reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

No ja się podmywam zawsze i podcieram i zawsze środkowy strumień ale na kucaka.Teraz mi chodzi czy czasem z pochwy to nie są bakterie i dlatego chcę dwa takie sposoby zrobić, w sumie mam 4pojemniki kupione i zawsze kupuję te sterylne zapakowane.
I może też oddam do laboratorium przy szpitalu
Ja pierwsze poczułam w końcówce 18. I od tego czasu dyskoteka 😀
Mój dziś jakiś spokojny 🤔może się wyszalal w nocy.

reklama
A ja mam łożysko z przodu i moje ruchy nie są tak intensywne, najczęściej daje o sobie znać jak zjem coś słodkiego i położę się, wtedy się uaktywnia 😀

A ja mam łożysko z przodu i moje ruchy nie są tak intensywne, najczęściej daje o sobie znać jak zjem coś słodkiego i położę się, wtedy się uaktywnia 😀
No dokładnie też mam łożysko z przodu(nisko położone trochę się podniosło bo wcześniej zakrywało szyjkę) i może dziś nie czuje bo więcej chodzę.

I może też oddam do laboratorium przy szpitalu

Mój dziś jakiś spokojny 🤔może się wyszalal w nocy.
Mój też spokojny, ale na usg szalał, więc janteż jestem spokojna😁 moja gin mówila, że na tym etapie ruchy mogą być bardzo zróżnicowane, nawet niewyczuwalne🙂

@JM* A jak Ty się czujesz z tymi plamieniami i skurczami? Wizytujesz albo robisz badania w tym tygodniu?

Kupiłam ten znaleziony wózek używany, mam już temat z głowy. Musze jeszcze w tym miesiącu spotkać się ze znajomymi po odbiór rzeczy po moim dziecku (oni chcą żeby im zwolnić miejsce) i na chwilę zostawię sprawy wyprawkowe.
A co do wizyty to jak go pytałam to mówił jak nie będzie plamien to za miesiąc ... Oczywiście jak mi wyniki wyjdą z bakteriami to idę do niego niech pobiera wymaz bo inaczej ...

To co mnie nauczyla moja gin i co już pisałam, to to że żadnych wyników badań nie określa się wyrywkowo, a w odniesieniu do innych parametrów. Często jak A i B sa w normie to C zaniżone lub zawyżone nie ma znaczenia. Poza tym... Jesteśmy w połowie ciąży, coraz rzadziej wyniki będą idealne 😁
Tak mój gin na samym początku ciąży powiedział, że mam chodzić spokojnie do pracy bo jak zejdę na zwolnienie to głupoty będę czytała w internecie, myślę, że coś w tym musi być 🙈a jak wyjechał i zaczęły mi stopy puchnąć, poszłam do rodzinnej to od razu zatrucie ciążowe, od razu Pani powinna iść na zwolnienie już, a mój gin w ogóle odwrotnie zawsze mówi, że ciąża rządzi się swoimi prawami 😅

No dokładnie też mam łożysko z przodu(nisko położone trochę się podniosło bo wcześniej zakrywało szyjkę) i może dziś nie czuje bo więcej chodzę.

Ja jak chodzę to nie czuje w ogóle ruchów, właśnie najlepiej jak coś zjem i się położę. Chwile poczekam i daje o sobie znać :) Pewnie później będzie bardziej intensywnie :)

reklama

Plamienia ustały, biorę nadal ten duphaston i magnez,ale zostało mi go na 6dni i nie powiedział jak mam odstawiać. Jutro oddam mocz na dwa sposoby jedno jak zawsze a drugie z tym zatkaniem dojścia z pochwy. Zobaczymy co wyjdzie.
Się pochwaliłam dwa dni nie miałam a teraz poszłam i skrzepik ale nadal z oczyszczania. Więcej dziś podchodziłam i widocznie gdzieś coś jeszcze zalega 🤦😔

Do góry