Miałam to samo, dwa tygodnie zatkany nos i skrzepy krwi. Osłuchowo czysto, czułam się oki, tylko zatkany nos. To ponoć "katar ciążowy" obrzmienie śluzówki nosa przez hormony. Noce były najgorsze, spanie z zatkanym nosem nie należy do udanych. Po paru dniach zatkana była raz jedna, a raz druga dziurka. Przeszło po dwóch tygodniach. Mi pomagały inhalacje i taki leśny sztyft do nosa, bo jak wiadomo kropli do nosa nie należy używać w naszym stanie. PozdrawiamO a mnie strasznie męczy ten nos, caly czas mam zapchany i to dodatkowo takimi skrzepami z krwią.
reklama
Koniczynka93
Fanka BB :)
Ja czuję takie ciągnięcie na bokach (tułowia)... Ale widzę że z dnia na dzień brzuch coraz większy
crainte
Ja dla odmiany przez kilka lat przed ciążą walczyłam z zatokami i uczuciem... takiego zapchania/opuchnięcia nosa. Martwiłam się, jak będzie w ciąży bez leków. Okazuje się, że ciążowe przekrwienie śluzówki nosa dziala rewelacyjnie. Budzę się z zapchanym nosem, który pierwszy raz od kilku lat wydmuchuje i mam czysty Bajka!Miałam to samo, dwa tygodnie zatkany nos i skrzepy krwi. Osłuchowo czysto, czułam się oki, tylko zatkany nos. To ponoć "katar ciążowy" obrzmienie śluzówki nosa przez hormony. Noce były najgorsze, spanie z zatkanym nosem nie należy do udanych. Po paru dniach zatkana była raz jedna, a raz druga dziurka. Przeszło po dwóch tygodniach. Mi pomagały inhalacje i taki leśny sztyft do nosa, bo jak wiadomo kropli do nosa nie należy używać w naszym stanie. Pozdrawiam
crainte
Jakiś czas temu pytałam o to, jakie polecacie książki na początek. Kupiłam z polecenia "Zdrowego maluszka" i "W oczekiwaniu na dziecko". Ta pierwsza fajnie napisana i jest super dla pierworódek, które chcą zacząć kompletować wyprawkę. Wpisuje się w polskie realia. Druga bogata w wiedzę, napisana jak typowe angielskojęzyczne dzieło (to komplement), zredagowana pod polskie realia, opisująca straszności i zagrożenia, ale w taki fajny uspakajający sposób. Dokupiłam drugą część "Pierwszy rok życia dziecka". Kupiłam też książkę "Mama lama" tam może mniej teorii, ale mnóstwo poczucia dystansu do wszystkiego
A inhalacje próbowałaś? Z soli hipertonicznej działają udrażniająco, może to by troche pomogło?Próbowałam i mam wrażenie, że pogarsza sprawę. Podrażnia jeszcze dodatkowo, używałam trzy dni i trzeciego mi krew z nosa poszła niedługo po użyciu.
Alkaa
Zgłoś się do lekarza, niech Ci coś przepisze, szkoda się męczyć a może coś z alergia Ci wyszło?? Taki czas teraz dodatkowoO a mnie strasznie męczy ten nos, caly czas mam zapchany i to dodatkowo takimi skrzepami z krwią.
kociamama.
Moderator
A macie rowne brzuszki dziewczyny czy bardziej asymetryczne?
U mnie przewaznie fasolina przesiaduje chyba z prawej strony i czesto mam tam bardziej wypukly brzuch. Za pierwszym razem jak zwrocilam na to uwage to nie ukrywam, troszku sie zdygalam
U mnie przewaznie fasolina przesiaduje chyba z prawej strony i czesto mam tam bardziej wypukly brzuch. Za pierwszym razem jak zwrocilam na to uwage to nie ukrywam, troszku sie zdygalam
Alkaa
Hmmm u mnie równy, ale częściej przesiaduje po lewej bo praktycznie tam go zawsze czuje, albo środekA macie rowne brzuszki dziewczyny czy bardziej asymetryczne?
Jeszcze teraz ma miejsca to wędruje czasem się na prawą stronę skuli to aż mam wypukłe i potem wraca w wolna przestrzeń.Kopniaki przeważnie dostaje po prawej stronie.A macie rowne brzuszki dziewczyny czy bardziej asymetryczne?
reklama
Dobre pytanie. Dziś w jednym punkcie prawej strony brzucha czyję takie jakby napieranie a czasami jednocześnie stukanie malucha.
Zobaczycie dopiero potem jak wielka kula
Się będzie robiła po jednej stronie brzucha
Tez czuje wypychanie chyba kręgosłup tak wypycha
Mnie obecnie kopie moja córeczka idealnie w pęcherz przez to co chwile chce mi się siusiu ale na początku tez preferowała lewa stronę.