reklama
miętowa25
Fanka BB :)
ooo jakie macie koty? Pokazuj. My też na stanie 2 kotyU mnie dodatkowych lokatorow w wersji dzieciecej brak ale oprocz meza mam dwa koty a one czasem zajmuja wiecej miejsca niz nasza dwojka
kociamama.
Moderator
Dwa ragdolle, takze w nocy potrafia zajac wiecej miejsca w lozku niz myooo jakie macie koty? Pokazuj. My też na stanie 2 koty
Koniczynka93
Cześć dziewczyny,
Ja swój termin mam na 14.10. Tu się nie udzielałam bo całkiem pochłonął mnie temat cukrzycy ciążowej i jedynie tam na forum pisałam. Teraz może tu się jeszcze przyłącze. Też wykonywałam te pierwsze badania prenatalne, u mnie ogólnie ciałkiem dobrze wyszly jedynie duże prawdopodobieństwo stanu przedrzucawkowego przez co muszę łykać dodatkowo Acard. A kolejna wizytę mam dopiero 18.05 duzo czasu a ja już bym chciała zobaczyć swoją kruszynkę na monitorze
Ja swój termin mam na 14.10. Tu się nie udzielałam bo całkiem pochłonął mnie temat cukrzycy ciążowej i jedynie tam na forum pisałam. Teraz może tu się jeszcze przyłącze. Też wykonywałam te pierwsze badania prenatalne, u mnie ogólnie ciałkiem dobrze wyszly jedynie duże prawdopodobieństwo stanu przedrzucawkowego przez co muszę łykać dodatkowo Acard. A kolejna wizytę mam dopiero 18.05 duzo czasu a ja już bym chciała zobaczyć swoją kruszynkę na monitorze
Witaj, tu też jest kilka dziewczyn z cukrzyca ciążowa ja obecnie na insulinie nocnej ze względu na cukry na czczo... W poprzedniej ciąży też miałam ale wystarczyła dieta i w sumie przytyłam tylko 0,5 kg więc jakieś plusy też są...Cześć dziewczyny,
Koniczynka93
Ja również mam insulinę na noc, nie podołałam sama dieta z tymi na czczo. Aktualnie 4j. i cukry w granicach 79-85. Ja schudłam w pierwszym trymestrze 3kg, teraz waga zaczyna iść do góry na szczęście bo już się martwiłam że coś nie tak ze mną.Witaj, tu też jest kilka dziewczyn z cukrzyca ciążowa ja obecnie na insulinie nocnej ze względu na cukry na czczo... W poprzedniej ciąży też miałam ale wystarczyła dieta i w sumie przytyłam tylko 0,5 kg więc jakieś plusy też są...
Dodam jeszcze że to moja pierwsza ciąża, więc bardzo wszystko przeżywam.
miętowa25
ja poki co walczę dietą glownie z tym na czczk. 0.5 kg przez całą ciaze przytyłaś?Witaj, tu też jest kilka dziewczyn z cukrzyca ciążowa ja obecnie na insulinie nocnej ze względu na cukry na czczo... W poprzedniej ciąży też miałam ale wystarczyła dieta i w sumie przytyłam tylko 0,5 kg więc jakieś plusy też są...
Tak przed ważyłam 70kg i tam waga mi się wahała +/- 0,5 kg przed porodem 70,5 kg... Przy wzroście 166 cm ważyłam sporo więc pani diabetolog powiedziała że nie muszę dużo przytyć najważniejsze żeby nie schudnąć dużo, a jak ketonów brak to jest ok W pierwszej ciąży bez cukrzycy przytyłam aż 16 kg. Więc jakieś dobre strony są, wiadomo że dieta i jedzenie miej więcej o stałych porach jest uciążliwe ale warte dla zdrowia maluchaja poki co walczę dietą glownie z tym na czczk. 0.5 kg przez całą ciaze przytyłaś?
aspekt
Jakie miałaś ryzyko na rzucawka?Cześć dziewczyny,
reklama
Koniczynka93
1:124 przed 37 tygodniem ciąży a w późniejszych tygodniach nawet 1:28 lekarz twierdzi że to duże, ufam mu więc biorę codziennie ten Acard. Nie wiem na jakiej podstawie te badania to stwierdzają, ja zazwyczaj ciśnienie mam tak w granicach 115/65 i przy takim super się czuje.Jakie miałaś ryzyko na rzucawka?