reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja dziś mam mega dzień. Od rana ogarnęłam cały dom plus ogródek Gabrysi. Dziś mam taki przypływ energii że aż sama jestem w szoku. Ciekawe kiedy znów będę miał taki dzień 😉

Korzystaj co do minuty 😁 bo ja myślał, że skoro jest dobrze to już etap mdłości minął i będzie super. A tu dupa blada dzisiaj😅

reklama
Ja karmiłam rok i nic prawie z wagi mi nie zeszło 🤭
Ja miałam mega dużo pokarmu moja Karola miała być 20.12 przez CC przyszła na świat 26.11 od 26tc leciało mi z cycków tyle że wkładka co pół godziny wymieniana po CC nie karmiłam od rana do wieczora bo że przed odeszły mi wody i po zabiegu zaczął mi się poród bolało jak diabli byłam naorfinie i karmić nie mogłam więc podawali mm ale już jak zeszło to wieczorem mogłam ja nakarmić miałam bardzo dużo pokarmu, ale też była walka, rany, strupy, zapalenie piersi, ogólnie miałam całą.zamrazalke pokarmu, po odstawieniu po ok roku w ogóle nie piła już mleka bo nie chciała kaszek nie jadła, parę razy tylko, a tak to jadła z nami normalnie. I też odkładałam zawsze wiadomo jak przystawialam to mi się przysypiała a potem odkładałam do łóżeczka, że względu na problemy z kręgosłupem nie była też dzieckiem noszonym więc u mnie usypiania na rękach nie było tylko do łóżeczka i klepanie po tyłku i spala.
U mnie też przy KP chudnięcie szło jak krew z nosa... Nie objadałam się, słodycze czasami a waga w miejscu. Bylam sfrustrowana, bo niektóre koleżanki mówiły, że jedzą jak smok a waga spada. Co organizm to inaczej. Z czasem się z tym pogodziłam i cieszyłam się, że KP bo bardzo chciałam,a bałam się czy po CC dam radę.

Dziewczyny.. co na zaparcia?
Ja co drugi dzień jem namoczone śliwki suszone, jako pierwszy posiłek, zalewam je wieczorem ( 3-4 sztuki) i wypijam wodę z tego i zjadam je. O dziwo jakoś idzie... Tylko trzeba to robić systematycznie, bo raz zrobiłam sobie przerwę i nie było już tak kolorowo
Jak już będzie bardzo źle to może jakiś syrop apteczny, czopek lub lewatywa, naprawdę trzeba uważać bo mogą zrobić się kamienie kałowe. Niestety w poprzedniej ciąży, tak objadłam się czekolady, że później był problem. Pół dnia w WC, szpital i znowu wc.
Mój nie mąż kupił mi ostatnio śliwki i mówi, jedz , żeby się tamto nie powtórzyło 🙈

Ostatnia edycja:
Ja co drugi dzień jem namoczone śliwki suszone, jako pierwszy posiłek, zalewam je wieczorem ( 3-4 sztuki) i wypijam wodę z tego i zjadam je. O dziwo jakoś idzie... Tylko trzeba to robić systematycznie, bo raz zrobiłam sobie przerwę i nie było już tak kolorowo
Jak już będzie bardzo źle to może jakiś syrop apteczny, czopek lub lewatywa, naprawdę trzeba uważać bo mogą zrobić się kamienie kałowe. Niestety w poprzedniej ciąży, tak objadłam się czekolady, że później był problem. Pół dnia w WC, szpital i znowu wc.
Mój nie mąż kupił mi ostatnio śliwki i mówi, jedz , żeby się tamto nie powtórzyło 🙈
Oo.. spróbuję ze śliwkami.

Przed chwilą się dowiedziałam, że nie wolno masować, głaskać brzucha w ciąży, bo idą za tym jakies konsekwencję.. zszokowało mnie to bo codziennie go dotykałam w taki sposób.

Dziewczyny.. co na zaparcia?
Właśnie tak wszyscy mówią : „dieta”, łatwo powiedzieć 😂
Ale jeśli będzie już źle to nie wszystkie czopki, żeby nie podrażniły i nie narobiły problemów. Słyszałam, ze delikatne i dosyć skuteczne są te eva qu czopki. Lekarz polecał, wiec myślę, ze są dosyć bezpieczne

reklama
Przed chwilą się dowiedziałam, że nie wolno masować, głaskać brzucha w ciąży, bo idą za tym jakies konsekwencję.. zszokowało mnie to bo codziennie go dotykałam w taki sposób.

To mit i szerzenie takich informacji tylko sieje ferment 😉 oczywiście, że możesz to robić, w taki sposób nawiązujesz więź z dzieckiem i nie jest to niebezpieczne ani dla Ciebie ani dla maleństwa.

Do góry