reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

1:124 przed 37 tygodniem ciąży a w późniejszych tygodniach nawet 1:28 lekarz twierdzi że to duże, ufam mu więc biorę codziennie ten Acard. Nie wiem na jakiej podstawie te badania to stwierdzają, ja zazwyczaj ciśnienie mam tak w granicach 115/65 i przy takim super się czuje.
To faktycznie podwyższone ryzyko, też bym się stosowała do brania acardu. Rzucawka to to nie tyle efekt nadciśnienia, kobiety z nadciśnieniem są bardziej narażone, ale po prostu jak zaczyna siadać wydolność organizmu to akurat ciśnienie i białkomocz są zazwyczaj ewidentynymi objawami. Ale skoro te problemy są Ci obce, to mam nadzieję, że już tak zostanie do porodu i wszystko będzie dobrze :)

reklama
Dziewczyny, wiecie moze jak sobie radzic z aftami?
Od kilku dni bolala mnie warga od srodka az w koncu pojawila sie wielka afta. Boli niesamowicie i nie wiem czym sie ratowac

Od kilku dni bolala mnie warga od srodka az w koncu pojawila sie wielka afta. Boli niesamowicie i nie wiem czym sie ratowac
Chyba tylko płukanie szałwią... Nie wiem czy jakiś lek jest dostępny dla ciężarnych, musisz popytać w aptece albo dzwonić do rodzinnego. Miałam afte gdzieś dwa tygodnie temu, ale znikła po dwóch dniach, a tak na prawdę to bolała tylko przez jeden dzień jak się pojawiła.

Ja nigdy nie miałam aft ale na pewno jakaś plukanka będzie dostępna. Zapytaj w aptece czy można dentosept, mi na ranki w buzi zawsze pomagał.

Czy twardnieje Wam brzuch nad kością łonowa? Mnie wyraźnie, nawet kilka razy dziennie, wielkości mango, nie boli, przechodzi po kilku-10 minutach staram się klasc na boku i oddychac przepona. Ale zastanawiam się czy to jest w normie czy już patologia? Biorę sporo magnezu od początku ciąży, robiłam w piątek badanie ogólne moczu, nie mam infekcji, biorę progesteron.

Czy twardnieje Wam brzuch nad kością łonowa? Mnie wyraźnie, nawet kilka razy dziennie, wielkości mango, nie boli, przechodzi po kilku-10 minutach staram się klasc na boku i oddychac przepona. Ale zastanawiam się czy to jest w normie czy już patologia? Biorę sporo magnezu od początku ciąży, robiłam w piątek badanie ogólne moczu, nie mam infekcji, biorę progesteron.
Mi twardnieje macica. Teraz biorę magnez więc się poprawiło ale na początku brałam też nospa bo mnie bardzo bolało. 21 mam połówkowe to się zapytam ginka o to.

Cześć. Odebrałam wyniki biopsji kosmówki. Dziecko ma Zespół Downa. Jutro mamy konsultacje z genetykiem w Katowicach. Na wyniku napisano, że prawdopodobnie jedno z Nas jest za to "odpowiedzialne". Ten typ translokacji jest nazywany "rodzinnym ZD". W żadnej z rodzin nie było nigdy przypadku ZD. Mam mętlik w głowie, milon pytań i zero odpowiedzi... Czy ja sobie dam z tym radę????

reklama
Cześć. Odebrałam wyniki biopsji kosmówki. Dziecko ma Zespół Downa. Jutro mamy konsultacje z genetykiem w Katowicach. Na wyniku napisano, że prawdopodobnie jedno z Nas jest za to "odpowiedzialne". Ten typ translokacji jest nazywany "rodzinnym ZD". W żadnej z rodzin nie było nigdy przypadku ZD. Mam mętlik w głowie, milon pytań i zero odpowiedzi... Czy ja sobie dam z tym radę????
Okropna wiadomość, współczuję, mam nadzieję, że lekarz da Wam dużo informacji co dalej a nie zdawkowe omówienie wyników.

Do góry