reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Zobaczycie dopiero potem jak wielka kula
Się będzie robiła po jednej stronie brzucha 🙈🙈🙈🙈🙈
Tez czuje wypychanie :) chyba kręgosłup tak wypycha :)
Mnie obecnie kopie moja córeczka idealnie w pęcherz 🙈🙈🙈🙈 przez to co chwile chce mi się siusiu 😅😅😅 ale na początku tez preferowała lewa stronę.
To u mnie Maluch ma chyba jeszcze duzo miejsca bo codzisnnie czuję gdzie indziej🤔 Do tego mam wrażenie, że czasami czuję szturchańce, a czasami taką jakby falę od szturchnięcia... Tak jakby Maluch ruszał się w różny sposób. Możliwe?🤔 Na logikę możliwe, ale czy tak jest🙂

reklama
Zobaczycie dopiero potem jak wielka kula
Się będzie robiła po jednej stronie brzucha 🙈🙈🙈🙈🙈
Tez czuje wypychanie :) chyba kręgosłup tak wypycha :)
Mnie obecnie kopie moja córeczka idealnie w pęcherz 🙈🙈🙈🙈 przez to co chwile chce mi się siusiu 😅😅😅 ale na początku tez preferowała lewa stronę.
W pierwszej ciąży to takie kopniaki dostawałam w wyjście ze normalnie z bolu zaciskalam nogi, może syn będzie łaskawszy hehe

W pierwszej ciąży to takie kopniaki dostawałam w wyjście ze normalnie z bolu zaciskalam nogi, może syn będzie łaskawszy hehe
Oczywiście już przy dalszych miesiącach. W tych teraz tygodniach to tylko raz zdążyłam zobaczyć jak kopnął i się skóra lekko usniosla A tak jak chce zobaczyć się robi cisza,zakryje brzuch od nowa 🤔 hehe

Ja dzisiaj skorzystałam z glukometru u teściów i zmierzyłam sobie cukier (oczywiście użyłam nowej igły).
Na czczo miałam 74
1 godzinę po sniadaniu 99
2 godziny po sniadaniu 95.
Może mnie ta krzywa cukrzycowa ominie :) robiłyście sobie takie pomiary?

Ja dzisiaj skorzystałam z glukometru u teściów i zmierzyłam sobie cukier (oczywiście użyłam nowej igły).
Na czczo miałam 74

Krzywa cukrzycowa jest wykonywana w Polsce wszystkim pacjentkom, chyba, że wcześniej stwierdzono cukrzycę ciążową, to nie obciąża się dodatkowo organizmu.

Na czczo miałam 74

Ja wykonuje regularnie pomiary, bo w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę. Wyniki mam teraz dobre, ale i tak krzywa będzie wykonywana

Na czczo miałam 74
To chyba też zależy co się zje.

reklama
Do góry