reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Szkoda tylko że w Polsce jest tak mało miejsc w których pobierają krew pępowinową do publicznych banków krwi wtedy te wszystkie maluchy które chorują miałyby większą szansę na znalezienie dawcy...😔

reklama
Cześć dziewczyny,
Ja swój termin mam na 14.10. Tu się nie udzielałam bo całkiem pochłonął mnie temat cukrzycy ciążowej 🙈 i jedynie tam na forum pisałam. Teraz może tu się jeszcze przyłącze. Też wykonywałam te pierwsze badania prenatalne, u mnie ogólnie ciałkiem dobrze wyszly jedynie duże prawdopodobieństwo stanu przedrzucawkowego przez co muszę łykać dodatkowo Acard. A kolejna wizytę mam dopiero 18.05 duzo czasu a ja już bym chciała zobaczyć swoją kruszynkę na monitorze 😍

Cześć dziewczyny,
Ja swój termin mam na 14.10. Tu się nie udzielałam bo całkiem pochłonął mnie temat cukrzycy ciążowej 🙈 i jedynie tam na forum pisałam. Teraz może tu się jeszcze przyłącze. Też wykonywałam te pierwsze badania prenatalne, u mnie ogólnie ciałkiem dobrze wyszly jedynie duże prawdopodobieństwo stanu przedrzucawkowego przez co muszę łykać dodatkowo Acard. A kolejna wizytę mam dopiero 18.05 duzo czasu a ja już bym chciała zobaczyć swoją kruszynkę na monitorze 😍
Witaj, tu też jest kilka dziewczyn z cukrzyca ciążowa 🙂 ja obecnie na insulinie nocnej ze względu na cukry na czczo... W poprzedniej ciąży też miałam ale wystarczyła dieta i w sumie przytyłam tylko 0,5 kg 😅 więc jakieś plusy też są...

Witaj, tu też jest kilka dziewczyn z cukrzyca ciążowa 🙂 ja obecnie na insulinie nocnej ze względu na cukry na czczo... W poprzedniej ciąży też miałam ale wystarczyła dieta i w sumie przytyłam tylko 0,5 kg 😅 więc jakieś plusy też są...
Ja również mam insulinę na noc, nie podołałam sama dieta z tymi na czczo. Aktualnie 4j. i cukry w granicach 79-85. Ja schudłam w pierwszym trymestrze 3kg, teraz waga zaczyna iść do góry na szczęście bo już się martwiłam że coś nie tak ze mną.
Dodam jeszcze że to moja pierwsza ciąża, więc bardzo wszystko przeżywam.

ja poki co walczę dietą glownie z tym na czczk. 0.5 kg przez całą ciaze przytyłaś?

ja poki co walczę dietą glownie z tym na czczk. 0.5 kg przez całą ciaze przytyłaś?
Tak przed ważyłam 70kg i tam waga mi się wahała +/- 0,5 kg przed porodem 70,5 kg... Przy wzroście 166 cm ważyłam sporo więc pani diabetolog powiedziała że nie muszę dużo przytyć najważniejsze żeby nie schudnąć dużo, a jak ketonów brak to jest ok 😅 W pierwszej ciąży bez cukrzycy przytyłam aż 16 kg. Więc jakieś dobre strony są, wiadomo że dieta i jedzenie miej więcej o stałych porach jest uciążliwe ale warte dla zdrowia malucha 😀

Cześć dziewczyny,
Jakie miałaś ryzyko na rzucawka?

reklama
Jakie miałaś ryzyko na rzucawka?
1:124 przed 37 tygodniem ciąży a w późniejszych tygodniach nawet 1:28 lekarz twierdzi że to duże, ufam mu więc biorę codziennie ten Acard. Nie wiem na jakiej podstawie te badania to stwierdzają, ja zazwyczaj ciśnienie mam tak w granicach 115/65 i przy takim super się czuje.

Do góry