Jestem trochę przekorna ojej, rzeczywiście miałaś kilka niemiłych sytuacji, współczuję ja też zawsze ustępowałam miejsca starszym, ale z pierwszeństwa w ciąży korzystam, jeśli muszę kiedy już brzuch jest widoczny i ciężko mi stać. Czasem też zwracam ludziom uwagę, np. ostatnio, jak spacerowałam, dwie kobiety jadące rowerem wjechały na ścieżkę dla pieszych, podczas gdy 15 cm dalej za pasem zieleni była ścieżka dla rowerów. i zrobiły to w takim momencie, że prawie wjechały w 5 osób idących pieszo po ścieżce dla pieszych a z drugiego kierunku szłam ja. Chcąc nie chcąc musiały zwolnić, więc powiedziałam, że obok jest ścieżka to usłyszałam głupi komentarz, ale miałam ochotę jeszcze za nimi krzyknąć "durne babska" byłam chyba w bojowym nastrojuHaha szanuje!
Ja nienawidze korzystac z przywilejow bo nic mnie chyba tak w ciazy nie wkurza jak komentarze starszych pan.. przeciez im sie spieszy. Ogolnie zawsze bylam osoba ustepujaca miejsce, nawet jak bolaly mnie plecy czy zle sie czulam, widzac starsza pania ustepowalam miejsce w komunikacji, ale po akcji jak zostalam skopana i zwyzywana przez babeczke ktorej nie zauwazylam, do tego stopnia ze mialam krwiaka i wielkiego siniora na nodze przez miesiac to mi sie ulalo.. raz tez na poczatku pandemii zostalam zwyzywana, ze to tacy jak ja przywiezli tego wirusa do polski i powinnismy zostac za to ukarani xd (tacy jak ja czyli mlodzi ludzie na elektrycznej hulajnodze xD) najlepsze jest to, ze juz wstawalam z miejsca, zeby ustapic tej kobicie tylko musialam zalozyc plecak na plecy to i tak mi sie oberwalo xd
Nie no po prostu rece opadaja, mam tyle zlych doswiadczen ze starszymi ludzmi w komunikacji czy w przychodniach, ze staram sie unikac konfrontacji z nimi, zeby sie w ciazy niepotrzebnie nie denerwowac
reklama
W jakim tym mieście mieszkasz że takie agresywne babcie mieszkająHaha szanuje!
Ja nienawidze korzystac z przywilejow bo nic mnie chyba tak w ciazy nie wkurza jak komentarze starszych pan.. przeciez im sie spieszy. Ogolnie zawsze bylam osoba ustepujaca miejsce, nawet jak bolaly mnie plecy czy zle sie czulam, widzac starsza pania ustepowalam miejsce w komunikacji, ale po akcji jak zostalam skopana i zwyzywana przez babeczke ktorej nie zauwazylam, do tego stopnia ze mialam krwiaka i wielkiego siniora na nodze przez miesiac to mi sie ulalo.. raz tez na poczatku pandemii zostalam zwyzywana, ze to tacy jak ja przywiezli tego wirusa do polski i powinnismy zostac za to ukarani xd (tacy jak ja czyli mlodzi ludzie na elektrycznej hulajnodze xD) najlepsze jest to, ze juz wstawalam z miejsca, zeby ustapic tej kobicie tylko musialam zalozyc plecak na plecy to i tak mi sie oberwalo xd
Nie no po prostu rece opadaja, mam tyle zlych doswiadczen ze starszymi ludzmi w komunikacji czy w przychodniach, ze staram sie unikac konfrontacji z nimi, zeby sie w ciazy niepotrzebnie nie denerwowac
Nigdy nie słyszałam o takiej teorii że nie można jeść słodyczy bo dziecko duże będzie.Mi lekarz na usg polowkowym powiedzial, ze jesli nie chce urodzic 4kg dziecka to, ze nie moge jesc slodyczy, a u mnie non stop jakies zachcianki slodyczowe
To chyba trochę chodzi o cukrzycę ciazowa.Nigdy nie słyszałam o takiej teorii że nie można jeść słodyczy bo dziecko duże będzie.
crainte
Fanka BB :)
Ja już kiedyś pisałam, że jak czuję się dobrze, to stoję, ale jak mi słabo albo kręgosłup daje znak, że ma dosyć to korzystam, a starsze panie mogą mówić, co chcą. Raz czekałam w kolejce, choć już i kręgosłup i siku i głód i pora tabletek... Ale serio... kolejka do hematologa, przede mną ludzie na wózkach z transportu medycznego, z ostrymi białaczkami, babcie prowadzone przez wnuków... A lekarz spóźniony 2 h...Haha szanuje!
Jak Wy to robicie, że tak mało przytyłyście Ja 25 tydzień i 8 kg na plusie. Pytałam się położnej czy to za dużo ale powiedziała, że przy mojej wadze startowej to jest ok. Więc myśle, że to bardziej zależy od tego jaką wagę mamy na początku. Im więcej ważymy przed ciążą tym mniej powinnyśmy przytyć.
crainte
Fanka BB :)
Dokładnie takJak Wy to robicie, że tak mało przytyłyście Ja 25 tydzień i 8 kg na plusie. Pytałam się położnej czy to za dużo ale powiedziała, że przy mojej wadze startowej to jest ok. Więc myśle, że to bardziej zależy od tego jaką wagę mamy na początku. Im więcej ważymy przed ciążą tym mniej powinnyśmy przytyć.
reklama
Ja ciągle się stresuje, że za mało przytylam, szczególnie, że raczej zawsze byłam szczupła. U mnie pewnie ten wzrost wagi powinien być większy. Lekarz nie komentuje wagi, a ja zakładam że pewnie jeszcze zdarze przytyć. U mnie dieta z niskim ig nie pozwala żeby się roztyc mimo, że jem dużo to głównie warzywa, mięso, seryJak Wy to robicie, że tak mało przytyłyście Ja 25 tydzień i 8 kg na plusie. Pytałam się położnej czy to za dużo ale powiedziała, że przy mojej wadze startowej to jest ok. Więc myśle, że to bardziej zależy od tego jaką wagę mamy na początku. Im więcej ważymy przed ciążą tym mniej powinnyśmy przytyć.