reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

W jakim tym mieście mieszkasz że takie agresywne babcie mieszkają 🤦
W stolicy, i nie wiem czy to ja mam takie szczescie czy o co chodzi ale zdecydowanie czesciej trafiam na nieuprzejme babcie niz mlodych ludzi. Wymienilam tu tylko dwie sytuacje ale bylo ich niestety zdecydowanie wiecej, czlowiek chce dobrze a i tak mu sie oberwie😂
A jesli chodzi o odczucia w ciazy to u mnie tego brzuszka jeszcze za bardzo nie widac wiec tylko raz mialam sytuacje ustapienia miejsca ale jesli faktycznie zle sie czuje (3 razy mialam taka sytuacje) i sama poprosze o ustapienie to nigdy nie mialam nieprzyjemnych akcji, jak tylko uslysza slowo ciaza to od razu przepuszczaja z usmiechem na twarzy

reklama
Dziewczyny ale ile macie kg na + w polowie ciazy?
U mnie 21tydz i dzis waga pokazala +niecale 4kg.
O 14 mam wizyte u lekarza i nie wiem czy sie nastawiac na opierdziel czy jest ok😂
Mój lekarz mówił, że od 6 miesiąca powinno się przybierać okolo 2 kg, max 2,5 kg na miesiąc. Ja mialam ostatnio w 24+1, na plusie 3.5 kg o skomentował, że bardzo dobrze. Teraz jestem na wakacjach i sporo tu jem chociaż zero cukru. Zobaczymy ile wskazówka na wadze pokaże jak wrócę.

Ja zaczęłam 23 tydzień o 4.5kg, w zeszłej ciąży miałam
O tej porze prawie
10 wiec jestem i tak bardzo zadowolona 🥰🥰🥰

Ja byłam ostatnio w biedronce
I była
Kolejka po chyba 20osob przy
Każdej kasie i wszyscy patrzyło w
Niebo jak
Widzieli brzuch i tak się już wkurzylam bo miałaM dwie rzeczy!!!! Rozumiecie 2 rzeczy 3 latek przy nodze i ciąża a oni wszyscy
Kosmici.. i z czysta już po prostu złośliwościa z najpiękniejszym uśmiechem powiedziałam ze jestem w ciąży i właśnie korzystam z pierwszeństwa, które mi przysługuje przeszłam
Na sam początek.. :D baba za mną tak
Się zagotowała
Ze wyszła z kolejki 🤪🤪🤪🤪
Zazwyczaj tego nie robię ale już na takie chamstwo i mierzenie brzucha a potem patrzenie w sufit
Żebym czasem nie poprosiła
To już dla
Mnie szczyt chamstwa tym bardziej, ze ja już bym przepuściła
Przed siebie kobietę z dzieckiem jakby miała
Dwie rzeczy a tutaj jeszcze ciąża i 30stopni na dworze😤😤😤

Ja ostatnio po badaniach krwi zaszłam do Action i przede mną przy kasie były 2 osoby a były 2 kasjerki, więc bardzo szybko poszło. No ale pani za mną pyta, czemu nie korzystam ze swoich praw i nie idę bez kolejki i mówię jej, że nie trzeba. Na to ona, żebym korzystała i odpoczywała w ciąży ile mogę, bo potem już nie odpocznę. No to jej mówię "proszę pani, ja mam dwójkę dzieci w domu, ja tutaj odpoczywam" 🤣

Ja zaczęłam 23 tydzień o 4.5kg, w zeszłej ciąży miałam
O tej porze prawie
10 wiec jestem i tak bardzo zadowolona 🥰🥰🥰

Ja byłam ostatnio w biedronce
I była
Kolejka po chyba 20osob przy
Każdej kasie i wszyscy patrzyło w
Niebo jak
Widzieli brzuch i tak się już wkurzylam bo miałaM dwie rzeczy!!!! Rozumiecie 2 rzeczy 3 latek przy nodze i ciąża a oni wszyscy
Kosmici.. i z czysta już po prostu złośliwościa z najpiękniejszym uśmiechem powiedziałam ze jestem w ciąży i właśnie korzystam z pierwszeństwa, które mi przysługuje przeszłam
Na sam początek.. :D baba za mną tak
Się zagotowała
Ze wyszła z kolejki 🤪🤪🤪🤪
Zazwyczaj tego nie robię ale już na takie chamstwo i mierzenie brzucha a potem patrzenie w sufit
Żebym czasem nie poprosiła
To już dla
Mnie szczyt chamstwa tym bardziej, ze ja już bym przepuściła
Przed siebie kobietę z dzieckiem jakby miała
Dwie rzeczy a tutaj jeszcze ciąża i 30stopni na dworze😤😤😤
Ja raz jechałam pociągiem km, wszystkie miejsca zajęte, klimy zero. Nikt nie ustapiił. Wyczaiłam że jest miejsce tylko jakiś facio naukładał tam swoich rzeczy. Więc grzecznie poprosiłam, czy można tam usiąść. Matko jakie robił miny i stękał jak to zbierał. Ale rozsiadłam się i tyle. W kolejce jeszcze nie wpychałam się, ale w sumie nie miałam sytuacji, żeby mnje ktoś puścił albo chciał przepuścić.

Tak ludzie udają że nie widzą, ja już kilka razy miałam sytuację że nawet chcieli żebym ich przepuściła bo mają tylko 3 rzeczy 😂😂😂
Tak jak wy jeżeli dobrze się czuje nie mam problemu żeby zaczekać w kolejce, tyle że nadal mam nudności więc różnie to bywa...
Co najdziwniejsze zazwyczaj przepuszczają mężczyźni, ostatnio jak byłam z synem na zakupach podszedł pan i zapytał czy pomoc wsadzić małego do wózka 🥰, kobiety są mniej wyrozumiałe chociaż to one powinny lepiej rozumieć naszą sytuację... Taki paradoks.
A jak kasjerka poprosi klientów o przepuszczenie kobiety w ciąży to wielkie zdziwienie ,,to czemu pani nie mówi że w ciąży...?" jakby brzucha nie było widać 😅

Kupilyscie jakieś fajne majtki bawelniane? Ja zawsze sobie radziłam większym rozmiarem, ale już nie mam tamtych sprawdzonych i teraz kupilam dwa wielopaki i są średnie - albo piją w brzuch, albo zjeżdżają bardzo nisko, że prawie wzgórek widać. Mam fajną jasna sukienkę ciążowa i nie noszę jej bo nie mam majtek.

Kupilyscie jakieś fajne majtki bawelniane? Ja zawsze sobie radziłam większym rozmiarem, ale już nie mam tamtych sprawdzonych i teraz kupilam dwa wielopaki i są średnie - albo piją w brzuch, albo zjeżdżają bardzo nisko, że prawie wzgórek widać. Mam fajną jasna sukienkę ciążowa i nie noszę jej bo nie mam majtek.
Ja kupiłam fajne z sinsay, wzięłam L a nosze zazwyczaj M, bo właśnie też mnie zawsze cisną te majtki. Tylko oni mają tylko czarny kolor...

Tak ludzie udają że nie widzą, ja już kilka razy miałam sytuację że nawet chcieli żebym ich przepuściła bo mają tylko 3 rzeczy 😂😂😂
Tak jak wy jeżeli dobrze się czuje nie mam problemu żeby zaczekać w kolejce, tyle że nadal mam nudności więc różnie to bywa...
Co najdziwniejsze zazwyczaj przepuszczają mężczyźni, ostatnio jak byłam z synem na zakupach podszedł pan i zapytał czy pomoc wsadzić małego do wózka 🥰, kobiety są mniej wyrozumiałe chociaż to one powinny lepiej rozumieć naszą sytuację... Taki paradoks.
A jak kasjerka poprosi klientów o przepuszczenie kobiety w ciąży to wielkie zdziwienie ,,to czemu pani nie mówi że w ciąży...?" jakby brzucha nie było widać 😅
Też tak zauważyłam z tymi panami i paniami. Do tego stopnia, że jak zaprosiliśmy znajomych na grila, to koleżanka w zasadzie nie miała poczucia, że warto mi pomóc w noszeniu na stół, za to jej mąż kazał mi usiąść i powiedzieć skąd i co ma nosić 8-) I pewnie nawet bym nie zwróciła na to uwagi, bo skoro ich zapraszamy, to nie oczekuję pomocy (raczej ustalam tak z mężem, że coś zawsze robiłam, a teraz musimy zorganizować tak, żeby było adekwatnie do mojej kondycji), ale pamiętam jak sama będąc w ciąży narzekała, jak jej ciężko i narzekała na powszechny brak pomocy od otoczenia.

reklama
Też tak zauważyłam z tymi panami i paniami. Do tego stopnia, że jak zaprosiliśmy znajomych na grila, to koleżanka w zasadzie nie miała poczucia, że warto mi pomóc w noszeniu na stół, za to jej mąż kazał mi usiąść i powiedzieć skąd i co ma nosić 8-) I pewnie nawet bym nie zwróciła na to uwagi, bo skoro ich zapraszamy, to nie oczekuję pomocy (raczej ustalam tak z mężem, że coś zawsze robiłam, a teraz musimy zorganizować tak, żeby było adekwatnie do mojej kondycji), ale pamiętam jak sama będąc w ciąży narzekała, jak jej ciężko i narzekała na powszechny brak pomocy od otoczenia.
Moze mysli, ze skoro i ona to przeszla to i inni musza. Czasem nie rozumiem kobiet☹️

Do góry