmiki o używaniu glukometrów, w tym o masażu palców - żeby nie wyciskać krwi na upartego (to podobno zaburza wynik, ale nie wiem w którą stronę) i nie bujać się z komunikatami o za małej objętości kropli.Dieta mnie nie przeraża w zasadzie. Glukometru nie lubię po dzisiejszym strzale.