reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Jest przed 12 a ja już mam dość.Impreze ma tesciowa na dole ale.zawsze ktoś na górę może wpaść wiec trochę ogarnęłam. Banana zjadłam,wodę mineralną napilam-mdli blee...Jakbym miała w buzi mydło
W spodnie jeans na gumce wlazłam ale źle mi,poszłabym pod koc i tyle...

reklama
Mam pytanie techniczne, można usunąć swój post
@Kruszek91 ja tez poproszę dostęp do prywatnego forum.
Trochę Was tutaj zaniedbałam, ale poczułam się lepiej i przyszedł czas na naukę. 5.04 zdaje egzamin państwowy ze specjalizacji anestezjologicznej z pielęgniarstwa, wiec wypada się zacząć uczyć, a ze póki co tylko spałam, to nie robiłam w tym kierunku nic, a materiału od groma! Dlatego musiałam wykorzystać te kilka dni względnego dobrego samopoczucia 🤷🏼‍♀️
Widzę tutaj dyskusja wrze 🙈 jeśli chodzi o porody to się nie wypowiem, bo nie rodziłam, ale chyba wolałabym naturalnie, zobaczymy jak się rozwinie ☺️

@k.a.r.o.l.a u mnie tez właśnie jak zaczęłam się lepiej czuć to od razu nerwy czy na pewno wszystko dobrze. Ale dochodzę do wniosku; ze powoli w końcu to musi ustąpić i może objawy będą malały 🙈😬

Jakie plany na weekend kobietki? Co planujecie dzisiaj na obiad ? Coś na szybko i bez mielonego, bo tego nie zniosę 😂 jakieś podpowiedzi mile widziane.
Miłego dnia!
U mnie pomidorówka i makaron z truskawkami, nie mam weny na nic innego.

Oj :( U mnie było 2 dni o wiele lepiej, już nawet zaczynałam się martwić czy się coś nie stało. Dzisiaj wróciły mdłości i już tęsknie za tymi dwoma lepszymi dniami. Kobiecie w ciąży chyba niedogodzisz.😅
U mnie też falami przychodzi teraz. Trzy dni były spoko a dzisiaj tak średnio się czuję i ciągle mnie kluje w pochwie (czy jak to tam anatomicznie :D). Muszę o to ginka spytać.
@Kruszek91 ja tez poproszę dostęp do prywatnego forum.
Trochę Was tutaj zaniedbałam, ale poczułam się lepiej i przyszedł czas na naukę. 5.04 zdaje egzamin państwowy ze specjalizacji anestezjologicznej z pielęgniarstwa, wiec wypada się zacząć uczyć, a ze póki co tylko spałam, to nie robiłam w tym kierunku nic, a materiału od groma! Dlatego musiałam wykorzystać te kilka dni względnego dobrego samopoczucia 🤷🏼‍♀️
Widzę tutaj dyskusja wrze 🙈 jeśli chodzi o porody to się nie wypowiem, bo nie rodziłam, ale chyba wolałabym naturalnie, zobaczymy jak się rozwinie ☺️

@k.a.r.o.l.a u mnie tez właśnie jak zaczęłam się lepiej czuć to od razu nerwy czy na pewno wszystko dobrze. Ale dochodzę do wniosku; ze powoli w końcu to musi ustąpić i może objawy będą malały 🙈😬

Jakie plany na weekend kobietki? Co planujecie dzisiaj na obiad ? Coś na szybko i bez mielonego, bo tego nie zniosę 😂 jakieś podpowiedzi mile widziane.
Miłego dnia!
Ja dzisiaj ambitnie ale robię przerwy sobie. Pieką się już jagodzianki. Dzieci na obiad chcą pizzę a mi pasuje bo lubię. A na koniec dnia chce zrobić bezę. ;)

U mnie też falami przychodzi teraz. Trzy dni były spoko a dzisiaj tak średnio się czuję i ciągle mnie kluje w pochwie (czy jak to tam anatomicznie :D). Muszę o to ginka spytać.

Ja dzisiaj ambitnie ale robię przerwy sobie. Pieką się już jagodzianki. Dzieci na obiad chcą pizzę a mi pasuje bo lubię. A na koniec dnia chce zrobić bezę. ;)
Wooow, no to faktycznie ambitnie! Ale Ci zazdroszczę tego zapału 🙈 w takim razie smacznego!

Witam
Moj zapał chwilowo się wyczerpał…
Po regularnym porannym obrządku, pojechaliśmy wywieźć śmieci ( segregowane) , wybiegać psa, ogarnąć zakupy- wielosklepowe i przyjechaliśmy do domu i mi przeszło…
A plany były wielkie- sprzątnięcie piętra ( głównie sypialnia i szafa z ubraniami) plus dobry obiad…
… ciekawe czy zapał znajdzie jeszcze dzisiaj drogę do mnie, na razie ja znalazłam drogę na kanapę😂

Mi się wydaje, że dużo jest w głowie, ja przed porodem przerobiłam całą hafije.pl powiedziałam sobie że będę karmiła, w szpitalu doradca dała mi dodatkowego kopa, i dzięki temu udało się. W domu miałam teściową( chwilę mieszkaliśmy z nimi) i to był koszmar, płacze bo nie masz pokarmu itd. tylko dziecko rosło jak po drożdżach, bardzo ważne jest też wsparcie obok, ja go miałam u nie męża, ale teściowa próbowała mnie wybić z tego, nie udało jej się ( kobieta, która wszystko widzi w czarnych barwach)
ja za dużo nie myślałam o karmieniu przed porodem, przyszło mi to naturalnie, po cc miałam w szpitalu problem z ułożeniem małej do piersi, ale położne mi pomagały za każdym razem lub mąż. Także miałam łatwą drogę mleczną i tego sobie życzę dalej 😄

Witam
Moj zapał chwilowo się wyczerpał…
Po regularnym porannym obrządku, pojechaliśmy wywieźć śmieci ( segregowane) , wybiegać psa, ogarnąć zakupy- wielosklepowe i przyjechaliśmy do domu i mi przeszło…
A plany były wielkie- sprzątnięcie piętra ( głównie sypialnia i szafa z ubraniami) plus dobry obiad…
… ciekawe czy zapał znajdzie jeszcze dzisiaj drogę do mnie, na razie ja znalazłam drogę na kanapę😂
Od czytania jestem zmęczona
Szacun 💪

reklama
Do góry