reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

ja mieszkam w bloku, więc mam ciepło i on jest dla mnie idealny. Miałam innych firm z watoliną i grubszymi materiałami (welurem, polarem) i dzieciom bylo za gorąco. Jak zawsze, wg mojego skąpstwa, mam jeden dość duży rozmiar. Ale zastanawiam się czy nie dokupić na tej przecenie mniejszego jeszcze. Szczególnie że sprawdziłam ile kosztuje pielucha bambusowa, która chciałam kupić jako otulacz na początek :D To jest w ogóle zawsze zagadka, jakie dziecko się trafi. Jedno z moich nie znosiło być krępowane, inne musiało być szczelnie zawiniete w kokon. Do tej pory im zostały różne sposoby spania i przykrywania się.
Uratowana! Bratowa wczoraj zrobiła porządki i dostaniemy i śpiwórek do wózka i kombinezon😁 Zobaczymy, jak się sprawdzą i wtedy ewentualnie dokupimy na spokojnie resztę🙂🙂

reklama
Czy któraś z Was bierze kwasy DHA inne niż z zestawów witamin dla ciężarnych? Przyszlo mi nowe opakowanie Prenatalu Duo,poczytałam opakowanie przed wyrzuceniem i zaczęłam się zastanawiać, czy jeszcze jakiegoś kwasu dodatkowo sobie nie dodawać...

Czy któraś z Was bierze kwasy DHA inne niż z zestawów witamin dla ciężarnych? Przyszlo mi nowe opakowanie Prenatalu Duo,poczytałam opakowanie przed wyrzuceniem i zaczęłam się zastanawiać, czy jeszcze jakiegoś kwasu dodatkowo sobie nie dodawać...
Ja brałam prenatal plus to jak mi krwinki się podwyższyły kazał brać Duo i biorę Duo i nic wiecej

Ten prenatal trzeba lykac 3 razy dziennie?
Tak wyczytalam na panu tabletce.
Ja na ponad rok przed staraniem bralam duphavit start a teraz biore duphavit pregna

A jakiego Ci brakuje ,że się zastanawiasz ?

reklama
A jakiego Ci brakuje ,że się zastanawiasz ?
O DHA myślę. Na opakowaniu było napisane, że w grupach ryzuka przedwczesnego porodu bierze się 1000 mg a w Prenatalu jest 600 (to i tak jest duzo lepiej niż np w Femibionie). A ja mam dwa porody przedwczesne za sobą. I ogólnie wierzę w dobre działanie kwasów tłuszczowych ;)

Do góry