Ja 19 tydzień ciąży - 1kg na plusie, ale taki, który się pojawia i znikaDziewczyny czy zjadacie rzeczywiście tę zwiększoną liczbę kalorii? U mnie to powinno być około 2200. Ja niesety bardzo mało jak na razie przybrałam na wadze, niecałe 2 kg do tygodnia 18+2. Bylam wczoraj u dietetyka i powiedział, że za mało jem. Oczywiście też za mało mięsa czerwonego bo hemoglobina i hematokryt mocno spadły. Jak zaczęłam liczyć w apce to wychodzi, że zjadalam max 1900 kalorii, ale więcej już nie mogę w siebie wcisnąć. Czy wam wzrósł apetyt wyraźnie? Bo mi to mam wrażenie, że nawet spadł. Nigdy nie byłam niejadkiem, a teraz na prawdę mi się nie chce tak jeść.
Pierwsze prawie 4 miesiące były straszne i jeszcze schudłam, więc właściwie powoli wyrównuję wagę sprzed ciąży. Jak martwiłam się o to, że nie mogę jeść, usłyszałam od Pani Dr., żeby się nie martwić i że dzidzia ładnie rośnie, co mnie uspokoiło. Dodatkowo wiesz jak zdrowo odżywiałaś się przed ciążą, brałaś witaminki, te pierwsze miesiące, aż tak nie wydrenują organizmu - na szczęście! A co do tycia, wszystko zależy od BMI sprzed ciąży, bo od tego te normy ile powinno się przytyć w ciąży zależą