reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Z nowości: dzisiaj usłyszałam, ze nie mogę przebywać z moja mama bo miała robią tomografie i promieniuje. I co mi teraz powiecie na takie nowinki? 😂
nie nooo, na to bym nie wpadła haha 🤣 a mam bujną wyobraźnie!
ja nie puchne, ale czuje się coraz gorzej w te upały, a w czwartek jedziemy na dwudniowe wesele... apropo, ledwo zmieściłam się w sukienkę, też Wam tak brzuchu wysadziło, bo u mnie między 20-23tc to brzuch straaaaasznie urósł, aż się boję się rozstępy mi się porobią 🙉

Z nowości: dzisiaj usłyszałam, ze nie mogę przebywać z moja mama bo miała robią tomografie i promieniuje. I co mi teraz powiecie na takie nowinki? 😂
U znajomych teściową wraca po terapii jodyna i nie może kontaktować się 2tyg z wnukami za to teść po badaniu kości promieniowaniem również nie mógł się widywać . A po tomografię też są.promieniowania ale nie wiem w jakim stopniu

U znajomych teściową wraca po terapii jodyna i nie może kontaktować się 2tyg z wnukami za to teść po badaniu kości promieniowaniem również nie mógł się widywać . A po tomografię też są.promieniowania ale nie wiem w jakim stopniu
terapia jodem promieniotwórczym taka jest, ale to co innego niż jodyna i promieniowanie RTG ;)

terapia jodem promieniotwórczym taka jest, ale to co innego niż jodyna i promieniowanie RTG ;)
No jodem jodem ..jodyna jest jej rozcieńczonym tworem,ale chodziło mi o jod na terapię przy tarczycy. RTG w ciąży też nie możesz robić ani przebywać w pobliżu też nie

No jodem jodem ..jodyna jest jej rozcieńczonym tworem,ale chodziło mi o jod na terapię przy tarczycy. RTG w ciąży też nie możesz robić ani przebywać w pobliżu też nie
A po zwykłej tomografii można mieć kontakt , są za to jakieś tomografię po których dobę się należy nie kontaktować z dziećmi itp

reklama
nie nooo, na to bym nie wpadła haha 🤣 a mam bujną wyobraźnie!
ja nie puchne, ale czuje się coraz gorzej w te upały, a w czwartek jedziemy na dwudniowe wesele... apropo, ledwo zmieściłam się w sukienkę, też Wam tak brzuchu wysadziło, bo u mnie między 20-23tc to brzuch straaaaasznie urósł, aż się boję się rozstępy mi się porobią 🙉
mi też gdzieś w tych tygodniach brzuch mocno urósł, no i niestety widzę już nowe rozstępy 😏 teraz mam 26 tygodni i z kolei piersi się "uaktywniły" w rośnięciu, znowu będę musiała większe staniki wyciągać. No i kupiłam ostatnio strój kąpielowy ciążowy i widzę, że powinnam w biuście trochę większy kupić, no ale już trudno, jakoś się mieszczę.
Mi nogi nie puchną na razie, aby palce u rąk trochę, myślę, że na dalszym etapie ciąży to będzie większy problem, pewnie koło sierpnia to już będziemy mocno na to narzekać. Ale w upał ciężko a końca nie widać 😯

Do góry